Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Fišers: "Uz Porziņģi neliksim nepamatoti lielas un netaisnīgas cerības"

Rolands Eliņš

Fišers: "Uz Porziņģi neliksim nepamatoti lielas un netaisnīgas cerības"
Dereks Fišers
Foto: AFP/Scanpic

NBA kluba Ņujorkas "Knicks" pirmssezonas preses konferencē piedalījās galvenais treneris Dereks Fišers, ģenerālmenedžeris Stīvs Milzs un kluba prezidents Fils Džeksons, kuri iepazīstināja ar vasarā paveikto, nevēlējās sniegt konkrētus mērķus un uzdevumus gaidāmajai sezonai, kā arī izteica viedokli par Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa attīstību un paveikto.

"Esam priecīgi par starpsezonā paveikto, apmierināti ar draftu un nokomplektēto sastāvu," preses konferenci iesāka Fils Džeksons. "Izskatās, ka mums ir puiši, kuri vēlas būt vienā komandā un kuri vēlas spēlēt cits ar citu. Vasarā arī nevajadzēja mudināt uz treniņiem, mūsu treniņzālē vienmēr kāds bija un trenējās. Vēlos arī piebilst, ka šosezon ceram uz labāku sezonas sākumu nekā pirms gada (četras uzvaras 16 spēlēs - aut.p.), kas ļautu nedaudz mazināt spiedienu uz komandu un jaunajiem puišiem."

Fil, ņemot vērā, ka komandā ir tik daudz izmaiņu, cik ātri var cerēt uz nopietniem uzlabojumiem rezultātos?
Džeksons: Sākumā mums, it īpaši Derekam Fišeram, jātiek galā ar to, kā spēles tiek pabeigtas, proti, ceturto ceturtdaļu. Pagājušajā sezonā kādas 17 no mūsu pirmajām 25 spēlēm tika izšķirtas pēdējās piecās minūtēs, kas daudz ko izsaka par komandas raksturu. Taču tagad - mēs uzskatām, ka puiši šīs lietas ir sapratuši. Viņi kopā ir pavadījuši daudz laika un tikuši pie idejas, kas īsti jādara, lai sasniegtu rezultātus.

Pagājušajā jūs teicāt, ka "Knicks" varētu cīnīties par "play-off". Kā ir šogad, kādas prasības komandai būtu godīgi uzstādīt?
Džeksons: Pirms gada mēs uzskatījām, ka vairākas Austrumu komandas nespēlēs tik labi kā gaidīts, un tā arī bija - Bostona un Indiana, ja pareizi atceros, nemaz netika līdz pozitīvai bilancei. Taču šobrīd es par prasībām un cerībām īsti negribētu runāt, jo priekšā gara sezona, un mums vairāk šobrīd jākoncentrējas pašiem uz savu izaugsmi.

Ko jūs varat pastāstīt par Karmelo Entoniju? Kā viņš atgriezies pēc operācijas, un vai šosezon viņā redziet cita veida apņemšanos un pieeju spēlei?
Fišers : "Nezinu, vai varam runāt par cita veida apņēmību, taču domāju, ka Entonijs ir labā sportiskajā formā, viņam ir pārliecība par savu ķermeni. Lai arī bija runas par viņa domām par mūsu lēmumiem starpsezonā, uzskatu, ka Entonijam patiesībā ļoti patīk strādāt ar šiem jaunajiem puišiem.Skatoties no medicīniskā viedokļa, viņš ir pilnībā gatavs treniņnometnei un darbam tajā. Vēl skatīsimies, cik lielas slodzes viņam nepieciešams uzkraut pārbaudes spēlēs, taču labā ziņa tā, ka neko obligāti ierobežot mums nevajag."

Kā varētu raksturot Kristapa Porziņģa gatavošanos sezonai? Kā vērtētu viņa vasarā paveikto fiziskajā sagatavotībā un kas no viņa tiek sagaidīts šajā sezonā?
Džeksons: Padalīšos ar jums savā sarunā ar Pau Gazolu pirms viņš devās uz Eiropu. Pau man sacīja, lai pārāk daudz nesatraucos par Porziņģa svaru, viņam pašam NBA karjeras sākumā bija tikai 102 kilogrami, bet tagad jau apmēram 115. Pau teica, ka Porziņģis ar laiku sasniegs savam augumam atbilstošu svaru. Jāsaka, ka Porziņģis ir bijis ļoti atsaucīgs pret mūsu prasībām un darbu, kas nepieciešams, lai kļūtu par NBA spēlētāju arī spēka ziņā. Labi saprotam, ka Porziņģis kā spēlētājs un cilvēks augs vēl gadus piecus, un tur neko daudz šobrīd nevaram darīt, viņam vienkārši jāiegūst pieredze laukumā. Taču novērtējam, ka Porziņģis ir gatavs attīstīties, viņam ir apetīte pēc lielām lietām.

