Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kanelo brutāli nokautē Kovaļovu un kļūst par čempionu ceturtajā svara kategorijā

Rolands Eliņš

Kanelo brutāli nokautē Kovaļovu un kļūst par čempionu ceturtajā svara kategorijā
Sauls Alvaress nokautē Sergeju Kovaļovu. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Lasvegasā aizvadītajā boksa cīņā pussmagajā svara kategorijā (līdz 79.4kg) Sauls „Kanelo” Alvaress pēc pacietīgi aizvadītas cīņas 11. raundā nokautēja Krievijas cīkstoni Sergeju Kovaļovu. Kanelo kļuva par WBO čempionu pussmagajā svarā.

Lai izaicinātu pieredzējušo krievu bokseri Sergeju Kovaļovu (34-4-1), Kanelo (53-1-2) pacēlās uzreiz par divām svara kategorijām uz augšu. Kanelo šī bija debija pussmagajā svara kategorijā, un viņš to atzīmēja ar čempiona titula izcīnīšanu. Kanelo kļuvis par ceturto meksikāņu bokseri, kurš spējis izcīnīt čempiona titulus četrās dažādās svara kategorijās.

Alvaress pret desmit centimetrus garāko un septiņus gadus vecāko Kovaļovu aizvadīja visai piesardzīgu cīņu, kurā daudz vairāk sitienus izdarīja Kovaļovs. Reti kurš sitiens gan tika cauri Kanelo aizsardzībai un atstāja iespaidu uz viņu, jo arī Kovaļovs darbojās piesardzīgi un ļoti uzmanījās no Alvaresa pretuzbrukumiem. Kovaļovs uzvarēja vairākos raundos, un Kanelo pēc desmitā raunda nebūt nevarēja būt 100% pārliecināts par savu uzvaru pēc punktiem.

Taču 11. raundā meksikāņu bokseris visu nokārtoja pats, negaidot tiesnešu lēmumu. Kovaļovs aizsardzībā vienā brīdī nenostrādāja līdz galam, Kanelo sitiens viņu nedaudz izsita no līdzsvara, un pēc pāris sekundēm sekoja Kanelo izšķirošais uzbrukums – vēl viens sitiens pa galvu garām Kovaļova blokam lika krievam nolaist rokas, un ar nākamo sitienu Alvaress nogāza Kovaļovu. Kovaļovs palika saļimis uz ringa virvēm, un tiesnesis uzreiz pasludināja Kanelo par uzvarētāju.

Pēc cīņas Kanelo izteica cieņu savam pretiniekam (jāpiemin, ka Kanelo arī nesāka svinēt uzvaru līdz brīdim, kad bija pārliecinājies, ka ar Kovaļovu viss kārtībā un viņš var piecelties) un izvairījās no konkrētu nākotnes plānu izklāstīšanas. Alvaresam tika vēlreiz vaicāts par iespējamo tikšanos ar Genādiju Golovkinu – Alvaress norādīja, ka neredz šeit nekādu intrigu, jo uzskata, ka 24 raundos pret Golovkinu jau pierādījis savu pārākumu, taču, ja tas būs izdevīgi biznesam, viņš ir gatavs arī trešajai cīņai.

Cīņa, kurā sākās visai vēlu, jo TV raidtiesību īpašnieki no DAZN izvēlējās nogaidīt, kamēr beidzas UFC cīņu šovs, Kanelo pēc desmitā raunda atradās nelielā vadībā (96:94, 96:94 un 95:95).

Šī bija trešā cīņa Alvaresa milzīgajā līgumā ar DAZN, un viņa honorārs bija 35 miljoni dolāru. Tikmēr 36 gadus vecais Kovaļovs, lai arī zaudēja WBO čempiona titula, tika pie karjeras lielākā honorāra, kas tiek lēsts virs desmit miljoniem dolāru. Kovaļovs savu iepriekšējo cīņu aizvadīja augustā.

     [+] [-]

, 2019-11-03 08:59, pirms 4 gadiem
Tagad vajadzētu cīņu pret Džošua!

     [+] [-]

, 2019-11-03 09:27, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Tagad vajadzētu cīņu pret Džošua!
Protams ka vajadzētu,po... ka Joshua smagsvars,bet Kanelo līdz 79.4,gan uzedis svaru

     [+] [-]

, 2019-11-03 09:36, pirms 4 gadiem
Nākamais ir Brieža stvars, tāpēc būs Briedis pret Alvarezu.

  -2 [+] [-]

, 2019-11-03 13:00, pirms 4 gadiem
Brutāli nokautēja

Kas te Vakara Ziņas kaut kādas....?

