Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par spīti spēlētāju sūdzībām "Bulls" finansiālu iemeslu dēļ neatlaidīs Boilenu

Andrejs Siliņš

Par spīti spēlētāju sūdzībām "Bulls" finansiālu iemeslu dēļ neatlaidīs Boilenu
Džims Boilens. Foto: AP / Scanpix

Neraugoties uz komandas spēlētāju sūdzībām, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Čikāgas "Bulls" vadība tomēr neplāno atbrīvot galveno treneri Džimu Boilenu. Kā galvenais iemesls tiekot minēts finansiālā krīze.

Boilens ilgus gadus strādāja koledžu basketbolā, bet NBA ienāca 2011. gadā, kļūstot par asistentu "Pacers" treneru kolektīvā. Līdzīgā lomā speciālists strādāja arī Sanantonio "Spurs", bet no no 2015. gada bija Čikāgas "Bulls" treneru štābā. 2018. gada decembrī pēc Freda Hoiberga atbrīvošanas Boilens tika iecelts par galveno treneri un šo amatu ieņem joprojām.

"Bulls" spēlētāji nav slēpuši savu neapmierinātību ar Boilena darbībām. Vēl pirms dažām dienām tikai pērn draftētais centrs Deniels Gefords neslēpa savas domas: "Man viņš pārāk nepatīk, bet ir OK.. Viņš noteikti varētu piestrādāt pie dažām lietām. Kļūt labāks gan kā cilvēks, gan kā treneris." Čehu aizsargs Tomāšs Satoranskis savukārt norādīja, ka komandas spēlētāji aizvien neizprot Boilena maiņu stratēģiju.

Lai gan sākotnēji šķita, ka Čikāgas kluba vadība pēc bēdīgās sezonas (22 uzvaras 65 spēlēs un 11. vieta Austrumu konferencē) beidzot ir gatava šķirties no Boilena, tagad situācija ievirzījusies citās sliedēs. "Vairāki avoti vēstī, ka [kluba īpašnieks Džerijs] Reinsdorfs ir satraucies par finansiālo situāciju 2021. gada sezonā, un tas ļaus Boilenam palikt savā krēslā, tāpat kā lielākajai daļai pārējo speciālistu treneru kolektīvā," rakstīja "Chicago Sun-Times".

55 gadus vecais Boilens ar 1,6 miljonu dolāru lielu sezonas algu ir viens no, ja ne viszemāk atalgotais treneris līgā, un vienmēr īpaši taupīgajam "Bulls" īpašniekam Reinsdorfam šķiršanās no Boilena nozīmētu papildu izdevumus (gan jauna trenera algošana, gan garantētās algas izmaksa Boilenam) laikā, kad liela daļa NBA klubu spiesti savilkt jostas koronavīrusa pandēmijas izraisītās finansiālās krīzes dēļ.

Izmantotie resursi:
https://chicago.suntimes.com/

     [+] [-]

, 2020-08-07 14:11, pirms 4 gadiem
Tieši tā, noslēdz līgumu, tagad lai atstrādā noteikto laiku. Protams rezultāti nav īpaši labi, bet nu ar tik jaunu komandu uz baigajām virsotnēm nevajadzētu cerēt. Tur taču visi jaunuļi, vienīgais ar lielu pieredzi ir Jangs. Viņiem pat teorētiski nevajadzētu tikt īpaši augstāk. Jābeidz šitā trenneru dancināšana, lai strādā - beigsies līgums tad domās tālāk. Nekādus labākus rezultātus te neviens neuzstādīs. Un vēl šitie Rukiji atļaujās kko pīkstēt, iemācies sākumā spēlēt normāli.

     [+] [-]

, 2020-08-07 14:14, pirms 4 gadiem
Un jēga parakstīt to Satoranski viņiem vispār nebija nekāda. Ne viņš baigais mentors, ne spēles mainītājs. Tur taču aizsargu pozīcijā jāspēlē jaunajiem - Waitam, Lavinam, Valentainam un Dannam. Ceru, ka Lietuvietis sakārtos to komandu.