Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Bricis: "Valgu/Valku vajā finansiālās problēmas, notiek apmelošana"

Andrejs Siliņš

Bricis: "Valgu/Valku vajā finansiālās problēmas, notiek apmelošana"
Artūrs Bricis
Foto: basket.ee

"Valkas/Valgas" bijušais spēlētājs Artūrs Bricis pēc kluba vadītāja Venta Armanda Kraukļa izteikumiem vēstulē portālam Sportacentrs.com komentēja situāciju, noraidot pārmetumus par iespējamu dalību negodīgās mahinācijās, lai ietekmētu spēļu rezultātus, kā arī sniedza ieskatu kluba ikdienas darbā un problēmās.

"Gribu vērst uzmanību, ka šīs dienas ziņu aģentūras LETA intervijā ar Ventu Armandu Kraukli paustais par basketbola kluba "Valka/Valgas" komandas spēļu sarunāšanu ir izteikti neobjektīva un neprofesionāla informācija saistībā pret mani un citiem kluba spēlētājiem.

Pirmkārt, klubu jau no pašas sezonas sākuma ir vajājušas lielas finansiāla un organizatoriska rakstura problēmas. 16. janvāra vakarā pēc treniņa pie manis pienāca komandas menedžeris un paziņoja, ka kluba finansiālās krīzes rezultātā nevar izpildīt līgumā noteiktās prasības. Viņš piedāvāja līgumu pēc abpusējas vienošanās lauzt.

Tā kā es nevēlējos turpināt spēlēt klubā, kurš organizatoriskajā ziņā ir sliktākais manā karjerā un netiek galā ar finansēm, mūsu sadarbība pēc abpusējas vienošanās beidzās. Kopš tās reizes neesmu nevienu reizi bijis komandas treniņos un spēlēs, lai gan īsi pēc tam komandas menedžeris izrādīja interesi, lai atgriežos klubā. Sadarbība gan netika un netiks turpināta ar šo klubu.

Par manu darbu treniņos Valkas mērs nevar objektīvi spriest, jo neapmeklēja nevienu no treniņiem. Tā brīža galvenais treneris Juris Umbraško veidoja īpaši vieglus treniņus, lai igauņu spēlētāji, kuri pārāk bieži traumējās, netiktu vēl vairāk notraumēti. Diemžēl tāda bija kluba situācija, un vainot mani, ka dažkārt pat neiesvīstu treniņos, jo tie ir pārāk viegli, arī nebūtu korekti.

Domāju, ka Kraukļa kungam, ja viņš runā kluba vārdā un uzdodas par šī kluba vadītāju, vajadzētu tikt skaidrībā ar BK "Valga/Valka" elementāru sakārtošanu. Galvenajam trenerim (līdzīgi, kā to minēja Varis Krūmiņš savā Sportacentrs.com intervijā pirms gada) bija jātiek galā ar menedžera un citu pozīciju pienākumiem, līdz ar to kvalitatīvs darbs galvenā trenera amatā nevarēja tikt veikts. Brīdī, kad spēlētāji gūst traumu, tiek regulāri ieteikts pašiem atrast ārstus Rīgā utt.

Līdzīgi apvainojumi par totalizatora spēlēšanu (bez jebkādiem pierādījumiem, klaja apmelošana, līdzīgi kā šobrīd) Latvijā jau bija no BK "Barons/LDZ" puses 2014./15. gada sezonā. Kad guvu smagu rokas traumu, kas liedza man spēlēt sešus mēnešus, mēģināja atrast veidu, kā neizmaksāt atalgojuma kompensāciju, līdz ar to izdomāja melus par mani kā totalizatora spēlētāju.

Tā rezultātā notika tiesvedība, un "Barons" tiesu zaudēja un samaksāja nozīmīgu naudas kompensāciju. Šo informāciju es nekur iepriekš nepublicēju, jo nealkstu uzmanību no medijiem. Bet, ja mani klaji apmelo, man ir jāizstāsta savs viedoklis, un nepieciešamības gadījumā (ja kluba vadība neatsauks šos apmelojumus) vērsīšos arī pret BK "Valka/Valga" tiesā.

Latvijas Basketbola savienībai lūgums nopietnāk izvērtēt klubus, kuriem ir regulāras un nopietnas problēmas ar finansēm, un nepieļaut to dalību Latvijas Basketbola līgā. Līdz šim viņi ir novērsušies no šī temata.

Noslēgumā gribu teikt, ka atgriešanās Latvijas un Igaunijas līgā ir bijusi mana lielākā kļūda. Visas iepriekšējās sezonas ietvaros ne reizi nedzirdēju apvainojumus Portugāles augstākajā līgā par savu sniegumu un treniņu darbu, nerunājot nemaz par iesaistīšanos totalizatoros.

Vēlu veiksmi saviem bijušajiem komandas biedriem izturēt sezonu līdz galam, jo haoss klubā ir milzīgs. Vents Armands Krauklis nav bijis spējīgs divu sezonu laikā šo haosu sakārtot."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-02-22 20:59, pirms 7 gadiem
neprofesionāla un neobjektīva - labi, ka nepateica "nepatiesa", citādi zirgam pat būtu jāsmejas!

 +10 [+] [-]

, 2017-02-22 21:02, pirms 7 gadiem
Un kāpēc gan man ticamāks šķiet spēlētāja, ne vadītāja paustais?

  +3 [+] [-]

, 2017-02-22 21:03, pirms 7 gadiem
Te ir plašāka saruna ar Kraukli: Vents Armands Krauklis apsūdz "Valka"/"Valga"...

