Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Wizards" sāk akciju, lai palīdzētu Bertānam nopelnīt NBA sezonas labākā rezervista balvu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Wizards" sāk akciju, lai palīdzētu Bertānam nopelnīt NBA sezonas labākā rezervista balvu
Dāvis Bertāns un Džons Vols uz "Wizards" rezervistu soliņa. Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Vašingtonas "Wizards" apkopojis latviešu uzbrucēja Dāvja Bertāna šajā sezonā iespēto, tādējādi cenšoties viņam palīdzēt balsojumā par labākā rezervista jeb sestā spēlētāja trofeju.

27 gadus vecais Dāvis Bertāns aizvadīja pirmo sezonu Vašingtonas "Wizards" rindās. Viņš piedalījās 54 spēlēs, tikai četras no tām sākot starta pieciniekā. Ar 15,4 punktiem Bertāns bija otrais rezultatīvākais spēlētājs komandā, un viņš trāpīja 42,4% tālmetienu. Latvieša kontā arī 4,5 atlēkušās bumbas. Bertāns nepiedalīsies sezonas atsākšanas mačos Orlando burbulī.

"Wizards" vienība apkopojusi dažādus statistikas rādītājos, cerot palīdzēt Bertānam balsojumā par labākā rezervista balvu. Latvieša liktenis būs līgas izvēlētu mediju rokās – tieši viņi balsos par šo individuālo apbalvojumu.

Bertāns ir labākais starp rezervistiem mačos, kuros izdevies trāpīt vismaz trīs tālmetienus – viņam ir 37 šādi mači, tuvākajam sekotājam tikai 28 spēles. Bertānam ir 25 spēles, kurās viņš trāpījis vismaz četrus metienus no perimetra. Visā NBA šosezon tas izdevies tikai četriem citiem – Džeimsam Hārdenam, Badijam Hīldam, Dankanam Robinsonam un Devontem Greiemam. Šie basketbolisti mačus sāk savu komandu starta pieciniekos.

Likumsakarīgi, ka latvieša vidēji spēlē realizētie 3,7 trejači ir labākais rezultāts starp rezervistiem. Bertāns ir viens no diviem šīs sezonas basketbolistiem NBA, kuriem ir vismaz 200 realizēti trīspunktnieki, tos metot ar vismaz 40% precizitāti – tas izdevies arī Robinsonam no Maiami "Heat". Ar 15,4 punktiem Bertāns ir sestais rezultatīvākais rezervistu vidū.

Bertānam bijusi lieliska snaipera no soliņa sezona ne tikai šīs sezonas kontekstā. Viņš 15 mačos, kas sākti uz soliņa, iemeta piecus un vairāk tālmetienus, un tas ir otrais labākais rezultāts NBA vēsturē. Citā kategorijā Bertānam pieder rekords – līdz šim neviens rezervists nebija vienas sezonas laikā vismaz trīs spēlēs realizējis astoņus vai vairāk tālmetienus.

Vēl viņam ir vairākas trešās vietas – 25 spēles, kurās trāpīti četri vai vairāk metieni no perimetra, un deviņas spēles, kurās realizēti vismaz seši trejači. Savukārt 187 tālmetieni spēlēs, kas sāktas rezervē – tas ir ceturtais labākais rādītājs vēsturē. Jāpiezīmē, ka šī NBA sezona netiks izspēlēta pilnā garumā.

Bertāns ir pirmais "Wizards" spēlētājs kopš 1998. gada, kurš, vidēji laukumā pavadot mazāk par 30 minūtēm, spējis gūt vairāk par 15 punktiem. 200 realizētie tālmetieni latvietim dod piekto vietu "Wizards" vēsturē.

Jāatceras, ka sezonas laikā "Wizards" sociālajos tīklos aktīvi iestājās par to, lai Bertāns tiktu uzaicināts piedalīties Zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursā, un rezultāts tika panākts.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/wizards/bertans...

Slēpts komentārs: raiversons

  +3 [+] [-]

, 2020-07-24 11:32, pirms 4 gadiem
raiversons rakstīja: Manās acīs vērtību zaudējis, jo atteicās spēlēt gluži tāpat kā citi mīkstie.
Nevienu nepis tavas domas, ja viņš dabūs 4 gadu 60-80 miljonu līgumu šajā off-sezonā!

