Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA pirmssezonas apskats: Atlantijas divīzija

NBA pirmssezonas apskats: Atlantijas divīzija
Ko Bruklinas "Nets" līderi Derons Viljamss (no kreisās) un Džo Džonsons spēs paveikt gaidāmajā sezonā?
Foto: AP/Scanpix

Tuvojas jaunā Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezona, tādēļ Sportacentrs.com piedāvā ielūkoties NBA klubu sastāvos un vērtē klubu iespējas gaidāmajā sezonā. Pirmajā apskatā aplūkosim, ko Atlantijas divīzijas klubi ir paveikuši 2012. gada starpsezonā.

Bostonas “Celtics”

2011./12. gada sezonas sasniegumi: regulārās sezonas bilance 39-27, 1. vieta divīzijā, 4. vieta Austrumu konferencē, zaudējums nākamai NBA čempionei Maiami “Heat” Austrumu konferences finālsērijā (3-4).

Starpsezonā pievienojušies: Courtney Lee (no "Rockets"), Jared Sullinger (draftēts), Fab Melo (draftēts), Kris Joseph (draftēts), Jason Collins ("Hawks"), Jason Terry ("Mavericks"), Darko Milicic ("Timberwolves"), Jamar Smith, Rob Kurz, Dionte Christmas.

Komandu pametuši: Ray Allen (pievienojies "Heat"), Ryan Hollins ("Clippers"), Greg Stiemsma ("Timberwolves"), JaJuan Johnson ("Rockets"), E’Twaun Moore ("Rockets"), Sean Williams ("Rockets"), Sasha Pavlovic ("Trail Blazers").

Raugoties uz 2012./13. gada sezonu
Ja kādas NBA vienības spēlētāji pēc aizvadītās sezonas izslēgšanas turnīra bija patiešām noguruši, tad tie noteikti bija “Celtics” spēlētāji. Ķelti grūtā sešu maču sērijā 1. kārtā pieveica sīksto Atlantas “Hawks” vienību, bet 2. kārtā dalīja uzvaras uz pusēm ar Filadelfijas “76ers” līdz 7. mačā beidzot guva nepieciešamo ceturto uzvaru. Savukārt pēc Austrumu konferences piektās finālspēles Bostona bija vadībā pret “Heat” ar 3-2, tomēr pamanījās ciest neveiksmes nākamajos divos mačos pret nākamo NBA čempionvienību.

Šī vasara komandas ģenerālmenedžerim Denijam Eindžam bija ļoti nozīmīga. Diviem komandas līderiem - Rejam Alenam un Kevinam Gārnetam - beidzās līgumsaistības ar “Celtics” un tikai sešiem spēlētājiem pirms gaidāmās sezonas bija noslēgti līgumi ar Bostonas klubu. Klubs, izmantojot draftu, piesaistīja sastāvam trīs gados jaunus spēlētājus - Džaredu Salindžeru un komandas biedrus no Sirakūzas Universitātes Fabu Melo un Krisu Džozefu. Tāpat arī komandai pievienojās 2011. gada NBA čempions Džeisons Terijs, kurš starpsezonā bija kļuvis par brīvo aģentu, kā arī Kortnijs Lī, kurš “Celtics” nokļuva maiņas darījuma rezultātā.

Lai arī komandu ir pametis tālmetienu speciālists Alens, gaidāmajā sezonā komandas pamatsastāvā joprojām varēsim ieraudzīt aizvadītās sezonas Bostonas kluba rezultatīvākos spēlētājus Polu Pīrsu (2011./12.g. sezonā vidēji 19,4 p.) un Kevinu Gārnetu (15,8 p.), bet komandas saspēli joprojām diriģēs Reižons Rondo (vid. spēlē 11,7 rez. piespēles).

