Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA komisārs Silvers sola nākamgad veikt pārmaiņas Zvaigžņu spēlē

Agris Suveizda

NBA komisārs Silvers sola nākamgad veikt pārmaiņas Zvaigžņu spēlē
NBA komisārs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komisārs Edams Silvers atzina, ka līgas Zvaigžņu spēlē nepieciešamas pārmaiņas, ko neilgi pēc iepriekšējās Zvaigžņu spēles viņam telefonsarunā sacīja arī Spēlētāju asociācijas prezidents Kriss Pols.

"Kriss teica, ka Zvaigžņu spēli nepieciešams atkal savest kārtībā," teica Silvers, komentējot cīņas trūkumu Zvaigžņu spēlēs un pārāk atbrīvoto atmosfēru, kuru veicina arī ģenerālmenedžeri un treneri, kuri nevēlas, lai spēlētāji nogurtu vai riskētu iedzīvoties savainojumos. "Krisa priekšlikums bija ļaut tai pašai cilvēku grupai, kas veica pārrunas arī kolektīvā līguma sakarā, vēlreiz sanākt kopā un izdomāt risinājumu."

Silvers un Pols diskutēja par dažādām iespējamām idejām – piemēram, četru punktu metiena ieviešanu vai komandu pamatpieciniekus izvēlētos kapteiņi, nevis fani. "Tā ir Zvaigžņu spēle, un tai ir jāsagādā bauda," sacīja Silvers. "Daudz tiek runāts par četru punktu metienu – NBA tas nenotiks, taču Zvaigžņu spēlē varbūt tādu varētu ieviest. Vai, piemēram, pēdējā minūtē metiens no centra varētu būt desmit punktu vērtībā. Nezinu. Varbūt kādu no šīm trakajām idejām. Iedrošinu cilvēkus savas idejas sūtīt uz manu epastu Adam@NBA.com. Nākamsezon mainīsim Zvaigžņu spēli. Tai nevajadzētu noritēt izslēgšanas spēļu intensitātē, tomēr čaļiem laukumā vajadzētu spēlēt.

Runājot par cita veida izmaiņām līgā, Silvers atklāja, ka kaut kad nākotnē spēlētāji spēlēs ar valkājamām mērierīcēm, lai sekotu līdzi biometriskajiem datiem. Algu sakarā Silvers sacīja, ka nebūtu pretinieks hipotētiskai situācijai, kurā tādas superzvaigznes kā Lebrons Džeimss varētu saņemt 80 miljonus dolāru no komandas 100 miljonu algu budžeta.

Komisārs paskaidroja, ka Džeimss būtu šādas naudas vērts un nestātos tam pretī, ja to pieļautu noteikumi, taču tajā pašā laikā piebilda, ka, viņaprāt, šādas algu atšķirības vienības iekšienē neradītu labu atmosfēru. "Domāju, ka šobrīd līgā ir diezgan laba [algu] situācija," bilda Silvers. Vaicāts par arvien pieaugošo tālmetienu lomu, komisārs sacīja, ka to neuzskata par sliktu tendenci un ka viņam patīk spēles skatāmība. Silvers apstiprināja, ka iespējamas paplašināšanās gadījumā ļoti reāla varētu būt Meksikas galvaspilsētas Mehiko kandidatūra, taču piebilda, ka tas noteikti nav tuvāko pāris gadu jautājums.

Izmantotie resursi:
NBA commissioner Adam Silver says changes...

  +2 [+] [-]

, 2017-03-04 12:18, pirms 7 gadiem
Var jau arī izdarīt tā, ka katra ceturtdaļa sākas ar 0:0 un ir jāspēlē līdz, piemēram, 3 uzvarām. Variantu ir daudz.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-04 12:20, pirms 7 gadiem
Diezvai kapteiņi ir laba doma, tā jau var savus čomus ievilkt mierīgi zvaigžņu spēlē. Nebrīnītos, ja, piemēram, Lebrons būtu kapteinis un komandā paņemtu Veidu un Karmelo.

Par Mehiko arī pilnīgs bezsakars, kurš NBA spēlētājs gribēs dzīvot Meksikā? Brīvos aģentus uz turieni varētu piesaistīt tikai stipri pārmaksājot.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-04 12:24, pirms 7 gadiem
Metiens no centra 10 pts vērtībā...jam tas tiešām spēli padarītu skatāmāku

     [+] [-]

, 2017-03-04 12:32, pirms 7 gadiem
Jāmaina kaut kas ir, jo tā zvaiģžnu spēli. Jo šobrīd notiek staigāšana pa laukumu, bez aizsardzības

  -1 [+] [-]

, 2017-03-04 12:57, pirms 7 gadiem
Lasīju, ka ir bijis ierosinājums par to, ka katrs dalībnieks izvēlas savu labdarības organizāciju un tad uzvarētāju komanda izdala 750 000$ un zaudētāju 250 000$ uz tām organizācijām. Domāju, ka šādā gadījumā atdeve būtu daudz lielāka, ja vēl tajā all star weekendā viņi pavadītu kopā ar to organizāciju un pēc tam uzaicinātu viņus uzspēli šaubos vai viņiem nerūpēs uzvarēt.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-04 12:57, pirms 7 gadiem
par dankiem jadod 10 punkti,tad varbut sackosana defa beigsies!
savadak besi skatities ka tur visi velkas ka apdauziti!

     [+] [-]

, 2017-03-04 14:22, pirms 7 gadiem
lai spēlē basi pa pus laukumu ,lai izveido vairātas komandas, kurās spēlē trīs spēlētāji

  +1 [+] [-]

, 2017-03-04 16:28, pirms 7 gadiem
Kaut kas jāmaina noteikti. Pēdējās Zvaigžņu spēles patiešām pēc viena vienīga farsa izskatās.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-04 18:18, pirms 7 gadiem
Marcello92 rakstīja: Var jau arī izdarīt tā, ka katra ceturtdaļa sākas ar 0:0 un ir jāspēlē līdz, piemēram, 3 uzvarām. Variantu ir daudz.
šito gadiem saku. To vajag ieviest visā basī, savādāk nozīme ir tikai pēdējai ceturdaļai

     [+] [-]

, 2017-03-04 20:17, pirms 7 gadiem
Chris_Drury rakstīja: Metiens no centra 10 pts vērtībā...jam tas tiešām spēli padarītu skatāmāku
Lasīt māki? Pēdējā minūtē....

     [+] [-]

, 2017-03-04 20:20, pirms 7 gadiem
Varētu nomainīt formātu - pasaules izlase pret Latvijas izlasi.