Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Sabonis izvirzīts NBA labākā sezonas rezervista balvai

Andrejs Siliņš

Sabonis izvirzīts NBA labākā sezonas rezervista balvai
Domants Sabonis. Foto: AFP / Scanpix

Lietuviešu basketbolists Domants Sabonis, kurš pārstāv Indianas "Pacers" krāsas, ir viens no trim spēlētājiem, kas izvirzīts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) labākā sestā spēlētāja jeb rezervista balvai.

Leģendārā basketbolista Arvīda Saboņa dēls Domants, kurš piedzima Portlendā, kamēr viņa tēvs spēlēja šīs pilsētas komandā "Trail Blazers", otro sezonu pārstāvēja "Pacers" un darīja to vairāk nekā atzīstami. 211 centimetrus garajam Sabonim šosezon no 74 spēlēm pamata pieciniekā sāktas vien piecas, taču vidēji 25 minūtēs gūti 14,1 punkts, izcīnītas 9,3 atlēkušās bumbas un atdotas 2,9 rezultatīvas piespēles.

Mēneša sākumā 23. dzimšanas dienu atzīmējušajam Sabonim konkurenci cīņā par labākā rezervista balvu sastāda divi Losandželosas "Clippers" spēlētāji. Montrezls Harels (vidēji 26 minūtēs 16,6 punkti, 6,5 bumbas, 2,0 piespēles un 1,3 bloķēti metieni), kā arī galvenais favorīts uz balvas iegūšanu Lū Viljamss (26,6 minūtes, 20,0 punkti, 5,4 piespēles un 3,0 bumbas).

Balvu saņēmēji tiks atklāti 24. jūnijā īpašā TV ceremonijā ar visu nominēto klātbūtni.

Uz galvenās nominācijas - sezonas vērtīgākā spēlētāja balvu - pretendē Grieķijas uzbrucējs Jannis Adetokunbo no Milvoki "Bucks" un Džeimss Hārdens no Hjūstonas "Rockets", kuri visas sezonas garumā tika minēti kā drošākie kandidāti. Trešais ir Oklahomsitijas "Thunder" uzbrucējs Pols Džordžs.

Adetokunbo un Džordžs izvirzīti arī labākā aizsardzības spēlētāja balvai, tāpat kā francūzis Rūdijs Gobērs no Jūtas "Jazz". Eiropiešu uzvaras gājienu individuālajās atzinībās stiprinās arī Luka Dončičs - 20 gadus vecais slovēnis izvirzīts labākā pirmgadnieka balvai (pārējie - Deandrē Eitons un Trejs Jangs). Savukārt par progresējušākā spēlētāja balvu cīnās Deārons Fokss ("Kings"), Diandželo Rasels ("Nets") un Paskāls Siakams ("Raptors").

Labākā trenera godam izvirzīti "Bucks" stūrmanis Maiks Budeholcers, Denveras "Nuggets" stratēģis Maikls Melouns un "Clippers" virsvadītājs Doks Riverss.

Balva par mūža ieguldījumu šogad tiks pasniegta diviem cilvēkiem - to saņems seni cīņu biedri un draugi Lerijs Bērds un Maģiskais Džonsons, kuru savstarpējie dueļi kļuvuši leģendāri, kas gan netraucēja abiem izveidot ciešu draudzību. Tieši Bērda un Džonsona laikā NBA uzsāka izrāvienu līgas attīstībā gan sportiskajā, gan mārketinga ziņā, un šobrīd NBA saucama par vienu no pazīstamākajiem pasaules sporta zīmoliem.

Savukārt nelaiķa Kreiga Seigera vārdā nosaukto balvu "Sager Strong", kas, tāpat kā mūža ieguldījuma balva, tiks pasniegta trešo reizi, saņems televīzijas žurnālistei Robinai Robertsai. Viņa savulaik 15 gadus vadīja pārraides ESPN, bet kopš 2005. gada strādā rīta ziņu šovā ABC televīzijā. Robertsa savulaik uzvarējusi cīņā ar krūts vēzi, bet vēlāk cīnījusies ar kaulu smadzeņu saslimšanu - mielodisplastisko sindromu. Tāpat Robertsa daudz paveikusi netradicionāli seksuāli orientētās sabiedrības daļas labā, par ko saņēmusi atzinības jau iepriekš.