Starpsezonā klubs noslēdza jaunu līgumu ar uzbrucēju Brendonu Basu (12,5 p.), kurš jaunajā sezonā minūtes laukumā dalīs ar Krisu Vilkoksu un Džefu Grīnu. Gan Vilkoksam, gan Grīnam gandrīz pilnībā bija jāizlaiž aizvadītā sezona sirds problēmu dēļ, taču nu abi ir atpakaļ ierindā. Savukārt Eiverijs Bredlijs (7,6 p.), gan uzsākot maču pamatsastāvā, gan iesaistoties mačos no soliņa, spēs sniegt komandai enerģiju un degsmi uzbrukumā, kā arī veidos veiksmīgu duetu aizsargu līnijā ar Rondo. Bredlijs traumas dēļ gan būs spiests izlaist sezonas sākumu un komandai spēs palīdzēt ne ātrāk kā decembrī.

Alena (realizēti vid. 45% izmesto tālmetienu) zaudēšana, protams, liks “Celtics” vienībai darboties citādāk uzbrukumā nekā tā bija pieradusi aizvadītajās sezonās, tomēr galvenais treneris Doks Riverss var nesatraukties par punktu gūšanu no tālās distances, jo veterāns Terijs arī prot realizēt tālmetienus, ko pierāda fakts, ka viņš ir 4. vietā līgas vēsturē pēc realizētajiem tālmetieniem. Lielākās problēmas komandai varētu sagādāt vecums. Vai Pīrsam (34 gadi), Gārnetam (36) un Terijam (35) pietiks spēka visu sezonu aizvadīt vienlīdz labā līmenī? Un, ja regulārā sezona izvērtīsies veiksmīga, vai veterāniem play-off turnīrā pietiks spēka vēl pēdējai cīņai par iespēju iegūt čempionu titulu?

Ņujorkas “Knicks”

2011./12. gada sezonas sasniegumi: 36-30, 2. divīzijā, 7. vieta Austrumu konferencē, zaudējums izslēgšanas turnīra 1. kārtā Maiami “Heat” (1-4).

Starpsezonā pievienojušies: Ronnie Brewer (no “Bulls”), Jason Kidd (“Mavericks”), Marcus Camby (“Rockets”), Raymond Felton (“Trail Blazers”), Kurt Thomas (“Trail Blazers”), Pablo Prigioni (“Caja Laboral”, Spānija), John Shurna, Chris Copeland, Henry Sims, Chris Smith, Mychel Thompson, James White, Rasheed Wallace.

Komandu pametuši: Jeremy Lin (pievienojies “Rockets”), Landry Fields (“Raptors”), Toney Douglas (“Rockets”), Jerome Jordan (“Rockets), Dan Gadzuric (“Trail Blazers”), Josh Harrellson (“Rockets”), Jared Jeffries (“Trail Blazers”), Kostas Papanikolaou (“Trail Blazers”), Giorgos Printezis (“Trail Blazers”).

Raugoties uz 2012./13. gada sezonu
Tikpat strauji, cik “Linamānija” aizsākās Ņujorkā, tikpat ātri tā beidzās. Džeremiju Linu, kurš vēl februāra sākumā bija tāls “Knicks” rezervists, februāra noslēgumā zināja jau ikviens ņujorkietis. Lins, kurš vasarā bija ierobežoti brīvais aģents, jūlijā lika parakstu zem Hjūstonas “Rockets” piedāvājuma, kuru vēlāk “Knicks” nespēja pielīdzināt.

Komandu jaunajā sezonā turpinās vadīt Maiks Vudsons, kurš kļuva par vienības galveno treneri pēc tam, kad bijušais galvenais treneris Maiks D’Antoni aizvadītajā sezonā pēc neveiksmīgas sezonas pirmās puses tika atbrīvots no amata. Komandu atstājuši tādi lomas spēlētāji kā Lendrijs Fīldss un Tonijs Duglass, taču aizsargu līnijā klāt nācis pieredzējušais Džeisons Kids un Ronijs Brūvers, kā arī palicis joprojām progresējošais Aimans Šamperts. Tāpat arī līgumu ar komandu pagarinājis atlētiskais un eksplozīvais Dž. R. Smits (11./12.g. sezonā vid. 12,5 p.).

