Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: "Lakers" 2014. gadā mērķēs uz Džeimsu un Entoniju

Rolands Eliņš

Viedoklis: "Lakers" 2014. gadā mērķēs uz Džeimsu un Entoniju
Losandželosas "Lakers" kluba līderis Kobe Braients
Foto: AFP

Viens no slavenākajiem Nacionālās basketbola asociācijas klubiem Losandželosas „Lakers” samērā skaidri norādījis savu mērķi nākamajā starpsezonā piesaistīt vienu vai divus augstākā līmeņa basketbolistus, to vidū figurē arī Lebrona Džeimsa un Karmelo Entonija vārdi. Cik tas ir reāli un cik pamatoti – par to šajā rakstā.

Pirms pāris gadiem Maiami „Heat” īstenoja vienu no veiksmīgākajiem komandas pārbūves procesiem, vienas starpsezonas laikā piesaistot divas superzvaigznes – Lebronu Džeimsu un Krisu Bošu. Kopā ar „Heat” simbolu Dveinu Veidu viņi izveidoja lielo trijnieku un nu jau trīs reizes aizkļuvuši līdz NBA finālam, tajā uzvaru svinot divas reizes.

Kopš tā laika vairāki klubi ir ieminējušies par divu vai trīs superzvaigžņu mākslīgu sapārošanu savā sastāvā, taču pārsvarā tas nav izdevies (Dalasas „Mavericks” kā piemērs) vai arī izdevies ļoti nesekmīgi (Kobe Braients, Stīvs Nešs un Dvaits Hovards). Taču „Heat” veiksmes stāsts joprojām ir kā zelta ābols augstā zarā, un izskatās, ka tas joprojām kārdina Losandželosas „Lakers” vadību.

„Lakers” šobrīd sevi diezgan skaidri pozicionē kā galvenos pircējus 2014. gada vasarā, noslēdzot līgumus ar spēlētājiem tikai uz vienu sezonu – Krisu Keimanu, Vesliju Džonsonu, Niku Jangu. Jangam gan ir spēlētāja opcija pagarināt algu, taču „Lakers” darījumi tik un tā nav komandas pārbūves procesa cienīgi – tā ir vienkārša caurumu aizlāpīšana, kas veikta ar vienu mērķi, proti, nākamsezon pārņemt „Heat” tradīcijas un blakus Braientam piesaistīt divas superzvaigznes, labākajā gadījumā, Džeimsu un/vai Karmelo Entoniju.

Vispirms par to, vai tas ir reāli? Diemžēl ir. „Lakers” šobrīd ir garantēti līgumi 2014./15. gada sezonā tikai ar Stīvu Nešu (9,7 miljoni) un Robertu Sakri (0,9 miljoni). Jaunais NBA un spēlētāju asociācijas līgums pieļauj iespēju Neša līguma pēdējo sezonu amnestēt un sadalīt to pa trim gadiem, līdz ar to 2014. gadā algu griestos būtu tikai 3,3 Neša un 0,9 Sakres miljoni. Ņemot vērā, ka Nešam pēc nākamās sezonas būs 40 gadi, tas nav mazticams notikums.

Nākamais solis tiktu sagaidīts no Kobes Braienta, kurš nākamajā sezonā ar 30,5 miljonu lielu algu būs vislabāk apmaksātais spēlētājs NBA. Ja viņš patiešām vēlas iegūt vēl vienu čempiontitulu, tad nākamajā līgumā šo skaitli vajadzēs samazināt vismaz uz pusi. Pats Braients šādu rīcību vēl nav apstiprinājis, taču, ja viņš piekrīt spēlēt par 10-15 miljoniem, „Lakers” rīcībā ir pietiekami līdzekļi, lai piesaistītu divas augstākā līmeņa zvaigznes.