Fišers: Par Kristapu runājot, skaidrs, ka necenšamies izgudrot kaut ko jaunu un nemēģinām viņu pārmainīt. Viņš vēlas būt NBA spēlētājs, viņš vēlas būt daļa no "Knicks" komandas, un viņš nav jāmudina strādāt, lai to paveiktu. Principā Porziņģis katru rītu ir pirmais mūsu treniņzālē, pusastoņos no rīta. Uzskatām, ka ar viņu viss būs kārtībā, laukumā viņš jūtas ērti. Nevēlamies arī neko sasteigt viņa attīstībā, kā arī neliksim uz Porziņģi nepamatoti lielas un netaisnīgas cerības jau pašā NBA karjeras sākumā tikai tāpēc, ka viņu izvēlējāmies ar tik augstu drafta numuru. Tas bija ilgtermiņa ieguldījums, un ticam, ka Porziņģis tiks galā.

Milzs: Domāju, ka Porziņģim šī ir laba situācija, spēlēt pie tāda trenera kā Fišera. Sarunās ar Kristapu un viņa brāli novērtēju, kā Porziņģis domā par savu nākotni un cik nopietni pieiet savai sagatavotībai. Šajā ziņā varu salīdzināt ar Dereku, kurš visas savas karjeras laikā ļoti rūpējās par savu veselību un sportisko formu. Reiz redzēju Kristapu pēc treniņa, apgūlušos ar telefonu rokās. Kad piegāju klāt un paskatījos, ko tieši viņš dara, redzēju, ka viņš skatās Juseina Bolta video par skriešanas niansēm. Manuprāt, tieši šāda attieksme arī viņam palīdzēs par kļūt labāko spēlētāju, kāds vien viņš spēj būt.

Vai ir jau skaidrība par to, cik daudz Karmelo Entonijs spēlēs spēka uzbrucēja pozīcijā, ņemot vērā papildinājumus tieši garajā galā?
Džeksons: Daudz kas pozīciju izvēlē atkarīgs no pretinieka un viņu iespējām, taču savas pozīcijas un taktiku mēs vairāk sapratīsim treniņnometnē un pārbaudes spēlēs. Skaidrs, ka svarīga ir arī spēle aizsardzībā, tāpat arī mums jātiek skaidrībā, cik daudz ar muguru pret grozu spēlēs Kevins Serafins, cik daudz spēlēs Porziņģis, tas viss vēl tiks izlemts. Pirms gada mēs nebijām laba aizsardzības komanda daudzu iemeslu dēļ, tas nebija tikai Entonija dēļ, lai arī jau sezonas sākumā mums abiem nācās izrunāties par šo tēmu.

Fišers: Neuzskatu arī, ka pats Entonijs dod priekšroku kādai konkrētai - vieglā vai spēka uzbrucēja - pozīcijai, viņam patīk spēlēt basketbolu un apspēlēt pretspēlētāju. Tā ka nedomāju, ka tas ir īpaši svarīgi, kurā pozīcijā mēs viņu izmantosim vairāk.

Ņemot vērā, cik izteikta komandas zvaigzne ir Entonijs, vai nebūs tā, ka citiem puišiem būs jāuzņemās daudz lielāki punktu gūšanas pienākumi pienākumi nekā viņi pieraduši?
Fišers: Protams, Entonijs ir izcils uzbrucējs un augstākās klases spēlētājs, taču runa jau nav par punktu gūšanu vien. Ārons Aflalo ir pierādījis sevi kā stabilu spēlētāju vairākās komandās, Hosē Kalderons ir pieradis uzbrukt groza, ko netaisamies viņam liegt. Principā punktu gūšana jau nebūs problēma, mums ir daudz puišu, kas to var paveikt. Lūk, sava groza nosargāšana būs grūtāka, un tas ir tas, pie kā mums jāpiestrādā un jāsagatavojas.

