Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Pēc 30 gadu pārtraukuma "Royals" uzvar MLB Pasaules sērijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Pēc 30 gadu pārtraukuma "Royals" uzvar MLB Pasaules sērijā
Kanzassitijas "Royals"
Foto: AFP/Scanpix

Ar Kanzassitijas "Royals" uzvaru noslēdzās 2015. gada Augstāko beisbola līgu (MLB) sezona, Pasaules sērijas piektajā spēlē viņi pārspēja Ņujorkas "Mets" ar 7:2, triumfējot sērijā ar 4-1.

Kanzassitijas komanda ilgus gadus bija MLB pastarīši, jo kopš 1985. gada, kad viņi triumfēja Pasaules sērijā, komandai nebija izdevies iekļūt izslēgšanas mačos. Šī bēdīgā sērija tika pārtraukta vien pagājušogad, kad "Royals" diezgan pārsteidzošā kārtā iekļuva izslēgšanas mačos, kur, vēl pārsteidzošāk, tika līdz finālsērijai. Tajā gan nācās piekāpties Sanfrancisko "Giants" (sērijā 3-4), taču šosezon Misūrī štata komandu neviens nenovērtēja par zemu, tāpēc viņu uzvara Amerikas līgas regulārajā sezonā drīzāk ir jāuzskata kā likumsakarība, jo komandas kodols bija saglabājies.

Šīs sezonas izslēgšanas mači Kanzassitijas beisbolistiem gan sākās ar nelielu izbīli, jo divīziju kārtas spēlēs viņi tikās ar Hjūstonas komandu, kur sērijā līdz trim uzvarām bija nepieciešami pieci mači. Arī ar Toronto "Blue Jays" negāja viegli un uzvara tika izcīnīta vien sešās spēlēs. Tāpēc finālsērija ar pieciem mačiem "Royals" komandai ir pārliecinošākā uzvara šajās izslēgšanas spēlēs.

Kas attiecas uz pašu aizvadītās nakts spēli, tad tajā viss notika kā jau ierasts šajā Pasaules sērijā. Vispirms Ņujorkas "Mets" izvirzījās vadībā, bet pēc tam "Royals" atspēlējās.

Viss sākās ar Kērtisa Grandersona "Home run" sitienu pirmajā iningā, un viņa paša skrējienu – sestajā, kas deva ņujorkiešiem divu punktu pārsvaru, kuru viņi noturēja līdz pat devītajam iningam, taču, kā mēs labi zinām, spēle beidzas pēc deviņu iningu izspēles, tāpēc ir jācīnās līdz beigām. Šajā komponentē Kanzassitijas komanda ir lieliska, bet Ņujorkas vienībā kārtējo reizi pierādīja negatavību cīnīties līdz galam, izšķirošos momentos pieļaujot kļūdas.

Šoreiz par tādu ir uzskatāma Erika Hosmera skrējiena pieļaušana, kad pēc metiena no pirmās bāzes, bumbiņa lidoja garām ķērājam, ļaujot Kanzassitijas beisbolistam droši gūt punktu un izlīdzināt rezultātu.

Spēles atrisināšanai gan bija vajadzīgi daži papildus iningi, taču tajos "Royals" pierādīja savu pārākumu, 12. izspēlē gūstot piecus punktus. Līdz ar to, lai arī spēlei bija nepieciešams pagarinājums, uzvara tika izcīnīta ar pārliecinošu rezultātu - 7:2.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīsts Kanzassitijas "Royals" ķērājs Salvadors Perezs.

MLB Pasaules sēriju uzvarētāji 21. gadsimtā

GadsČempionsFinālistsRezultāts
2000.YankeesMets4-1
2001.DiamondbacksYankees4-3
2002.AngelsGiants4-3
2003.MarlinsYankees4-2
2004.Red SoxCardinals4-0
2005.White SoxAstros4-0
2006.CardinalsTigers4-1
2007.Red SoxRockies4-0
2008.PhilliesRays4-1
2009.YankeesPhillies4-2
2010.GiantsRangers4-1
2011.CardinalsRangers4-3
2012.GiantsTigers4-0
2013.Red SoxCardinals4-2
2014.GiantsRoyals4-3
2015.RoyalsMets4-1

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...