Komandas līderi gaidāmajā sezonā joprojām būs divi no vadošajiem uzbrucējiem līgā - Amare Stademairs (17,5 p., 7,8 AB) un Karmelo Entonijs (22,6 p., 6,3 AB). Veterāns Markuss Kembijs pastiprinās groza apakšu, iesaistoties mačos no soliņa, bet komanda pamatcentrs joprojām būs Taisons Čendlers (11,3 p., 9,9 AB), kurš aizvadītajā sezonā tika atzīts par labāko aizsardzības spēlētāju visā līgā. Savukārt Stīvs Novāks turpinās apdraudēt pretinieku grozu ar metieniem no tālās distances un mēģinās sasniegt un noturēt tikpat labu precizitāti kā aizvadītajā sezonā (vid. 47% realizētu tālmetienu).

“Knicks” fani ir noilgojušies pēc lieliem panākumiem, jo komanda kopš 2000. gada nav spējusi pārvarēt izslēgšanas tunīra 1. kārtu, tādēļ jaunā sezonā jau kārtējo reizi tiek gaidīta ar lielām cerībām, īpaši tādēļ, ka komandu papildinājuši pieredzējuši spēlētāji (Kids, Brūvers, Kembijs), kuri spēs pastiprināt spēli gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Filadelfijas “76ers”

2011./12. gada sezonas sasniegumi: 35-31, 3. vieta divīzijā, 8. vieta Austrumu konferencē, zaudējums play-off turnīra 2. kārtā pret Bostonas”Celtics” (3-4).

Starpsezonā pievienojušies: Andrew Bynum (no “Lakers”), Jason Richardson (“Magic”), Dorell Wright (“Warriors”), Arnett Moultrie (draftēts), Kwame Brown (“Bucks”), Nick Young (“Clippers”), Royal Ivey (“Thunder”), Maalik Wayns.

Komandu pametuši: Lou Williams (pievienojies “Hawks”), Jodie Meeks (“Lakers”), Andre Iguodala (“Nuggets), Nikola Vucevic (“Magic”), Craig Brackins (“Angelico Biella”, Itālija), Sam Young (“Pacers”), Elton Brand (“Mavericks”).

Raugoties uz 2012./13. gada sezonu
Aizvadītajā izslēgšanas turnīrā Filadelfijas “76ers” vienība veica ierakstu rekordu grāmatās, kļūstot tikai par piekto klubu NBA vēsturē, kuram play-off turnīra 1. kārtā izdevies pieveikt regulārā turnīra konferences labāko vienību. Filadelfieši sešos mačos pieveica Čikāgas “Bulls”, bet otrajā kārtā tomēr atzina savas divīzijas labākās vienības “Celtics” pārākumu septiņos mačos. “76ers” no iepriekšējām piecām sezonām četrās ir spējusi iekļūt izslēgšanas turnīrā.

Starpsezonā komandas sastāvā notika pamatīgas izmaiņas, jo tika aizmainīts gan ilggadējais “76ers” līderis Andrē Igudala, gan Nikola Vucevičs, tāpat arī 2012. gada draftā izvēlētais Mo Harkless un tiesības uz nākotnes 1. kārtas drafta izvēli, pretī saņemot Džeisonu Ričardsonu un Endrjū Bainamu. Četru klubu apjomīgais darījums noritēja tādēļ, lai Dvaits Hovards varētu nonākt Losandželosā. Hovards nu ir “Lakers” vienībā, savukārt jau bijušais “Lakers” pamatsastāva centrs pievienojies “76ers”. Bainams 2011./2012. gada sezonā uzstādīja karjeras rekordu gūtajos punktos (18,7) un izcīnītajās atlēkušajās bumbās (11,8) un pirmo reizi piedalījās Visu Zvaigžņu spēlē.

Uzbrukumu Filadelfijas vienība pastiprināja, piesaistot Niku Jangu (14,4 p.) un Dorelu Raitu (10,3 p.). Tāpat arī tika paplašināts centra spēlētāju arsenāls, draftējot Arnetu Moltrē un parakstot līgumu ar pieredzējušo Kvame Braunu. Komandas saspēli turpinās vadīt Džrū Holidejs (13,5 p., 4,5 RP), bet Tadeušs Jangs (12,8 p.) un Evans Tērners (9,4 p.) pastiprinās komandas spēli, iesaistoties no rezervistu soliņa.

Galvenais treneris Dogs Kolinss cer, ka līdz ar Bainama pievienošanos, “76ers” spēs izslēgšanas turnīrā spert vēl vienu soli uz augšu, salīdzinot ar aizvadīto sezonu. Tieši no Bainama iejušanās komandā un parādītā snieguma sezonas gaitā būs atkarīgs, vai Filadelfija spēs pacelties augstāk par 8. vietu Austrumu konferences regulārā turnīra tabulā.

Toronto “Raptors”

2011./12. gada sezonas sasniegumi: 23-43, 4. vieta divīzijā, 11. vieta Austrumu konferencē.

Starpsezonā pievienojušies: Landry Fields (no “Knicks”), Kyle Lowry (“Rockets”), Terrence Ross (draftēts), Quincy Acy (draftēts), Jonas Valanciunas (draftēts 2011.g. draftā), Tomislav Zubcic (draftēts), John Lucas III (“Bulls”), Dominic McGuire (“Warriors”)

Komandu pametuši: Jerryd Bayless (pievienojies "Grizzlies"), Ben Uzoh (“Cholet”, Francija), Gary Forbes (“Rockets”), James Johnson (“Kings”).

Raugoties uz 2012./13. gada sezonu
Neskatoties uz vājo sniegumu aizvadītajā sezonā, klubs starpsezonā veiksmīgi papildināja sastāvu, gan draftējot vairākus gados jaunus un perspektīvus spēlētājus, gan piesaistot brīvos aģentus, kuri pastiprinās komanda spēli.

Iespējams, pats veiksmīgākais “Raptors” ieguvums starpsezonā ir Jons Valančuns, kuru klubs 2011. gadā NBA draftā izvēlējās ar kopējo 5. numuru, tomēr problēmu dēļ, kuras bija saistītas ar līguma izpirkšanu, lietuvietis nevarēja pievienoties “Raptors” jau pirms gada. Tagad 20 gadus vecais Valančuns, kurš nesen tika atzīts par 2012. gada labāko jauno Eiropas basketbolistu, ir par gadu pieredzējušākās un vairāk nobriedis NBA basketbolam.

Savukārt šī gada draftā ar kopējo 11. numuru Toronto izvēlējās atlētisko aizsargu Terensu Rosu, kurš ir apveltīts ar labu metienu no distances. Komandu papildinājis arī 21 gadu vecais ar milzīgām darba spējām apveltītais uzbrucējs Kvinsijs Eisijs.

Aizsargiem Demāram Derozanam (16,7 p.) un Hosē Kalderonam (10,5 p., 8,8 RP), kuri bija komanda līderi aizvadītajā sezonā, pievienojušies brīvie aģenti Kails Lavrijs un Lendrijs Fīldss. Andrea Barnjani (19,5 p., 5,5 AB), kurš pagājušo sezonu noslēdza priekšlaicīgi savainojuma dēļ, cementēs komandas spēli soda laukumā.

Toronto valda patīkams satraukums, jo klubs cer, ka jaunie spēlētāji, kuri papildinājuši vienību starpsezonā, spēs sniegt impulsu vienības kopējā snieguma uzlabošanā.

