Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA komandas noskaidro sastāvus uz regulārās sezonas sākumu

NBA komandas noskaidro sastāvus uz regulārās sezonas sākumu
Vai Adams Morisons beigs savu karjeru?
Foto: AP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubiem līdz pirmdienas pēcpusdienai bija jānosauc sastāvi, ar kādiem tie sāks regulāro sezonu. Kā ierasts, atsevišķiem klubiem šogad bija sarežģītas dilemmas par to, kam atvēlēt pēdējās vietas sastāvā.

NBA klubi gatavošanos sezonai sāka apmēram mēnesi iepriekš, komandām pulcējoties uz treniņnometnēm. Pirmie lieki spēlētāji no komandu treniņnometnēm tika atbrīvoti jau pēc pirmajām pārbaudes spēlēm, bet lielāka aktivitāte šajā virzienā sekoja, tuvojoties pirmssezonas cikla beigām. Pirmdienas pēcpusdiena bija NBA noteiktais pēdējais termiņš, kad klubiem jāpaziņo sastāvi, ar kādiem tie sāks regulāro sezonu. Kā neoficiālā komandu sastāvu apzināšanas diena bija jau sestdiena, jo tad bija iespējams atbrīvot spēlētājus, neiegūstot papildus izdevumus, kas rastos, atbrīvojot spēlētāju pēdējā brīdī.

Lielākajā daļā komandu spēlētāji bija droši par savu vietu sastāvā, ko nodrošināja garantētie līgumi. NBA noteikumi pieļauj 15 spēlētāju atrašanos uz regulārās sezonas sākumu. Vairākumā klubu šie garantētie līgumi bija tuvu maksimālajam pieļaujamajam skaitam, tāpēc komandu sastāvos bija tikai pāris brīvas vietas, par kurām cīnījās vairāki basketbolisti un dažiem beigās izdevās arī iegūt tās. Atsevišķās komandas pieņēma mazāk populārus lēmumus (no īpašnieku puses), atbrīvojot spēlētājus ar garantētajiem līgumiem, kas negatīvi atspoguļosies algu sarakstā.

Viena no tādām komandām bija Dalasas "Mavericks", kas pirmdien pieņēma prognozējamo lēmumu atskaitīt Delonti Vestu, izpērkot viņa 1,2 miljonu vērto līgumu. Vesta vietā "Mavericks" pēdējā brīdī piesaistīja centru Ediju Kariju, kurš itin labi sevi pierādīja Sanantonio "Spurs" pārbaudes spēlēs, taču no turienes tika atbrīvots. "Mavericks" šobrīd ir problēmas ar savainojumiem garā gala spēlētāju vidū, tāpēc, iespējams, Edijs Karijs būs dalasiešu sākumsastāva centrs sezonas atklāšanas spēlē pret Losandželosas "Lakers".

Lai iekļautos 15 spēlētāju sastāvā, piecus basketbolistus, kam bija garantētie līgumi, atbrīvoja Hjūstonas "Rockets" - Šonu Livingstonu, Džonu Brokmenu, Geriju Forbsu, Džadžuanu Džonsonu un Lazaru Heivordu, kurš tika iegūts nesenajā maiņas darījumā ar Oklahomsitijas "Thunder". Šo spēlētāju vietā Hjūstonas klubs izvēlējies dot iespēju debitantam Skotam Mačado un Tonijam Duglasam, kuram ir pāris sezonu pieredze. Līdzīgu virzienu izvēlējās Orlando "Magic", kas atbrīvoja 2005. gada labāko NBA snaiperi Kventinu Ričardsonu, kurš pēdējā laikā gan bija ēna no savām labākajām sezonām. Tā vietā "Magic" dos iespēju jaunajiem spēlētājiem.

Neveiksmīgi savu NBA karjeru mēģināja atsākt 2006. gada NBA drafta 3. numurs Adams Morisons, kurš piedalījās Portlendas "Trail Blazers" treniņnometnē, taču nesen tika atbrīvots. Tas bija nojaušams, jo Morisonam kopā ar pāris citiem uz treniņnometni uzaicinātajiem spēlētājiem nebija garantētie līgumi, kamēr "Trail Blazers" jau bija spēlētāji ar 15 garantētajiem līgumiem. Iepriekš Morisons izteicās, ka vēl vienas neveiksmes gadījumā viņš nopietni apsvērs iespēju beigt basketbolista karjeru. D-Līga un Eiropa viņu neinteresē, ja vien nebūs kāds superkluba piedāvājums, tāpēc tas, vai viņš mēģinās atgriezties NBA, nav zināms.

Šogad viena NBA kluba treniņnometnē bija spēlētājs, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Latvijā. Tas bija aizvadītās sezonas "Ventspils" amerikāņu aizsargs Stīvens Grejs, kurš bija saņēmis uzaicinājumu piedalīties Vašingtonas "Wizards" nometnē. Vašingtonā Grejs noturējās gandrīz visu pirmssezonas ciklu, tiekot atlaists vien pagājušās nedēļas beigās. Ja tiek meklēta vēl kāda saistība ar Latviju, tad atgriezties NBA neizdevās latviešu izcelsmes aizsargam Endijam Rautinsam, kurš kā viens no pēdējiem tika atbrīvots no Oklahomsitijas "Thunder" rindām.

