Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Laiks svaigam sākumam: Kollijs-Stains cer nepalikt "Kings"

Andrejs Siliņš

Laiks svaigam sākumam: Kollijs-Stains cer nepalikt "Kings"
Villijs Kollijs-Stains. Foto: Reuters / Scanpix

2015. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) drafta sestais numurs Villijs Kollijs-Stains cer, ka Sakramento "Kings" klubs nepiedāvās spēlētājam jaunu līgumu, lai varētu izmēģināt spēkus kādā citā vienībā.

2015. gada draftā Kolliju-Stainu draftēja tikai nedaudz vēlāk nekā Kristapu Porziņģi. Ja latvieti ar ceturto numuru izvēlējās Ņujorkas "Knicks", tad Kentakī universitātē trīs gadus pavadījušais Kollijs-Stains nonāca Sakramento "Kings". Basketbolists attīstījās lēnāk nekā gaidīts, bet aizvadītajā sezonā sasniedza labākos rādītājus vairākās statistikas ailēs.

Kollijs-Stains "Kings" rindās vidēji 27 minūtēs guva 11,9 punktus, izcīnīja 8,4 atlēkušās bumbas, atdeva 2,4 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,2 bumbas. Četrās sezonās basketbolists aizvadījis 295 mačus, vidēji 24 minūtēs gūstot 10,1 punktu, izcīnot 6,4 bumbas zem groziem un atdodot 1,6 piespēles.

"Ceru, ka viņi ["Kings"] nepiedāvās Villijam pat kvalifikācijas līgumu," vietējiem medijiem sacīja spēlētāja aģents Rodžers Montgomerijs. "Tiešām domāju, ka Villijam ir nepieciešams svaigs sākums. Ņemot vērā to, kā viņam gājis Sakramento, domāju, ka pienācis laiks doties tālāk. Mēs to tiešām vēlētos."

Līdz šim Kollijs-Stains četros gados ar debitanta līgumu kopā nopelnījis teju 15 ar pusi miljonus dolāru. Kvalifikācijas līgums paredzētu, ka Kollijs-Stains paliek Sakramento vēl uz gadu par nepilniem 6.3 miljoniem dolāru. Ja "Kings" nepiedāvās kvalifikācijas līgumu, spēlētājs kļūs par ierobežotu brīvo aģentu. Tas nozīmē, ka "Kings" joprojām būs priekšrocības paturēt sastāvā basketbolistu, ja pielīdzinās līguma piedāvājumu, kādu spēlētājs saņems no kāda cita kluba.

Izmantotie resursi:
ESPN

     [+] [-]

, 2019-06-23 15:37, pirms 5 gadiem
Kurš gan grib spēlēt pie šiem!Būtu interesantāk ja komandu pārceltu uz Sietlu(supersonics)

  +2 [+] [-]

, 2019-06-23 15:45, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Kurš gan grib spēlēt pie šiem!Būtu interesantāk ja komandu pārceltu uz Sietlu(supersonics)
Lūk skatieties cilvēki, šeit ir persona kas neko nezina par NBA.

     [+] [-]

, 2019-06-23 18:33, pirms 5 gadiem
austrumnieks rakstīja: Lūk skatieties cilvēki, šeit ir persona kas neko nezina par NBA.
True story 😅

  +1 [+] [-]

, 2019-06-23 18:56, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Kurš gan grib spēlēt pie šiem!Būtu interesantāk ja komandu pārceltu uz Sietlu(supersonics)
Pagājušaja sezona neredzēji kā viņi spēlēja? Kingiem tagad ir brīvs cap space un nav obligāti parakstīt Willie. Tikpat viņa vieta var dabūt citu.

     [+] [-]

, 2019-06-24 10:53, pirms 5 gadiem
Nu nav džeks kā Kazins, kas nositās n-tos gadus ieks SAC un nekur netika viens velkdams komandu. Tagad tieši SAC virzās uz augšu, bet redz viens jauniņais sāk tēlot dīvu un grib vākties prom.

     [+] [-]

, 2019-06-25 10:18, pirms 5 gadiem
Ļoti dīvains lēmums no Willie. SAC vajadzētu nepagarināt, tad pielīdzināt jebkuru konktraktu (ja vien nav ļoti pārspīlēts) un tad treidot prom. Palaist tāpat- priekš kam?