Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Unibet: Sākas NBA sezona. Vai Biedriņš spēlēs vai sēdēs?

Unibet.com
Unibet.com

Unibet: Sākas NBA sezona. Vai Biedriņš spēlēs vai sēdēs?
Andris Biedriņš aizsardzībā
Foto: AP/Scanpix

Šonakt sākas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunā sezona, kura noskaidros vairākus nezināmos. Vai „Heat” kļūs par čempioniem trešo gadu pēc kārtas? Vai Deriks Rouzs patiešām ir MVP līmeņa formā? Kas notiks ar slavenajām „Celtics” un „Lakers”? Un vai šī būs Andra Biedriņa renesanses vai atsēdēšanas sezona?

Biedriņš "Jazz" nometnē

Andris Biedriņš savulaik izteicies, ka labprāt beigtu karjeru jau pirms 30 gadu vecuma sasniegšanas. Šobrīd viņam ir 27 un diezgan stabila rezervista loma Jūtas „Jazz” komandā, kurā viņš uz vietu sākumsastāvā var necerēt. „Jazz” spiež uz jauno spēlētāju attīstību un uzvaru skaits šosezon būs otršķirīgs, līdz ar to latviešu, pēc NBA standartiem, veterānam izcīnīt spēles minūtes būs vēl grūtāk nekā „Warriors” komandā. Optimismu nevairo arī savainojums jau pirms sezonas sākuma.

Unibet bukmeikeri paredz, ka „Jazz” cīnīsies par apmēram 26 uzvaru sasniegšanu, bet Jūtas izredzes uzvarēt Rietumu konferencē novērtētas ar jauko koeficentu 80,0. Biedriņš pie nopietna spēles laika droši vien tiks tikai Derika Feivorsa, Enesa Kantera un Rudija Gobēra savainojumu gadījumos, jo, pat ja viņš pārliecina treneri par savu konkurētspēju, priekšroka tik un tā tiks dota jaunajiem, no kuriem tiek sagaidīta izaugsme un kluba nākotne. No Biedriņa tiek sagaidīta piesegšana ārkārtas situācijās un atsēdēšana uz rezervistu soliņa, lai klubs nākamajā starpsezonā varētu izmantot algu sarakstā atbrīvojušos deviņus miljonus.

Savukārt, ja pašam Biedriņam vēl ir kāda vēlme turpināt karjeru NBA, tad šajā sezonā jāizmanto sava rezervista loma un jāatgādina, ka viņš ir pieklājīga līmeņa, uz aizsardzību orientēts centrs, kurš vasarā meklēs jaunu līgumu. Un "Jazz" ir raduši spēlēt uz groza apakšu daudz vairāk nekā bija noskaņoti "Warriors", tādēļ pilnīgi bezcerīga viņa situācija arī nav.

"Heat" un tās neskaitāmie konkurenti

Tikmēr neparasti sīva cīņa sagaidāma līderu galā. Ziemeļamerikas mediji nepagurstoši atvēl čempionu titulu Maiami „Heat” un MVP godu Lebronam Džeimsam, taču šajā sakarā interesanti atcerēties, ka pēc nākamās sezonas, visticamāk, līgā ienāks Endrjū Viginss, kurš atnesīs Džeimsa cienīgu talantu. Ja arī Džeimsa cienīgu iedomību, tad līgā būs jau divi „karaļi”, un kurš tad tik neobjektīvi slavēts vairāk? (Netiek noliegts ne Džeimsa talants, ne pārsvars pār visiem pārējiem, taču arī slavināšanā jāzina mērs.)

Bet pagaidām karalis basketbolā ir tikai viens, un Džeimsa izredzes iegūt MVP novērtētas ar koeficentu 1,90, bet viņa komandas – ar 2,85. Taču „Heat” konkurentu ir daudz vairāk nekā tā vēlētos atzīt. Superkomandas uzbūvētas Losandželosā („Clippers”) un Bruklinā („Nets”), Deriks Rouzs Čikāgā ir nocieties pēc basketbola kā neviens, un pārbaudes spēles pierādījušas, ka savainojuma laikā Rouzs savam jau tā nāvējošajam uzbrukuma arsenālam pievienojis arī stabilu metienu no distances. Iespaidīgi izskatās arī sīkstie „Pacers”, „Grizzlies” un „Spurs” grupējumi, tāpat būtu muļķīgi aizmirst par Kevinu Durentu un „Thunder”, Stefanu Kariju un „Warriors”, Hārdena-Hovarda duetu Hjūstonā, Karmelo Entoniju Ņujorkā... .

Tomēr viss čempiona kandidātu saraksts sākas un beidzas ar „Heat”. Džeimsa-Veida-Boša trio pierādījis, ka gatavs uzvarēt visaugstākajā līmenī, komandu lieliski papildināja arī Reja Alena pieredze un izšķirošajos brīžos netrīcošā roka, turklāt „Heat” arī veikusi lielu likmi Grega Odena izskatā. Ja Odens patiešām izvairās no savainojumiem un kaut kas sezonas vidū sāk atgādināt kaut pusi no tā, ko no viņa sagaidīja pirms sešiem gadiem, tad Maiami komanda būs par lētu naudu ieguvusi to, kā viņiem trūka iepriekšējās divās sezonās, proti, masīvu spēku zem groza. Tas bija viens no retajiem komponentiem, kur „Heat” tika pārspēta.

