Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdevejs: ''Domāju, ka trijstūra uzbrukumā es varētu izcelties''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Hārdevejs: ''Domāju, ka trijstūra uzbrukumā es varētu izcelties''
Tims Hārdevejs
Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas ''Knicks'' 8. jūlijā oficiāli paziņoja par Tima Hārdeveja juniora atgriešanos komandas sastāvā pēc divu gadu pārtraukuma. Vienības jaunieguvums nākamo sezonu salīdzināja ar savu pirmo NBA, tikai jūtoties nobriedušāks un gatavāks uzņemties lielāku lomu komandā.

Timu Hārdeveju 2013. gada NBA draftā Ņujorkas ''Knicks'' izvēlējās pirmajā kārtā ar 24. numuru. Savā pirmajā NBA sezonā aizsargs ''Knicks'' sastāvā piedalījās 81 spēlē, un, vidēji laukumā pavadīdams 23,1 minūti, guva 10,2 punktus, savāca 1,5 atlēkušās bumbas un izdalīja 0,8 rezultatīvas piespēles partneriem. Pēc veiksmīgās debijas sezonas Hārdevejs tika iebalsots līgas pirmgadnieku simboliskajā pieciniekā.

Nākamā sezona izvērtās pagalam neveiksmīga Ņujorkas komandai, turklāt ievērojamu progresu neizdevās veikt arī Hārdevejam, kurš uzbruka grozam tikai ar 38,9% precizitāti, kas ir par četriem procentiem zemāks rādītājs nekā iepriekšējā sezonā. 70 mačos, no kuriem 30 tika sākti starta pieciniekā, amerikānis guva 11,5 punktus, izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas un izdalīja 1,8 rezultatīvas piespēles vidēji 24 minūtēs spēlē. ''Knicks'' klubs sezonu pabeidza ar bilanci 17-65, kas joprojām ir sliktākais rādītājs tā vēsturē. Pēc neveiksmīgās sezonas Tims Hārdevejs tika iesaistīts trīs komandu maiņas darījumā, kā rezultātā basketbolists nonāca Atlantas ''Hawks'', bet uz ''Knicks'' atceļoja drafta izvēle Džeriana Grānta izskatā.

''Devos prom no Ņujorkas ar šķērmu garšu mutē. Ne katram tiek dota iespēja šeit atgriezties un mēģināt vēlreiz, tas ir retums. Centīšos no sevis izspiest maksimumu,'' atzina Hārdevejs. ''Tu spēlē šeit divus gadus, tad divus esi prom, bet pēc tam saņem telefona zvanu, un nodomā ''O, negaidīju, ka viņi tā varētu rīkoties''.''

''Mana pēdējā sezona Ņujorkā bija grūta itin visiem, un pārmaiņas bija nepieciešamas. Galu galā tas ir bizness, kura mērķis ir padarīt savu komandu konkurētspējīgāku. ''Knicks'' vadība pieņēma lēmumu mani atlaist, es to sapratu un biju ļoti priecīgs, ka tāda komanda kā Atlanta gribēja, lai esmu daļa no tās.''

Tiesa, arī Hārdeveja karjera Atlantā nesākās tik rožaini. Pirmajā sezonā uzbrūkošais aizsargs pat tika nosūtīts uz D-līgu. 2015./16. gada sezonā ''Hawks'' sastāvā amerikānis piedalījās 51 spēlē un guva vien 6,4 punktus, laukumā pavadot 16,9 minūtes. Tomēr aizvadīto sezonu Hārdevejs droši var uzskatīt par labāko karjerā, 79 spēlēs ''Hawks'' rindās tiekot pie 14,5 punktiem un 30 reižu dodoties starta pieciniekā. 1,98 metrus garais aizsargs spēlēja visai nozīmīgu lomu arī izslēgšanas spēlēs, kur sešās spēlēs guva 12,8 punktus, laukumā pavadot vidēji 33,3 minūtes.

Hārdeveja loma ''Knicks'' komandā šobrīd ir visai neskaidra, turklāt ne vienības galvenais treneris Džefs Hornačeks, ne ģenerālmenedžeris Stīvs Milzs neieradās uz Hārdeveja prezentāciju vietējiem medijiem. Amerikāņu basketbolista nākotne Ņujorkā ir stipri atkarīga no tā, kā beigsies ''Karmelo Entonija sāga'', kā sakarā jau ilgi tiek runāts par iespējamo bijušā Hārdeveja komandas biedra aizmainīšanu. Jāatzīmē, ka savulaik ''Knicks'' ģērbtuvē abu spēlētāju skapīši atradās blakus.

''Tā ir dīvaina sajūta, bet Melo jārīkojas tā, kā būtu labāk viņa ģimenei un viņam pašam. Jā, protams, ka vēlamies, lai viņš paliek. Ir lieliski, ja komandā ir veterāns, kurš ir līderis un spēj gan iemest pats, gan izkārtot situācijas partneriem. Tas ir labi, ja tā ir, un mēs gribam, lai tas tā ir, un Karmelo būs grūti pamest Ņujorku. Bet, kā jau teicu, Entonijam jādara tas, kas nāktu par labu viņa ģimenei,'' situāciju komentēja Hārdevejs.

Kamēr Entonija nākotne ''Knicks'' klubā ir miglā tīta, ir skaidrs, ka tajā vairs nebūs kluba prezidenta Fila Džeksona un, visticamāk, arī trijstūra uzbrukuma. Pats Hārdevejs gan atzina, ka trijstūra uzbrukumā viņš varētu iekļauties daudz labāk, nekā pirms diviem gadiem: ''Es domāju, ka varētu izcelties trijstūra uzbrukumā, iekļauties labāk, nekā manā otrajā NBA sezonā. Toreiz mācījos jaunu sistēmu, tāpēc tas bija citādāk. Nākamo sezonu redzu līdzīgu savai pirmajai, tikai tagad esmu nobriedušāks un varu dot lielāku pienesumu komandai abos laukuma galos.''

Izmantotie resursi:
Tim Hardaway Jr. ready for 2nd chance in New...

  +3 [+] [-]

, 2017-07-11 13:16, pirms 7 gadiem
Laikam palaidis garām, ka Ņujorkā nav vairs Fils, kurš uzspieda spēlēt trijstūri.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-11 13:19, pirms 7 gadiem
Trijstūra vairs nebūs, laikam šams aizsapņojies

  +3 [+] [-]

, 2017-07-11 13:30, pirms 7 gadiem
NY visiem nelabi metas no vārda trijstūris, tāpēc Tims var gatavoties jaunam klubam. Prozit!

     [+] [-]

, 2017-07-11 13:32, pirms 7 gadiem
Žēl, protams, ka Entonijs prom dosies, bet nu Ņujorkai vajag pārmaiņas
Tikai vēl Noah dabūt prom un būtu simpātiska komanda Bet nu viss atkarīgs ko dabūs pretī par Melo

  +2 [+] [-]

, 2017-07-11 13:32, pirms 7 gadiem
Knciks ir tādi metēji, vajag Rondo par katru cenu.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-11 13:52, pirms 7 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Laikam palaidis garām, ka Ņujorkā nav vairs Fils, kurš uzspieda spēlēt trijstūri.
ne jau viņš šito bulšitu monologā stāstīja, droši vien kāds medijs uzjautājis.

     [+] [-]

, 2017-07-11 13:53, pirms 7 gadiem
Negribās neko piesaukt, bet domāju, ka šitais būs lielāks bust nekā Noah. Milzīga alga par vienu labu sezonu, Atlanta arī to pašu saprot. Ja cena būtu pamatota, tik viegli Atlanta nepalaistu. Tagad 4 gadi ar viņu būs, kamēr Willy, Porziņģis būs jāpārslēdz un jāsameklē vēl vismaz viena zvaigzne, pie nosacījuma ka ar Nitilkinu sastāvā bumba sāks kustēties uzbrukumā un PG kapās aizsardzību.
Lī jau patiesībā labi spēlēja, ja deva bumbu, un aizsardzībā arī vislabāk no mazajiem atstrādāja. Nevajadzēja viņam tik dārgu maiņu pirkt. Vajadzēja labāk veterānā PG ieguldīt.

  -1 [+] [-]

, 2017-07-11 14:05, pirms 7 gadiem
Domāju Knicks riskēs un ja pirmajās spēlēs Ntilikina sevi pierādīs, tad arī laidīs kā starta PG šosezon. Ntilikina Hardaways Lee KP Hernangomez. Jauns sastāvs, bet abiem garajiem pie defa ir kur pielikt. KP ar blokiem vien cauri vairs netiks un spānim daudz problēmu bija defā. Tas protams ja Melo tik tiešām tiks aizmainīts.

     [+] [-]

, 2017-07-11 14:13, pirms 7 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Domāju Knicks riskēs un ja pirmajās spēlēs Ntilikina sevi pierādīs, tad arī laidīs kā starta PG šosezon. Ntilikina Hardaways Lee KP Hernangomez. Jauns sastāvs, bet abiem garajiem pie defa ir kur pielikt. KP ar blokiem vien cauri vairs netiks un spānim daudz problēmu bija defā. Tas protams ja Melo tik tiešām tiks aizmainīts.
Ja Melo aizmainīs, būs vēl kāds pamatsastāva spēlētājs un 1 drafta piks kā bankā, savādāk knicks nemaz neveiks maiņu.

     [+] [-]

, 2017-07-11 14:30, pirms 7 gadiem
Nu re, būs lielisks attaisnojums (es nācu uz Ņujorku, domājot par trijstūri, bet šie tikai rubī un rubī to stulbo pikenrolu).

  -2 [+] [-]

, 2017-07-11 14:44, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Ja Melo aizmainīs, būs vēl kāds pamatsastāva spēlētājs un 1 drafta piks kā bankā, savādāk knicks nemaz neveiks maiņu.
Neesi sekojis līdz kādas Hūstonai vispār ir iespējas dabūt Melo... Un ko viņi var dot...

  +2 [+] [-]

, 2017-07-11 14:47, pirms 7 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Neesi sekojis līdz kādas Hūstonai vispār ir iespējas dabūt Melo... Un ko viņi var dot...
Maiņa noteikti notiks starp trim komandām, pats neesi sekojis līdz!

     [+] [-]

, 2017-07-11 15:13, pirms 7 gadiem
Es varētu Rombā izcelties!

     [+] [-]

, 2017-07-11 15:54, pirms 7 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Domāju Knicks riskēs un ja pirmajās spēlēs Ntilikina sevi pierādīs, tad arī laidīs kā starta PG šosezon. Ntilikina Hardaways Lee KP Hernangomez. Jauns sastāvs, bet abiem garajiem pie defa ir kur pielikt. KP ar blokiem vien cauri vairs netiks un spānim daudz problēmu bija defā. Tas protams ja Melo tik tiešām tiks aizmainīts.
Ntilikna francijas 2.līgā guava 5 punktus spēlē, bet NBA dosies starting 5.

     [+] [-]

, 2017-07-12 00:33, pirms 7 gadiem
Jūs tā parasti tikai virsrakstu lasat?

     [+] [-]

, 2017-07-18 14:04, pirms 7 gadiem
Pārāk liels sevis slavinātājs, neko lielu drošvien nesagaidīt no šamā