Visu NBA klubu aktuālie sastāvi uz sezonas sākumu atrodami šeit.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  +2 [+] [-]

, 2012-10-30 10:56, pirms 11 gadiem
Morrisons Eiropā ļoti labs bija un nba pārbaudes spēlēs arī diez gan labi izskatījās!

  +4 [+] [-]

, 2012-10-30 11:04, pirms 11 gadiem
mjaa... Morisons ir īpašs stāsts...skumīgi, jo studiju gados skaitījās spēlētājs ar teju NBA zvaigznes potenciālu, bet tās traumas+psiholoģiskais spiediens - neizturēja.

ps. varbūt kāds zina, kā veicas Gregam Odenam? spēlēs/nespēlēs?

  +2 [+] [-]

, 2012-10-30 11:11, pirms 11 gadiem
ja arii kko vairaak gribeeju zinaat ka iet odenam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-10-30 11:38, pirms 11 gadiem
Adams Morisons ir apbrinas verts sportists un lai ari vina karjera nav izvertusies taka visi gaidija no 3 drafta nr. tomer nav daudzi cilveki pasaule kuri ar tik smagu cukuru diabeta stadiju ir sasniegushi tik daudz.

  +1 [+] [-]

, 2012-10-30 11:42, pirms 11 gadiem

  +4 [+] [-]

, 2012-10-30 11:55, pirms 11 gadiem
Detlefs rakstīja: Austrumos Bos 23x uzvarējuši,Heat 2x.
Riet Lal uzvarējuši 25x,Thunder 3x.
Bos 13x izcīnīja 60uzv,kmr Heat 1x.
Lal 11x izcīnīja 60uzv,kmr Thunder 3x.
Bos 14x uzvarēja konferencē+finālā,kmr Heat 0x.
Lal 12x uzvarēja konferencē+finālā,kmr Thunder 1x.
Bos 80gados izcīnīja 592uzv,kmr Heat 418uzv 2000-10gads.
Lal 80gados izcīnīja 591uzv,kmr Thunder 511uzv 90gados.
MVP kopā ieguva 65spēlētāji.
MJ 14mvp.
KB 7mvp.
LJ 6mvp.
9spēlētāji ieguvuši regulāra čemp,fināla,all-star mvp.
3spēlētāji ieguva 3mvp vienā gadā-MJ,VL,ŠON.
Bos 33x spēlējusi konf finālā,kmr Heat 5x.
Lal 40x spēlējusi konf finālā,kmr Thunder 8x.
Bos varētu sasniegt 3100uzv,kmr Heat 1000uzv.
Bos 50x spēlējusi PO,kmr Heat 16x.
Lal 59x spēlējusi PO,kmr Thunder 25x.
Tādi tie favorīti gaidāmajā sezonā.
Ja šis - salīdzināšanas pēc, tad sanāk tas pats, kas salīdzināt MJ ar Durantu, pat vēl nenopietnāk...
Interesantāka statistika būtu

Heat dibināta 88. gadā - 2 tituli (pirmais pēc 18 gadiem)
LAL - no 88 gada - 5 tituli (pirmais pēc 12 gadiem)
BOS - no 88 gada (patiesībā 86) 1 tituls (pirmais pēc 20 gadiem)

Heat nav korekti iepīt salīdzinājumos ar dinozauriem...
Viņa ir diezgan jauna komanda. Lai gan patiesībā pat ļoti veiksmīga, gan finansiāli, gan pēc sasniegumiem.
Uz šāda fona, protams, ka vislabāk ziskatās Buls - 6 tituli laika periodā no 88 gada turklāt 8 gadu laikā.

Respektīvi BOS pielīdzināt HEAT un LAL ar OKC Thunder, tas pats, kas salīdzināt mani ar manu vectēvu, kurš ir vairāk reizes čurājis savā dzīves laikā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-10-30 14:06, pirms 11 gadiem
Visu NBA klubu aktuālie sastāvi uz sezonas sākumu atrodami šeit.

Atvēru saiti, uzspiedu uz pirmo komandu, Bostonu, un tur sarakatā komandai 17 spēlētāji. Tātad tas nav aktuālais saraksts. Man laikam jāzīlē kuri divi ir lieki.

     [+] [-]

, 2012-10-30 15:46, pirms 11 gadiem
Beidzot sāksies.. jau šonakt negulēta nakts

     [+] [-]

, 2012-10-30 17:58, pirms 11 gadiem
irbiite rakstīja: Detlefs nekad nav izceelies ar gudriem komentaariem, taapeec es nebriinos arii shoreiz par tik glupu komentaaru no vinja puses
Beidzot no tevis koments, kuram noteikti piekrītu.