Citas sezonas intrigas

Grūti nepamanīt, ka šajā garajā sarakstā nav divu ierastu vērtību un NBA simbolu, proti, „Lakers” un „Celtics”. Pat Kobes Braienta atgriešanās pēc savainojuma netiek uzskatīta par pietiekamu bonusu, lai garantētu „Lakers” vietu play-off (bukmeikeri paredz apmēram 36 uzvaras sezonā), bet „Celtics” sašūpotais sastāvs jau tiek apsaukāts kā viens no vājākajiem NBA (27-28 uzvaras). Gan Braients, gan Reižons Rondo pazīstami kā nepiekāpīgi un cīņasspara pilni basketbolisti, kuriem šādi koeficenti un tamlīdzīgas runas ir maizes vietā.

Interesantas likmes pieejamas arī par to, kura no divām komandām ieņems augstāku vietu, un īpaši jāizceļ divi netiešie dueļi. „Cavaliers” (1,95) un „Wizards” (1,78) lēnām tuvojas savas pārbūves procesa noslēgumam, Kairijs Ērvings un Džons Vols starpsezonā ieguvuši iespaidīgus palīgus Endrjū Bainuma un Marcina Gortata personās. Savukārt Rietumos lēcienam gatavas „Pelicans” (2,05) un „Timberwolves” (1,70) vienības, kuru divcīņā svarīgu lomu spēlēs Entonija Deivisa un Rikija Rubio izaugsme un tas, kurš no viņiem ātrāk ieņems vietu kā pilntiesīga NBA zvaigzne.

Par līgas rezultatīvāko spēlētāju izvirzīti ierastie kandidāti – Durents (2,05), Entonijs (4,00), Džeimss (4,50), Braients (9,00), taču par šīs nominācijas melno zirdziņu var kļūt Džeimss Hārdens. Viņš jau pagājušajā sezonā sameta vidēji 25,9 punktus spēlē, kas bija piektais labākais rādītājs NBA, un šosezon viņam daudz lielāku brīvību sniegs Dvaita Hovarda klātbūtne groza apakšā. Jā, Hovarda čīkstēšana Losandželosā par maz dotajām iespējām uzbrukumā kļuva bēdīgi slavena, taču Hārdens nav Braients (pagaidām), un viņi varētu viens otru papildināt daudz labāk. Ja vēl atceras, ka „Rockets” gatavojas spēlēt ar Hovardu kā ceturto numuru, tad koeficents 17,00 uz Hārdenu kā līgas rezultatīvāko spēlētāju patiešām nav slikts.

  +2 [+] [-]

, 2013-10-29 13:01, pirms 10 gadiem
Biedriņš to jautājumu ir uzdevis vai kā?

  +5 [+] [-]

, 2013-10-29 13:31, pirms 10 gadiem
Gulēs

  +2 [+] [-]

, 2013-10-29 14:06, pirms 10 gadiem
Biedrs man vairs neinteresē, autor, izlabo ( Rondo nevis Ronda - nav taču meitene) Sezonā par Spurs, Bulls, Lakers, Celtics.

  -2 [+] [-]

, 2013-10-29 14:13, pirms 10 gadiem
Lebrons iet peec kaarteejaa titula un MVP. Un kaapeec rakstaa piemin to paarveerteeto Viginsu? Nekaa tur nebuus.. GO HEAT!

  +3 [+] [-]

, 2013-10-29 14:43, pirms 10 gadiem
irbiite_HEAT rakstīja: Lebrons iet peec kaarteejaa titula un MVP. Un kaapeec rakstaa piemin to paarveerteeto Viginsu? Nekaa tur nebuus.. GO HEAT!
Piemini manus vardus..
HEAT NESPELES PAT KONFERENCES FINALA.

  -2 [+] [-]

, 2013-10-29 15:01, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: Piemini manus vardus..
HEAT NESPELES PAT KONFERENCES FINALA.
pagaajusho sezon tu teici tos pashus vaardus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-10-29 15:12, pirms 10 gadiem
Speles kur liksies vienu es zinu ka shogad uz titulu pretende 4 klubi thunder clippers bulls knicks nevaru sagaidit sezonas sakumu go Celtics BLEED GREEN

  +1 [+] [-]

, 2013-10-29 15:27, pirms 10 gadiem
Pai interesantu , aizraujošu sezonu un protams BULLS!!!

     [+] [-]

, 2013-10-29 16:02, pirms 10 gadiem
Eu nu kas te notiek? sākas sezona bet neviena sakarīga raxta par to nav

  +3 [+] [-]

, 2013-10-29 16:17, pirms 10 gadiem
Nu Andri, brauc mājās. Savu sapni esi piepildījis! Lidinoties mākoņos esi pazaudējis savas prasmes, diemžēl. Nevajag sevi apkaunot vairāk..

  +1 [+] [-]

, 2013-10-29 16:21, pirms 10 gadiem
Chris_Drury rakstīja: Eu nu kas te notiek? sākas sezona bet neviena sakarīga raxta par to nav
Noperc jauno Sporta Avizi, diez gan sakarigs raksts bija par NBA!

  +2 [+] [-]

, 2013-10-29 17:31, pirms 10 gadiem
Par Kobi un LAKERS!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-29 17:55, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Noperc jauno Sporta Avizi, diez gan sakarigs raksts bija par NBA!
OK, cerēsim ka tev taisnība

     [+] [-]

, 2013-10-29 18:45, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Noperc jauno Sporta Avizi, diez gan sakarigs raksts bija par NBA!
Tur pat divi sakarīgi raksti

  +3 [+] [-]

, 2013-10-29 19:44, pirms 10 gadiem
šovs var sākties !

  +1 [+] [-]

, 2013-10-29 23:11, pirms 10 gadiem
Kas tas tads,Andris Biedriņš!? zinat?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja