Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Rouzs: “Kad esmu laukumā, skatos tikai ar vienu aci”

Rouzs: “Kad esmu laukumā, skatos tikai ar vienu aci”
Deriks Rouzs pret Dž.R. Smitu
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) sezonas pirmajā spēlē Čikāgas “Bulls” izcīnīja uzvaru pret pagājušās sezonas finālisti Klīvlendas “Cavaliers”. Čikāgiešu lielākā zvaigzne Deriks Rouzs, par spīti nesen iegūtajai kreisās acs traumai, nospēlēja nepilnas 33 minūtes, kas bija otrs lielākais spēles laiks komandā.

Kā ziņo ESPN žurnālists Niks Frīdels, Rouzam joprojām ir redzes traucējumi, kas izpaužas izplūdušas redzamības veidā. “Es vēlētos kaut tie [redzes traucējumi] būtu tikai īslaicīgi, bet tie bija visas spēles garumā,” pēcspēles intervijā atklāja Rouzs. “Piemēram, kā tagad – es redzu divus jūs,” Rouzs norādīja uz intervētāju.

Vakardienas spēlē Rouzs guva 18 punktus (metieni no spēles 8/22) un atdeva piecas rezultatīvas piespēles nospēlētajās 32 minūtēs. Lielais spēles laiks bija pārsteigums, zinot, ka Rouzs ir aizvadījis tikai dažus treniņus kopš gūtās traumas, un pirmssezonas pēdējā pārbaudes spēlē pret Dalasas “Mavericks” nospēlēja tikai desmit minūtes. Tomēr ierobežotā redzamība Rouzam neliedza uzbrukt grozam no dažādām pozīcijām, arī dodoties iespaidīgos caurgājienos.

Neskatoties uz spēles laikā uzņemtajām fotogrāfijām, Rouzs izsakās, ka esot uz laukuma, viņš izmanto tikai vienu aci, lai labāk koncentrētos uz mērķi: “Kad esmu laukumā, skatos tikai ar vienu aci. Vienmēr, būdams laukumā, aizveru kreiso aci. Esmu jau pieradis pie tā.” Uz jautājumu par to vai tas nesagādā viņam pārāk lielas grūtības, Rouzs atbildēja pašpārliecināti: “Esmu profesionālis. Neesmu iedomīgs vai kā tamlīdzīgi, bet nopietni – es spēlēju šo spēli jau ilgus gadus.” Par to vai pasliktinātā redzamība stpri iespaido viņa spēli, Rouzs atbild: “Kamēr atrodos laukumā, esmu pietiekami labs, lai darītu pozitīvas lietas un palīdzētu komandas biedriem uzvarēt. Tas ir galvenais, ko es cenšos darīt.”

“Bulls” galvenais treneris Freds Hoibergs izskatījās diezgan apmierināts ar Rouza parādīto sniegumu vakardienas spēlē, vēl jo vairāk, zinot problēmas ar kurām saskāries spēlētājs: “Domāju, ka patlaban viņš redz trīs grozus. Es viņam teicu – mērķē uz vidējo. Viņš joprojām turpina piestrādāt pie tālmetieniem, bet tajā pašā laikā mēs gribam, lai viņš būtu agresīvs ceļā uz grozu un izveidotu epizodes komandas biedriem.”

Atgādinam, ka 29.septembra treniņā, pēc Tadža Gibsona sitiena ar elkoni pa seju, Rouzs guva nepatīkamu kreisās acs orbītas kaula lūzumu. Pēdējās pāris nedēļas Rouzs lieto aizsargmasku, lai pasargātos no turpmākiem starpgadījumiem.

Izmantotie resursi:
Derrick Rose of Chicago Bulls says vision on...

  +1 [+] [-]

, 2015-10-28 13:14, pirms 8 gadiem
ja godīgi, man mazliet bail pa Rouzu. Liekas, ka viņš visu laiku kur var apdaudzīties. Negribētos, lai čalis sačakarē savu veselību līdz pēdējam.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-28 13:20, pirms 8 gadiem
Wow respekt džekam.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-28 14:17, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Wow respekt džekam.
Plika dir.ana par to, ka dubultojas, lai izklausītos iespaidīgāk...ja tā tiešam būtu neviens viņu laukumā nelaistu...

  +1 [+] [-]

, 2015-10-28 15:06, pirms 8 gadiem
apskatījos gettyimages, neatradu nevienu bildi, kur viņam acs pievērta

  +1 [+] [-]

, 2015-10-28 15:10, pirms 8 gadiem
Porcelaana puiseens!

  +2 [+] [-]

, 2015-10-28 15:39, pirms 8 gadiem
Nesaprotu kā tādas pasakas var izdomāt .....Ja situācija būtu tik dramatiska tad lai kā viņš to vēlētos atbildīgās personas viņu laukumā nelaistu un kur nu vēl tai pēdējā pārbaudes spēlē....iedomāties nevaru kā NBA spēlētājs varētu iet caurgājienos ar aizvērtu aci vai ja kaut kas vinam tur dubultojas... maksimums izjūtot kaut kādas traumas sekas nesvarīgā situācijā aizver to aci uz brīdi un tas arī viss.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-28 19:08, pirms 8 gadiem
Plika *iršana, zino pēc sevis(vaiga kauls bija lauzts divās vietās un dubultojās), pēc operācijas vairs nav dubultošanās utt. Grib uztaisīties par kaut kādu hero...