Ceremonijā tiks pasniegtas atzinības vēl četrās nominācijās, kuru kandidāti pagaidām netiek atklāti - cīnītāja balva, kā arī labākā administratīvā darbinieka (GM) balva.

NBA balvu nominanti 2019

NominācijaPretendentsKomanda
Sezonas MVPJ. AdetokunboBucks
P. DžordžsThunder
Dž. HārdensRockets
DebitantsD. EitonsSuns
L. DončičsMavericks
T. JangsHawks
RezervistsM. HarelsClippers
D. SabonisPacers
L. ViljamssClippers
AizsardzībasJ. AdetokunboBucks
P. DžordžsThunder
R. GobērsJazz
ProgresējušākaisD. FokssKings
D. RaselsNets
P. SiakamsRaptors
TrenerisM. BudenholcersBucks
M. MelounsNuggets
D. RiverssClippers

Balvai par labāko darbu sabiedrības labā izvirzīti: Dž. Alens ("Nets"), B. Bīls ("Wizards"), M. Konlijs ("Grizzlies"), T. Heriss ("76ers"), L. Džeimss ("Lakers"), D. Lilards ("Trail Blazers"), K. Midltons ("Bucks"), D. Mičels ("Jazz"), D. Pauels ("Mavericks"), P. Siakams ("Raptors").

Labākā komandas biedra balvai izvirzīti: S. Adamss ("Thunder"), M. Konlijs ("Grizzlies"), Dž. Dadlijs ("Nets"), Č. Frajs ("Cavaliers"), R. Gejs ("Spurs"), J. Hazlems ("Heat"), A. Igudala ("Warriors"), K. Korvers ("Jazz"), K. Midltons ("Bucks"), Dž.Dž. Redks ("76ers"), G. Templs ("Clippers"), T. Jangs ("Pacers").

Sportiskuma ("Sportsmanship") balvai izvirzīti: S. Adamss ("Thunder"), H. Bārnss ("Kings"), M. Konlijs ("Grizzlies"), E. Horfords ("Celtics"), K. Midltons ("Bucks"), K. Vokers ("Hornets").

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

     [+] [-]

, 2019-05-18 09:19, pirms 5 gadiem
MVP - G.Adetokunbo
ROY- L.Doncics
6MAN-M.Harels
Prog.- D. Rassels
COY- D.Riverss

     [+] [-]

, 2019-05-18 09:40, pirms 5 gadiem
Jus vаrаt maksаt par 50 % mazак pаr еlекtroеnergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://cuu.su/latmk Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!

     [+] [-]

, 2019-05-18 10:19, pirms 5 gadiem
MIP noteikti būs Siakams,lai gan pēdējās PO sērijās metiens no spēles drausmīgs

  +1 [+] [-]

, 2019-05-18 10:40, pirms 5 gadiem
GATERŠŅIKS rakstīja: MVP - G.Adetokunbo
ROY- L.Doncics
6MAN-M.Harels
Prog.- D. Rassels
COY- D.Riverss
MVP - Hārdens
ROY - Dončič
6th man - bez variantiem Lū
MIP - Siakams
COY - baigi grūta izvēle, Melouns no ne PO blices komandu ieveda PO kā otro, Bads nezinu, ko izdarīja ar MIL, bet kaut ko ļoti labu, un Doks mēslaini komandu bez līdera ieveda PO. Es liktu uz Badu.

     [+] [-]

, 2019-05-18 11:41, pirms 5 gadiem
Da labi....

     [+] [-]

, 2019-05-18 12:10, pirms 5 gadiem
MVP - Jannis
ROY - Dončič
6th man - Lū
MIP - Siakams
COY - Budenholcers
Def. - Jannis