  -1 [+] [-]

, 2019-11-03 13:06, pirms 4 gadiem
Doprigalsja krievs,skaists nokauts! Malacis Kanelo,četrkārtējs pasaules čempions,te komos piemin Briedi,Briedis blakus nestāv Alvaresam,pirmajos raundos uz grīdas būtu

  +1 [+] [-]

, 2019-11-03 13:08, pirms 4 gadiem
mato rakstīja: Doprigalsja krievs,skaists nokauts! Malacis Kanelo,četrkārtējs pasaules čempions,te komos piemin Briedi,Briedis blakus nestāv Alvaresam,pirmajos raundos uz grīdas būtu
O, vēl viens klauns

     [+] [-]

, 2019-11-03 14:38, pirms 4 gadiem
mato rakstīja: Doprigalsja krievs,skaists nokauts! Malacis Kanelo,četrkārtējs pasaules čempions,te komos piemin Briedi,Briedis blakus nestāv Alvaresam,pirmajos raundos uz grīdas būtu
Mairis ir gan lielāks, gan garāks un reach vēl kādus 10 cm lielāks, kāds vēl nestāvētu klāt, mazāk sapņo

     [+] [-]

, 2019-11-03 18:17, pirms 4 gadiem
Kovaļovs cīņai nebija gatavs. Tā bija tīrā dzīšanās pēc naudas. Un var arī Kovaļovs komandu saprast, tā bija pēdējā iespēja nopelnīt lielu naudu. Kam nauda, tas nosaka spēles noteikumus, t.i. Kanelo komanda. Augusta beigās Sergejs aizvadīja smagu cīņu ar Entoniju Jarde. Paši bokseri atzīst, ka starp cīņām jābūt vismaz 3 mēnešu pauzei, bet ņemot vērā Kovaļova pases datus, pat 4. Bet naudīgs piedāvājums un pēc 2,5 mēnešiem viņš ir ringā.

     [+] [-]

, 2019-11-03 18:30, pirms 4 gadiem
Jāatzīst, ka Kanelo vidējos svaros ir karalis (GGG ar jau paliek par vecu, lai ar viņu konkurētu), bet smagsvaros viņam nav ko darīt- tie paši Beterbijevs un Gvozdiks viņu notestu tā, ka baksi pa visiem galiem līstu laukā. Ņemot vērā līgumu ar DAZN, viņam ir jādēj tikai zelta oliņas, un kaut kādas titulcīņas ar noneimiem neiet krastā. Varbūt revanš pret Floidu? Jo galvenais tak piķis!

     [+] [-]

, 2019-11-03 20:04, pirms 4 gadiem
Ar Beterbijevu viņš tāpēc nemaz necīnīsies, tas būs pārāk bīstami.
Kovaļovs vairs nebija pretinieks, tāpēc arī piekita pavadīt pensijā. Tas pats ar Golovkinu. Novilka gumiju cik vien varēja, jo ja cīņa notiktu ātrāk, pisec Kanēlim būtu. Gaidam nākamo pretinieku, bet kaut kas man liek domāt, ka tas būs kāds nezināms maiss tipa Rocky Fielding

     [+] [-]

, 2019-11-03 21:01, pirms 4 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Ar Beterbijevu viņš tāpēc nemaz necīnīsies, tas būs pārāk bīstami.
Kovaļovs vairs nebija pretinieks, tāpēc arī piekita pavadīt pensijā. Tas pats ar Golovkinu. Novilka gumiju cik vien varēja, jo ja cīņa notiktu ātrāk, pisec Kanēlim būtu. Gaidam nākamo pretinieku, bet kaut kas man liek domāt, ka tas būs kāds nezināms maiss tipa Rocky Fielding
Jā, ja no 2013 līdz 2017 gadam Golovkinam stātos pretī Meivezers vai Kanelo, tad zaudējumu ailītēs viņiem būtu citi cipari.

     [+] [-]

, 2019-11-04 02:19, pirms 4 gadiem
b2 rakstīja: Jā, ja no 2013 līdz 2017 gadam Golovkinam stātos pretī Meivezers vai Kanelo, tad zaudējumu ailītēs viņiem būtu citi cipari.
Par Meivezeru es šaubos,pārējie viņu labi testēja,uz grīdas vispār nekad neesmu viņu redzējis. Krievs bija labs pirmos 5-6 raundus,tad izskatījās ka kardio sāk izsīkt,palika lēnāks,vairāk ierija līdz pārēdās. Piekrītu,ka pauze starp cīņām viņam tāda līmeņa boksam par īsu. Arī domāju,ka nākamā Kanelo cīņa būs pret mazāku vārdu vieglākā svarā. Pēc loģikas būtu kruta savākt kādu no 4 top jostām svaru zemāk,tad jau 5