Līdzīgi kā 2010. gadā, kad lielo lozi izvilka „Heat”, arī 2014. gada starpsezona būs brīvajiem aģentiem pārpilna. Līgumi būs beigušies Luolam Dengam, Denijam Grendžeram, Endrjū Bogutam un Dirkam Novickim, spēlētāja opcijas būs Dveinam Veidam, Krisam Bošam, Amārem Stademairam, Karmelo Entonijam un Lebronam Džeimsam. Protams, loģisks ir jautājums, kāda velna pēc Džeimsam būtu jāpārtrauc līgums ar „Heat”, kas nesis viņam divus čempiona titulus, un kāpēc Entonijam būtu jāiet prom no „Knicks”, uz kuru viņš tik izmisīgi centās tikt aizmainīts iepriekš?

Viena no iespējamajām atbildēm būtu domas par nākotni, proti, ziedojot vienu sezonu lielajā trijniekā Maiami Džeimss var nodrošināt sev 3-4 gadus lielajā trijniekā Losandželosā. Tieši divu zvaigžņu klātbūtne bija tas, kas atšķīra „Heat” no pārējām komandām 2010. gadā, un sagaidāms, ka Džeimsa izvēli iespaidos tie paši kritēriji. Ņemot vērā, ka pamazām noriet Veida spožums un Bošs arvien dziļāk ieslīgst komandas biedru ēnā, „Heat” jau šobrīd jāsāk domāt, kā viņi noturēs Džeimsu savās rindās. Pats Lebrons gan norādījis, ka par līguma pagarināšanu/pārtraukšanu domās tikai pēc sezonas beigām.

Situācija ar Entoniju ir nedaudz citāda – atšķirībā no Džeimsa, kurš gribēja čempiontitulu un vienalga kur, Karmelo vēlējās čempiontitulu Ņujorkā. Lai arī „Knicks” savus rezultātus un sniegumu ir krasi uzlabojusi, tituls tomēr neizskatās reāls mērķis. Turklāt Kobe Braients vairākkārt publiski atzinis, ka viņa labākais draugs NBA spēlētāju vidū ir tieši Karmelo, un īstajā laikā veikts zvans var paveikt brīnumus.

Protams, tās visas ir spekulācijas, taču atsevišķi avoti, kas ir pazīstami ar „Lakers” birojos un gaiteņos valdošo noskaņojumu, apstiprinājuši ESPN, ka Džeimss un Entonijs patiešām ietilpst komandas plānos. Jāatceras arī par 2014. gada draftu, kurā paredzams liels talanta pieplūdums, sākot jau ar Endrjū Viginsu, kuru jau daži sauc par nākamo Džeimsu vai Kevinu Durentu. Ņemot vērā pašreizējo sastāvu un Braienta savainojumu, no kura gan viņš gatavs atgūties rekorda ātrumā, tad „Lakers” var arī iekļūt drafta loterijā, varbūt ne gluži tēmējot uz pirmo drafta numuru, bet 8.-14. gan.

Ja ne šie spēlētāji (Džeimss&Entonijs), tad noteikti atradīsies citi pilnbriedā esoši basketbolisti, kas palīdzēs izvairīties „Lakers” no tā pārbūves procesa, kādam šobrīd cauri iziet Klīvlendas „Cavaliers” un Orlando „Magic”. Turklāt „Lakers” nemaz nav citas izvēles, jo savas 2015. gada drafta izvēles tiesības tā jau aizmainījusi uz „Suns” un „Magic”, un pašreizējais sastāvs lielus maiņu darījumus neļauj veikt.

Pagaidām gan nav lielas jēgas ieslīgt diskusijās par to, kā ar Braientu prastu saspēlēties Džeimss vai Entonijs un kā uz to reaģētu pārējā NBA pasaule. Taču personiski es, nebūdams ne „Lakers”, ne „Heat”, ne „Knicks” līdzjutējs, nevēlētos, lai līga atkal pārdzīvo to sašutuma pilno saukļu gūzmu, kas vēlās pāri Maiami komandai 2010. gadā. Un gluži vienkārši ir daudz interesantāk redzēt šīs zvaigznes nevis dalot piespēles cita citai un apsveicot ar kārtējo uzvaru, bet piedzīvot kā tās cīnās viena pret otru.

