Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Deivisam unikāls sasniegums: "Grand Slam" komplekts četros lielākajos turnīros

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Deivisam unikāls sasniegums: "Grand Slam" komplekts četros lielākajos turnīros
Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss. Foto: NBA

Entonijs Deiviss svētdien, 11. oktobrī, kļuva par pirmo basketbolistu, kuram izdevies uzvarēt četros lielākajos turnīros vīriešiem – NBA, NCAA, Olimpiskajās spēlēs un Pasaules kausā.

Deiviss 2012. gadā palīdzēja “Kentucky” universitātei triumfēt NCAA čempionātā un kļuva par “Četru fināla” vērtīgāko spēlētāju. Četrus mēnešus vēlāk viņš ASV izlases sastāvā izcīnīja zelta medaļu Londonas spēlēs.

Divas vasaras vēlāk Deiviss atgriezās “zvaigžņoti-svītraino” rindās, lai palīdzētu Maika Kžiževska trenētajai komandai izcīnīt Pasaules kausu. Sekoja apvienošanās ar Lebronu Džeimsu un triumfs 2020. gada NBA čempionātā, aizstāvot Losandželosas “Lakers” krāsas.

Amerikāņu dāmām, īpaši “UConn” absolventēm, “Grand Slam” nav nekas jauns – pēdējās divās desmitgadēs vairākas spēlētājas spējušas uzvarēt NCAA un WNBA čempionātos, kā arī Olimpiskajās spēlēs.

Kungiem ir citādi. Viens no iemesliem – daudzi izcili spēlētāji uzreiz dodas uz NBA vai pamet augstskolu pēc pirmā mācību gada. Dažiem, piemēram, Karmelo Entonijam, pieticis ar vienu sezonu NCAA čempiona titula iegūšanai, taču nav izdevies pievienot NBA gredzenu.

Daudzas amerikāņu leģendas tikušas pie trīs dažādām trofejām. Šajā pulkā ir Rodiona Kuruca komandas biedri Kevins Durents un Kairijs Ērvings – kādreizējie Pasaules kausa vērtīgākie spēlētāji, attiecīgi 2010. un 2014. gadā.

Durentam ir divas zelta medaļas Olimpiskajās spēlēs (Londona 2012, Rio 2016), viens Pasaules kauss un divi NBA tituli “Golden State Warriors” rindās (2016, 2017). Ērvings 2016. gadā ar Džeimsu un Klīvlendas “Cavaliers” uzvarēja NBA čempionātā, bet vasarā triumfēja Rio spēlēs.

“Miami Heat” zvaigzne Andrē Igudala 2010. gadā kļuva par pasaules čempionu, Londonā pievienoja olimpisko zeltu un izcīnīja trīs NBA titulus. “Arizona” absolventam neizdevās tikt pie NCAA čempionu kausa.

Alonso Mornings mācījās “Georgetown” universitātē. Viņa rēķinā ir 1994. gada Pasaules kauss, zelta medaļa 2000. gada Sidnejas spēlēs un NBA tituls ar “Heat” (2006). Šakils O`Nīls trīs gadus pārstāvēja “Louisiana State University”, kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena Pasaules kausā (1994) un Atlantas spēlēs (1996), kā arī kļuva par četrkārtēju NBA čempionu.

Bils Rasels un Keisijs Džonss izcīnīja divus NCAA titulus ar “San Francisco Dons”. Abi 1956. gadā triumfēja Melburnas spēlēs un pievienoja vairākus NBA kausus “Boston Celtics” rindās, taču ne reizi nespēlēja Pasaules kausā.

Arī diviem citiem leģendāriem spēlētājiem “Grand Slam” gāja secen, jo Pasaules kauss ASV nav tik augstā vērtē kā uzvara Olimpiskajās spēlēs. Maģiskais Džonsons izcīnīja NCAA titulu “Michigan State” rindās, pēc tam gūstot panākumus Olimpiskajās spēlēs un NBA. Maikls Džordans atkārtoja līdzīgu veikumu ar “North Carolina” universitāti un Čikāgas “Bulls”.

Vēl viens izcilnieks – Deivids Robinsons jeb “Admirālis” – pārstāvēja Savienoto Valstu karaflotes akadēmiju (US Naval Academy). Turpmākajās gaitās viņš kļuva par pasaules čempionu, divkārtēju Olimpisko spēļu uzvarētāju un divkārtēju NBA čempionu.

Izmantotie resursi:
USA's Davis the first to make it a ''Grand...

     [+] [-]

, 2020-10-13 23:19, pirms 3 gadiem
A kur LBL palika ?

     [+] [-]

, 2020-10-14 00:19, pirms 3 gadiem
Karmelo Entonijam, pieticis ar vienu sezonu NCAA čempiona gredzena iegūšanai, taču nav izdevies pievienot pārējās trīs trofejas.

Naac, Maari, iedzersim. Man ar shii ir suudiiga diena.

  +3 [+] [-]

, 2020-10-14 00:49, pirms 3 gadiem
“Miami Heat” zvaigzne Andrē Igudala ...

Pēdiņas ne tur ieliktas...

Lai nu kas un kādss bijis, bet zvaizgne Heat viņš nav, nebija un nekad nebūs

  +1 [+] [-]

, 2020-10-14 06:27, pirms 3 gadiem
Wow, pēc tāda "grand slam" komplekta nav brīnums, ka galvenās sacensības tenisā vīriešu izlasēm sauc par Deivisa kausu..

  -1 [+] [-]

, 2020-10-14 08:54, pirms 3 gadiem
D-Mob rakstīja: A kur LBL palika ?
Tava anusa

  +1 [+] [-]

, 2020-10-14 09:22, pirms 3 gadiem
Sekoja apvienošanās ar Lebronu Džeimsu un triumfs 2020. gada NBA čempionātā, aizstāvot Losandželosas “Lakers” sastāvā.

Ko aizstāvot?!?!?! Nesapratu.

Labi, ka no citiem avotiem uzzināju, ka Davis bija LAL sastāvā šogad, kas dod viņam gredzenu.

     [+] [-]

, 2020-10-14 09:57, pirms 3 gadiem
wizinjsh rakstīja: Sekoja apvienošanās ar Lebronu Džeimsu un triumfs 2020. gada NBA čempionātā, aizstāvot Losandželosas “Lakers” sastāvā.

Ko aizstāvot?!?!?! Nesapratu.

Labi, ka no citiem avotiem uzzināju, ka Davis bija LAL sastāvā šogad, kas dod viņam gredzenu.
shitas labs jaa