  +5 [+] [-]

, 2020-07-24 11:45, pirms 4 gadiem
raiversons rakstīja: Manās acīs vērtību zaudējis, jo atteicās spēlēt gluži tāpat kā citi mīkstie.
Līga pieņēma noteikumus, ka sezonas turpinājumā spēlētājs var atteikties no splēlēšanas bez sankcijām, jo šis ir nestandarta gadījums. NBA ir bizness un par brīvu dēļ patriotisma vai mīlestības pret basketbolu tur neviens nespēlē. Basketbolista karjera nav mūžīga, tāpēc atalgojums spēlē lielu lomu lēmumu pieņemšanā. Dāvim ir nepatīkama traumu vēsture un šī ir viņa lielākā iespēja nopelnīt. Wizards tikai stipri teorētiski vel var tikt play-off , lai neteiktu, ka nevar, tādēļ no viņa liela jēga tāpat nebūtu. Sevi viņš jau šosezon ir pierādījis un komandai devis pienesumu vairāk nekā vajag, un es neredzu nevienu iemeslu, lai viņš neizmantotu piedāvāto iespēju atteikties.

  +5 [+] [-]

, 2020-07-24 13:21, pirms 4 gadiem
raiversons rakstīja: Manās acīs vērtību zaudējis, jo atteicās spēlēt gluži tāpat kā citi mīkstie.
Muļķības . Tieši otrādi - gudrs biznesa lēmums. Vēl izspēlēsies uz nebēdu, bet jau par daudz lielāku algas čeku. Ja būtu mīksts - tad trīcetu un drebētu lai izpatiktu kluba vadībai.

  -4 [+] [-]

, 2020-07-24 13:48, pirms 4 gadiem
šādas izmisīgas savējo atbalsta kampaņas nāk tikai par sliktu, stipriem nevajag tādas pr akcijas, visi skatās kā uz vārgu nabadziņu.

un visu cieņu Dāvim, bet nav reāls pretendents - apm 5.-10. vieta te.

  -1 [+] [-]

, 2020-07-24 14:04, pirms 4 gadiem
raiversons rakstīja: Manās acīs vērtību zaudējis, jo atteicās spēlēt gluži tāpat kā citi mīkstie.
aha... un ja jau patīk basketbols... tad jāspēlē...
par velti... idejas vārdā... ja kāda nauda ienākas... tad jāsūta dīkdieņiem uz LV...

     [+] [-]

, 2020-07-24 15:48, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: šādas izmisīgas savējo atbalsta kampaņas nāk tikai par sliktu, stipriem nevajag tādas pr akcijas, visi skatās kā uz vārgu nabadziņu.
tavuprāt tā nav reklāma un nepieliks dēļ šī klāt kaut ko nākošajam līgumam?

  -1 [+] [-]

, 2020-07-24 15:50, pirms 4 gadiem
Sezonas labākajam rezervistam vajadzētu palīdzēt komandai uzvarēt basketbola spēles. Nekā personīga, bet Vašingtonas aizsardzība visu sezonu ir bijusi tādā līmenī, ka no tās komandas nevienu nevar nominēt kaut kādām balvām, ja nu vienīgi gada caurums (un pat to vajadzētu dot VISAI komandai).

     [+] [-]

, 2020-07-24 16:11, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: šādas izmisīgas savējo atbalsta kampaņas nāk tikai par sliktu, stipriem nevajag tādas pr akcijas, visi skatās kā uz vārgu nabadziņu.

un visu cieņu Dāvim, bet nav reāls pretendents - apm 5.-10. vieta te.
To veica klubs,nevis Bertans...

     [+] [-]

, 2020-07-24 22:45, pirms 4 gadiem
san4ito rakstīja: Nevienu nepis tavas domas, ja viņš dabūs 4 gadu 60-80 miljonu līgumu šajā off-sezonā!
Iemācies runāt bez rupjībām. Un to līgumu viņš dabūtu šā vai tā.

     [+] [-]

, 2020-07-24 22:49, pirms 4 gadiem
Rai4a rakstīja: Muļķības . Tieši otrādi - gudrs biznesa lēmums. Vēl izspēlēsies uz nebēdu, bet jau par daudz lielāku algas čeku. Ja būtu mīksts - tad trīcetu un drebētu lai izpatiktu kluba vadībai.
Baigo "cietumu" šajā gadījumā nevajag, zinot, ka wizards nav vienīgie, kas stāvēs rindā pēc Dāvja pakalpojumiem.

     [+] [-]

, 2020-07-25 08:06, pirms 4 gadiem
Raiverson atbrauc uz burbuli un norauj traumu uz pusgadu... Kā domā, cik saņems?