”Lakers” sastāvs 2013./14. gada sezonā

SpēlētājsPoz.VecumsLīgums 2013./14.gLīgums 2014./15.g
Kobe BraientsSG3430.5 milj.-
Pau GazolsPF3319.3-
Stīvs NešsPG399.39.7
Stīvs BleiksPG334-
Džordans HilsC253.5-
Kriss KeimansC313.2-
Džodijs MīksssSG241.6-
Kriss DuhonsPG301.5-
Niks JangsSG281.11.2*
Veslijs DžonsonsSF260.9-
Roberts SakreC240.80.9

Līguma summas norādītas miljonos ASV dolāru. *Nika Jangam līguma otrajam gadam ir spēlētāja opcija, proti, viņš var no tā atteikties.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
HoopsHype - The NBA Basketball Web Site

Kuru no šiem spēlētājiem Jūs labprātāk redzētu "Lakers" rindās 2014. gadā?

  • 34

  • 149

  • 172

  • 251


1 2 39 komentāri

  +5 [+] [-]

, 2013-07-18 14:42, pirms 11 gadiem
Džeimss pēc līguma ar Miami, parakstīs ar Cavaliers, kur arī beigs karjeru!

  +4 [+] [-]

, 2013-07-18 14:46, pirms 11 gadiem
Interesnati, gan jau ka Kobe piekritīs, tomēr gredzena kārdinājums būs pēdējās sezonās viņa karjerā.

     [+] [-]

, 2013-07-18 14:46, pirms 11 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Džeimss pēc līguma ar Miami, parakstīs ar Cavaliers, kur arī beigs karjeru!
Tad jau reālāk viņam pievienoties bucks

  +2 [+] [-]

, 2013-07-18 14:48, pirms 11 gadiem
Paraleela_linija rakstīja: Tad jau reālāk viņam pievienoties bucks
Tu esi tāds dārzenis, Džeimss pats pateica to ka atgriezīsies Cavs, jo tā ir viņa komanda, un Klīvlenda ir viņa mājas...

 +11 [+] [-]

, 2013-07-18 14:49, pirms 11 gadiem
1) Carmelo & Bryant - superindividuaalistu komanda
2) James - Vai nu paliek Miami vai atgriežas Cavs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-07-18 14:55, pirms 11 gadiem
Varbūt Lakers tēmē uz Biedriņu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 15:07, pirms 11 gadiem
RobisK rakstīja: planētas visu laiku izcilākais basketbolists Lebrons neies uz nabagu klubu Lakers, ja var ņemt titulu pēc titula Heat
ne nu nopietni ej uz futbola sadalu vai raxtu vismaz izlasi.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 15:09, pirms 11 gadiem
es domaaju ka Lebrons nekad nespelees kada no rietumu klubiem!!

     [+] [-]

, 2013-07-18 15:11, pirms 11 gadiem
Karmelo ar kobi vienā komandā, nemaz nav vērts absvērt, jo tur nekas nesanāks, nav tik daudz metienu ko sadalīt starp šiem diviem.
Savukārt Kobe un James vienā komandā, tas būtu spēks, ja tas izdotos tad nākamajam mērķim būtu jābūt kādam labam garajam spēlētājam, ja tiktu pie tāda, tad pietiktu ar normāliem role playeriem un viss sanāktu, jo vajadzības gadījumā gan kobe gan lebrons varētu sadalīt 1-4 pozīciju, kā nepieciešams un tā manuprāt būtu izcila komanda.
Bet kkas tāds 99% nekad nenotiks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-18 15:39, pirms 11 gadiem
Šitais raksts skaitās viedoklis? Sapratu, ka viedoklis ir paša autora izgudrojums nevis tulkojums no NBA.com vai bleacherreport.com..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-07-18 16:05, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Mans top 5 butu shads
1. Maikls Dzordans
2. Karims Abdul-Dzabars
3. Lerijs Berds
4. Bils Rasels
5. Vilts Cemberlens
Pec kada laika top butu ari Lebrons.
Vilts Chemberleins buutu viduveejiiba muusdienu nba.

