Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Kueto un "Royals" izcīna otro uzvaru Pasaules sērijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Kueto un "Royals" izcīna otro uzvaru Pasaules sērijā
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties Džonija Kueto lieliskajai spēlei Augstāko beisbola līgu (MLB) Pasaules sērijas otrajā mačā, Kanzassitijas "Royals" izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Ņujorkas "Mets" (7:1), bet sērijā izvirzījās vadībā ar 2-0.

Lai arī pirmais MLB finālsērijas mačs neiztika bez dažādiem kurioziem un laimīgām izspēlēm, kā arī ilga 14 iningus, otrā spēle pēc sava rakstura bija pilnīgi citādāka.

Šajā spēlē ja ne visu, tad ļoti daudz ko noteica metēju darbs un tāpēc Džonija Kueto veikums bija labāks, jo viņš aizvadīja visus deviņus iningus, kuru laikā pieļāva vien divus sitienus, trīs reizes ļāva sitējam sasniegt bāzi bez atsitiena un zaudēja tikai vienu punktu. Džeikobs de Groms, "Mets" metējs, piecos iningos pieļāva sešus sitienus, vēl trīs reizes ļāva sitējam tikt līdz bāzei bez bumbiņas raidījuma un zaudēja četrus punktus.

Vērojot rezultāta izmaiņu dinamiku, jāatzīmē, ka pirmie punktus guva Ņujorkieši, kad ceturtajā iningā veiksmīgs sitiens padevās Lukasam Dudam, taču tas bija arī viss. Kanzassitijas komanda uzreiz, ceturtajā iningā, gan nevarēja atbildēt ar rezultativitāti, taču to izdarīja piektajā iningā uzreiz gūstot četrus punktus, bet astotajā spēles kārtā pievienoja vēl trīs punktus.

Par spēles rezultatīvākajiem atsitējiem kļuva Alsidess Eskobars un Eriks Hosmers, kuri turpināja pirmajā mačā iesākto, šoreiz gūstot pa diviem punktiem katrs.

Pēc šīs uzvaras "Royals" beisbolisti ir izteikušies, ka vairāk nevēlas spēlēt savās mājās. Tiesa, tas nav nekāds protests pret Kanzassitiju, komandas faniem vai stadionu, bet gan viņi vēlas noslēgt sēriju četros mačos, t.i., uzvarēt abās nākošajās spēlēs, kuras norisināsies Ņujorkā. Interesanti, ka MLB vēsturē tā komanda, kas sēriju ir sākusi ar divām uzvarām pēc kārtas 41 no 51 gadījuma arī ir uzvarējusi visā sērijā.

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...