Šis jautājums ir ārpus "Knicks" tēmas, taču tas šogad būs populārs diskusiju avots. Tagad būs pēdējā sezona Kobes Braienta līgumā. Vai esat runājuši par viņu, kas notiks tālāk, vai arī nojaušat, vai šis būs Kobes pēdējais gads?
Džeksons (plati smaidot) : Nedomāju, ka šis būs viņa pēdējais gads. Pieļautu domu, ka šis būs viņa pēdējais gads "Lakers" sastāvā. Bet ja nopietni runājam, par diženiem spēlētājiem... daļa manis joprojām vēlas, lai Maikls Džordans būtu beidzis savu karjeru pēc izšķirošā uzvaras metiena pret Jūtas "Jazz". Saprotu sajūtas, kad spēle jau kļuvusi kā palēnināta, kad saproti visu, kas notiek laukumā, un spēj lasīt spēli, taču ķermenis pieviļ. Tā ir sava veida pretruna, kas rodas, kļūstot vecākam. Kobes pēdējās divas sezonas sanākušas izbojātas traumas dēļ, taču es uzskatu, ka viņš atgriezīsies labāks nekā daudzi sagaida. Domāju arī, ka viņam būs basketbolista karjera arī pēc šīs sezonas. Netrūks cilvēku, kas viņam kā brīvajam aģentam vaicās, sak, vai tiešām negribi vairs spēlēt basketbolu? Taču novēlu viņam visu to labāko, arī nesenajā dzimšanas dienā apsveicu un to pateica. (pievēršas Fišeram - aut.p.) Cik viņam palika? Jau 37?

Fišers: Jā, jau 37. Laiks palidoja ātri. Es pats viņam novēlu, galvenokārt, veselību. Viss pārējais izrietēs no tā. Personiski es nevēlētos, lai šis ir Braienta pēdējais gads, nedomāju, ka basketbols šobrīd ir pelnījis palikšanu bez Kobes.

"Knicks" pārbaudes spēles

DatumsSpēleVieta
7.10Knicks-Bauru (Brazīlija)Madison Square Garden (Ņujorka)
9.10Wizards-KnicksVerizon Center (Vašingtona)
12. 10Knicks-76ersMadison Square Garden (Ņujorka)
16.10Knicks-CelticsMadison Square Garden (Ņujorka)
17.10Hornets-KnicksTime Warner Cable Arena (Šarlote)
22.10Celtics-KnicksTD Garden (Bostona)

Izmantotie resursi:
New York Knicks | New York Knicks Team News

  +2 [+] [-]

, 2015-09-25 22:28, pirms 9 gadiem
Es gan tomēr gribētu, lai Kobe nospēlē vienu fantastisku sezonu un met mieru. Tāpat skaidrs, ka Lakers līdz nākamajam titulam ir vēl ļoti tāls ceļš ejams. Principā, gadi 3 vien būs vajadzīgi, lai playoffus saosītu rietumos, turklāt tas grūtākais solis jau ir no playoff komandas kļūt par titula pretendenti un tālāk par īpašnieci! Nu pastāstiet, kāda jēga Kobem tur truli durnēt? Viņš tikai paliks ar vien vecāks bez iespējām spēlēt ''lielas'' spēles un cīnīties par titulu. Un pāriet uz citu komandu, lai gan nebūtu tik stulbi, kā spēlēt vēl pēc tam Leikeros, tāpat kaut kā liekās jocīgi. Viņš tomēr ir viena no pirmajām lietām, kas ienāk prātā, domājot par Leikeriem. Viņam tas dzeltanais caur asinīm plūst. Labāk lai nospēlē vēl vienu labu sezonu un aiziet kā lielmeistars, nevis kā kaut kāds, kas gūst ap 10 punktiem spēlē.

  +9 [+] [-]

, 2015-09-25 22:32, pirms 9 gadiem
Labs raksts. Simpatizē komandas arsenāls.

  +3 [+] [-]

, 2015-09-25 22:40, pirms 9 gadiem
Tiks Porīts uzkapāt tiks. Kurš tad spēlēs defā? Kurš bloķēs?

  +1 [+] [-]

, 2015-09-25 23:10, pirms 9 gadiem
Šogad ir lielā mērā cita komanda NK. Būs patīkami skatīties Knicks spēles, un kurā minūtē KP iznāks no rezervistiem.

     [+] [-]

, 2015-09-25 23:11, pirms 9 gadiem
Es domāju,ka Kobe uz Itāliju aizies. un es nopietni,kāpēc gan ne?

  +2 [+] [-]

, 2015-09-26 00:19, pirms 9 gadiem
Lillijas no manis Filam...

     [+] [-]

, 2015-09-26 03:03, pirms 9 gadiem
Orlandipo5 rakstīja: Es domāju,ka Kobe uz Itāliju aizies. un es nopietni,kāpēc gan ne?
Vainu Philly (dzimis tur) vainu Itālija lielu daļu bērnības tur pavadījis

     [+] [-]

, 2015-09-26 03:10, pirms 9 gadiem
Intervija saturiga, bet tulkojums kriminals. Dažkārt šķiet, ka sc autoriem nav pašcieņas.

     [+] [-]

, 2015-09-26 03:46, pirms 9 gadiem
vf rakstīja: Šogad ir lielā mērā cita komanda NK. Būs patīkami skatīties Knicks spēles, un kurā minūtē KP iznāks no rezervistiem.
Nu pēc teorijas viņam būtu jābūt sākumsastāvā ar savām 20+ minūtēm. Šitas teksts:
Fišers: Neuzskatu arī, ka pats Entonijs dod priekšroku vieglā vai spēka uzbrucēja pozīcijai, viņam patīk spēlēt basketbolu un apspēlēt pretspēlētāju.
Vispār neiztur kritiku. Nezinu vai šito runātāju vai tulkotāja vaina. Melo NEKAD nav bijis SG. Vienmēr SF(jebšu vieglais uzbrucējs). PF vairāk internacionālajos turnīros. Un varbūt NYK pie mazā line up nevis regulāri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-26 08:15, pirms 9 gadiem
NBA 2K16

     [+] [-]

, 2015-09-26 08:15, pirms 9 gadiem
Ja kādam ir vēlme kopā uzspēlēt NBA 2K16
Slēpts komentārs: Jānis Derums

     [+] [-]

, 2015-09-26 09:53, pirms 9 gadiem
Šitas Fišers agrāk gadījumā nespēlēja Supersonic?

  -1 [+] [-]

, 2015-09-26 10:53, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Porziņģis, Girgensons. . . NBI, NHL ir viņu personīgie projekti, bet ja viņi neko nevar, vai negrib dot Latvjai, izlase, tad viņu bizness mani pārāk neinteresē. Tas pats Porziņģis tagad izlasei būtu ļoti noderējis, neesmu dzirdējis, ka klubs viņam kategoriski noliedza.. , tā vairāk bija viņa paša izvēle. Girgensons, te gandrīz visi ziemā satrakojās- zvaigzne, zvaigzne, atnāk pasaules čempionāts čiks, nespēlē. Priekš Latvijas augstāk vērtēju, piemēram parastus, labus spēlētājus kā Janičenoks basketā, Dārziņš hokejā, kuri aizstāv savas valsts godu.
Ko Tu pārmet Girgensonam?
Pagašgad atlidoja uz PČ un taja pašā diena jau vakara kāpa uz ledus un spēlēja.
Girgam bija trauma šogad.

A kas Kristapam?
Nekas neliedza spelet izlasē.

     [+] [-]

, 2015-09-26 10:56, pirms 9 gadiem
Atvainojos, tas bija 2013 gada PČ, par Girgu runajot.

  +4 [+] [-]

, 2015-09-26 11:53, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Porziņģis, Girgensons. . . NBI, NHL ir viņu personīgie projekti, bet ja viņi neko nevar, vai negrib dot Latvjai, izlase, tad viņu bizness mani pārāk neinteresē. Tas pats Porziņģis tagad izlasei būtu ļoti noderējis, neesmu dzirdējis, ka klubs viņam kategoriski noliedza.. , tā vairāk bija viņa paša izvēle. Girgensons, te gandrīz visi ziemā satrakojās- zvaigzne, zvaigzne, atnāk pasaules čempionāts čiks, nespēlē. Priekš Latvijas augstāk vērtēju, piemēram parastus, labus spēlētājus kā Janičenoks basketā, Dārziņš hokejā, kuri aizstāv savas valsts godu.
Jūs fanātiķi uz sporta laukuma kaut reizi kāpuši esat? Girgensonam trauma! Viss, vairāk jautājumu nav! Porziņģis - jauns čalis, kurš tikko izvelēts ar augstu drafta numuru NBA! Jebkura basketbolista sapnis, nākotne un cerības! Jābūt ir patiesi AUGSTPRĀTĪGAM EGOISTAM, lai iedomātos, ka šādā situācijā kāds metīsies atpakaļ palīdzēt izlasei! Visu cieņu sportistiem kuri seko saviem sapņiem, un ejiet dēt dīvānu sildītāji!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-26 12:19, pirms 9 gadiem
Girgensons - īsts patriots. Par Porziņģi redzēsim. Varbūt kādreiz arī uzspēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-26 19:27, pirms 9 gadiem
oddijs rakstīja: Ja kādam ir vēlme kopā uzspēlēt http://sportacentrs.com/basketbols/26092015-nba_2k16
vai ta ar non steam var spelet?

     [+] [-]

, 2015-09-29 16:53, pirms 9 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Ko Tu pārmet Girgensonam?
Pagašgad atlidoja uz PČ un taja pašā diena jau vakara kāpa uz ledus un spēlēja.
Girgam bija trauma šogad.

A kas Kristapam?
Nekas neliedza spelet izlasē.
Vot šito nevajag. Uzskaitīt komandas un spēlētājus, kurus nelaida uz izlasēm? Džinobli ir pirmais. Ko Tu gribi no puikas, kas knapi un ar svilpieniem ticis nodrāftēts NYC?