Bruklinas “Nets”

2011./12. gada sezonas sasniegumi: 22-44, 5. vieta divīzijā, 12. vieta Austrumu konferencē.

Starpsezonā pievienojušies: Joe Johnson (no “Hawks”), Reggie Evans (no “Clippers”), Jerry Stackhouse (“Hawks”), C.J. Watson (“Bulls”), Andray Blatche (“Wizards”), Josh Childress (“Suns”), Mirza Teletovic (“Caja Laboral”, Spānija), Tyshawn Taylor (draftēts), Tornike Shengelia (draftēts), Ilkan Karaman (draftēts).

Komandu pametuši: Jordan Farmar (pievienojies “Hawks”), Anthony Morrow (“Hawks”), Johan Petro (“Hawks”), DeShawn Stevenson (“Hawks”), Jordan Williams (“Hawks”), Sundiata Gaines (“Pacers”), Gerald Green (“Pacers”), Damion James (“Hawks”), Shelden Williams (“Elan Chalon”, Francija)

Raugoties uz 2012./13. gada sezonu
30. aprīlī par “Nets” kluba mājvietu oficāli kļuva Bruklina, tādēļ tika nomainīta visa kluba simbolika, ka arī tika prezentētas jaunās formas, jaunās kluba krāsas un jaunais logo. Klubs ne tikai pārvietojās no Ņūdžersijas uz Ņujorku, bet starpsezonā veica arī pamatīgus pārveidošanas darbus komandas sastāvā.

“Nets” uz Atlantu aizsūtīja piecus spēlētājus apmaiņā pret pieredzējušo sešu NBA Visu Zvaigžņu spēļu dalībnieku, aizsargu Džo Džonsonu, kurš katrā sezonā kopš 2005./06. gada sezonas ir guvis vidēji vismaz 18 punktus mačā. Džonsons Bruklinas vienības pamatsastāvā pievienosies Deronam Viljamsam (21 p., 8,7 RP). Tāpat komandā arī jaunajā sezonā redzēsim aizsargu Maršonu Bruksu (12,6 p.) un Sīdžeju Vatsonu (9,7 p.), kurš iepriekšējo sezonu noslēdza “Bulls” rindās.

Blakus Džeraldam Volesam uzbrukumā redzēsim arī Bruku Lopesu un Krisu Hamfrīsu (13,8 p., 11 AB). Lopess, kurš traumu dēļ aizvadītajā sezonā kopumā piedalījās tikai piecos mačos, beidzot ir atlabis no savainojumiem un noteikti pastiprinās “Nets” spēli zem groza.

Līdz ar jaunu brendu nāk arī jaunas cerības un mērķi, kurus klubs jaunajā sezonā mēģinās piepildīt. Ar Džonsona pievienošanos “Nets” sākumsastāvs uz visu līgas komandu fonu izskatās ļoti konkurētspējīgs, tādēļ, ja spēlētāji spēs izvairīties no traumām, varam sagaidīt, ka Bruklinas vienība spers krietnu soli uz priekšu attiecībā pret aizvadīto sezonu.

Citi raksti sērijā "NBA pirmssezonas apskats":
NBA pirmssezonas apskats: Ziemeļrietumu divīzija
NBA pirmssezonas apskats: Centrālā divīzija
NBA pirmssezonas apskats: Dienvidaustrumu divīzija

  +1 [+] [-]

, 2012-09-30 16:22, pirms 12 gadiem
Bruklina izskatās laba!

  +3 [+] [-]

, 2012-09-30 16:53, pirms 12 gadiem
Darko aizmirsts pie Bostonas.

Spēcīga Divīzija, interesē kāds būs Bruklinas modelis uzbrukumā un vai Knicks ar Kidu un parējiem PG spēs sakārtot pa vietām Entoniju un Amāri. Domāju, Bostona nebūs 1.vieta divīzijā. Un, protams, gaidu kāds būs Bainama sniegums jaunajā komandā.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-30 16:57, pirms 12 gadiem
nujorkai labs gads vAreetu buut...