     [+] [-]

, 2013-07-18 16:10, pirms 11 gadiem
Autors bik aizbrauca auzās ar draftiem.Garantētie drafti tik sākas no 15-30izvēlei..pirmās kārtas.Tā kā Lakers 2015 gada drafta izvēle nebūs jaatdod ja viņi tiks loterijā un iegūs piemēram 4to izvēli.Jo ja tāda sistēma nebūtu tad Miami būtu iespēja 2014 draftā dabūt pirmo izvēli..jo Filadelfijas izvēle tieši 2014 gadā ceļo uz Miami...Pie filadelfijas sastāva un varējuma..neticas ka viņi būs augšā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 16:38, pirms 11 gadiem
tur jau nav ko sapnot vai nesapnot.
Man ka Lakers atbalstitajam, negribetos redzet ne Karmelo, ne Lebronu blakam kobem. Lakers vajadzeja noturet Howardu par katru cenu, nevis sapnot par 2014. gad brivajiem agentiem. Bez tam nekur nav ieskrapeets, ka nenotiks kada sokejosa maina atkal, kaa jau tas parasti ir ar LAL.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 16:50, pirms 11 gadiem
noladets rakstīja: tur jau nav ko sapnot vai nesapnot.
Man ka Lakers atbalstitajam, negribetos redzet ne Karmelo, ne Lebronu blakam kobem. Lakers vajadzeja noturet Howardu par katru cenu, nevis sapnot par 2014. gad brivajiem agentiem. Bez tam nekur nav ieskrapeets, ka nenotiks kada sokejosa maina atkal, kaa jau tas parasti ir ar LAL.
kas tavā izpratnē ir šokējoša maiņa?Nav jau ko Lakers dot..Kobi?Diez vai pret Kobi dos Melo vai tāda kalibra veci pretī,Gasolu ar neviens nemainīs pret nez kādu jaunu zvaigzni utt.

  -4 [+] [-]

, 2013-07-18 16:55, pirms 11 gadiem
tomasmuller rakstīja: Tu laikam gan nekad nepieaugsi!!!!
Esmu vairaak pieaudzis par jums, puika. Juus man uudeni variet pienest.

  +7 [+] [-]

, 2013-07-18 17:40, pirms 11 gadiem
irbiite_HEAT rakstīja: Esmu vairaak pieaudzis par jums, puika. Juus man uudeni variet pienest.
Pareizai teikumu sastādīšanai, loģiskai domai un gramatikai, laikam jau par vecu esi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: irbiite_HEAT
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 21:41, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: lol, nereāli - es vēl +/- redzu kopā kobi un entoniju tikai, lebrons un kobe toč nebūs kopā. Bet nebūtu interesanti, tad jau uzreiz gredzenus Lakeriem.
Varētu ieskrieties pret kādu komandu ar labiem garajiem. Nez kurš no tiem 3 varētu nosegt kādu garo?

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 21:41, pirms 11 gadiem
irbiite_HEAT rakstīja: Puika, Juus ar savu gramatiku variet ieskrieties.
To tev iemācīja rakstot maģistra darbu? Blin to gan es gribētu redzēt, kāds tev tas darbs izskatās. Droš vien konfekte.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 21:54, pirms 11 gadiem
es nesaprotu ko autors ir domājis ar zvaigžņu apvienošanu Dallas Mavericks? Ja domāts Kids, tad domāju ka piesaistot veterānu, ņemot vērā ka komandas vecums bija ap 30 gadiem viņi izspieda maksimumu uzvarot Miami, līdz ar to par neveiksmīgu gājienu to nemaz negribas saukt..!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-18 23:36, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Heat pietiekoši labi spēlē gandriiz bez garajiem
Vismaz Bošs tāds skaitās.

Protams, nosauktie uzvārdi ir supersakopojums, bet visiem vajag bumbu un visi grib mest. Melo PF vietā arī īsti nederēs tīri PF funkciju pildīšanas pēc. Ja pasaules čempī Melo skaitās unikāls PF, tad priekš NBA tas īsti nederēs.

Ja godīgi - pagaidām nav bijis neviens BIG3 bez garā.
1 2 39 komentāri