  +1 [+] [-]

, 2012-09-30 17:04, pirms 12 gadiem
Labs raksts

  -3 [+] [-]

, 2012-09-30 17:21, pirms 12 gadiem
šis jāliek pie bookmarks, toto noderēs tiešām labs raksts

  -3 [+] [-]

, 2012-09-30 17:46, pirms 12 gadiem
Vai tad Barbosa ir atpakaļ pie Raptors? Pagājušo sezonu pabeidza Pacers sastāvā...

     [+] [-]

, 2012-09-30 18:12, pirms 12 gadiem
76ers taisīs jokus!

  +2 [+] [-]

, 2012-09-30 18:23, pirms 12 gadiem
ii_key rakstīja: Vai tad Barbosa ir atpakaļ pie Raptors? Pagājušo sezonu pabeidza Pacers sastāvā...
Tie ir dzivi dažādi spēlētāji! Viens ir Brazīlietis un otrs Itālis! Itālis kapāja pie Raps un Brazīlietis pie Pacers

  +2 [+] [-]

, 2012-09-30 18:41, pirms 12 gadiem
Preseason spēles varēs kkur skatīties/nokačāt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-09-30 18:55, pirms 12 gadiem
ii_key rakstīja: Vai tad Barbosa ir atpakaļ pie Raptors? Pagājušo sezonu pabeidza Pacers sastāvā...
Jā, pieļāvu kļūdu, jo Leandro Barbosa joprojām ir brīvais aģents, bet biju ieskaitījis viņu jau "Raptors" sastāvā.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-30 19:08, pirms 12 gadiem
Celtics,Sixers,Knicks,Nets šitās komandas varētu pacīnīties par uzvaru divīzijā,bet austrumos būs TOP Seši .
Knicks šosezon varētu izšaut un aizsoļot līdz 2 kārtai,kur domāju tiksies ar Celtics vai Heat.
Celtics play-off tiks,domāju ir pa spēkam 3 kārta,ja veterāni nenogurs.(ceru uz finālu)
Sixeri varētu pacīnīties par 2 kārtu,un iesaistīties cīņā par 3 kārtu,te aizsardzība var palīdzēt.
Nets vēl pāragri piesaukt,pie favorītiem,par 2 kārtu varētu pacīnīties.
Nu sezona var sanāk pretēji visam,pat apgriezties par 360grādiem.
Austrumos ies karsti.

  -2 [+] [-]

, 2012-09-30 19:21, pirms 12 gadiem
Jaacer,ka Knicks uzvarees shajaa diviizijaa!

     [+] [-]

, 2012-09-30 19:30, pirms 12 gadiem
iespaidīga priekš šīs divīzijas izskatās Philadalphia, bet tas ir tikai uz papīra...

  +1 [+] [-]

, 2012-10-01 13:23, pirms 12 gadiem
Bulls-Celtics rakstīja: Nu sezona var sanāk pretēji visam,pat apgriezties par 360grādiem.
Austrumos ies karsti.
Jā, apgriezties par 360, kā rezultātā nekas nemainās.

     [+] [-]

, 2012-10-02 13:49, pirms 12 gadiem
džo džonsn

     [+] [-]

, 2012-10-02 16:18, pirms 12 gadiem
Pzd atkal knicks normalus speletajus dabujis.
Nezinu,ka vini spes sadalit speles laikus

     [+] [-]

, 2012-10-22 14:47, pirms 12 gadiem
Celtics tā klusu, bet iesoļos Austrumu finālā kā minimums, tik jācer, ka bez traumām, jo sastāvs šobrīd ir lielisks, visi 12 spēlētāji ir ļoti līdzvērtīgi.
Dziļš soliņš Ķeltiem, kurš arī būs tā panākumu atslēga šosezon!