Krauklis ir citās domās par Valka/Valga komandu nekā Bricis:
"Esam izlēmuši, ka ņemsim papildinājumu no ASV, lai komanda kāptu kopvērtējumā augstāk. Atrašanās līgas pēdējā vietā neatbilst komandas spēku samēram," uzsvēra Krauklis.

Valga jau tad, kad spēlēja tikai Igaunijas čempionātā, bija viena no aizdomīgākajām komandām. Domāju, ka komandai ir senas toto tradīcijas un ne jau Bricis viens tur kaut ko darījās. Izskatās, ka viņu grib pataisīt par grēkāzi.

  +6 [+] [-]

, 2017-02-22 21:19, pirms 7 gadiem
vot dillemma ticēt Bricim vai ivecam tautpartijietim nez kāpēc šoreiz sliecos uz 1.

  +6 [+] [-]

, 2017-02-22 21:23, pirms 7 gadiem
Manuprāt te ir kā koks ar diviem galiem.Abas puses ir vainīgas.No vienas puses,nejau Bricis ir tik balts un pūkains kā viņš šeit raksta vēstulē.Bez maz vai neekad nav licis toto.Otrkārt,pilnīgi noteikti Valkā ir finansiālas problēmas un ko vispār tas šlāgerdziedātājs var spriest par komandas treniņdarbu.Iespējams,spēlētājiem ir tās lielās parslodzes spēlēs,kas atspoguļojas treniņu specifikā.Kautkā tiešām liekas ka tur ir haoss un finansiālas problēmas.

  +6 [+] [-]

, 2017-02-22 21:26, pirms 7 gadiem
Ventis kā politiķis ir smērējies, Bricis kā špīleris,.. tagad taisnība ir pa vidu.

  +2 [+] [-]

, 2017-02-22 21:26, pirms 7 gadiem
Kā vienmēr taisnība ir kaut kur pa vidu.Neaizmirsīsim, ka šogad ir pašvaldību vēlēšanu gads un Krauklim ir jārada laba saimnieka iespaids, novirzot pārējās kluba problēmas otrā plānā. Un neticu, ka Bricis nav bez vainas. Tik pūkains un nevainīgs diezin vai ir kļuvis.

  +5 [+] [-]

, 2017-02-22 21:36, pirms 7 gadiem
Savdabīgs dialogs Latvijas basketbolā. Nekādi eņģeļi komandā novākti nav, bet tik idiotisku paziņojumu presei sniegt uz "alkohola adatas" sēdošas pašvaldības vadītājam no kura pat šajā situācijā mūk uz Valgu iedzīvotāji ir kaut kas jauns. Gribas palikt pie siles pēc 3. jūnija nevis braukāt ar bandžo pa vietējām ballītēm

 +10 [+] [-]

, 2017-02-22 21:39, pirms 7 gadiem
Neesmu sekojis līdzi Briča gaitām un nemāku spriest par viņa taisnīgumu vai netaisnīgumu, bet par Kraukli ir bieži dzirdēts, ka tur,kur ir iesaistīts viņš ir problēmas ar naudām un,ja ne problēmas, tad nepārtraukta muhļīšana un mahinācijas. Gan jau pa gabaliņam taisnības ir abām pusēm.

  +5 [+] [-]

, 2017-02-22 21:56, pirms 7 gadiem
Bricis pats nevar tādu tekstu sacerēt, kur nu vēl uzrakstīt.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-22 21:56, pirms 7 gadiem
Pag pag kaut ko tr Bricis rupji Dir...... , Jo pēc Barons sezonas 3 speletaji , Bricis tai skaitã uz gadu tika no Lbl diskvalificeti. Kas tad tie par apmelojumiem

  +6 [+] [-]

, 2017-02-22 21:56, pirms 7 gadiem
pietiek vienreiz sasmērēties un tagad var taisnoties cik grib...

  +4 [+] [-]

, 2017-02-22 22:11, pirms 7 gadiem
Dīvaini, ka apmelots jūtas tikai Artūriņš, pārējie latvieši turpina spēlēt, saņem algas un vēstules neraksta....

  -1 [+] [-]

, 2017-02-22 22:49, pirms 7 gadiem
Neko nezinu un labpray dzirdeshu no kada zinosha komenteraja viedokli, bet-
es ticu Bricim. Biezhi vien vadiba ir lielaki "nedomataji" kaa speletaji. Nekad neticeshu ari, kad Jelgava izmeta Chundu par toto- vienkarshi vinjiem vajadzeja attaisnot savu neizdaribu. Ja kljudos- esmu gatavs njemt vardus atpakalj, bet pagaidam ir fakti- Bricis ir vinnejis tiesu pret Baronu un ticet, ka Krauklis mak atpazit video ieksh aizdomiguma ir jokaini. Ljoti gribeti lai SC zhurnalisti butu uzdevumu augstumos un pajautaatu sho Umbrashko, Strulovicham un parejiem, kas ir tuvumaa. Pec atbildes video formaataa gan mes saprastu kur ir taisniba

  +1 [+] [-]

, 2017-02-22 23:23, pirms 7 gadiem
Tagad modē ir apmelot kluba spēlētājus toto likmju likšanā un algu neizmaksāt. Ja algu nemaksā tad spēlētājs īsti spēlēt negrib un ja spēlēt negrib tad arī vadītāji vaino likmju likšanā. Apburtais loks un izeja tikai viena - spēlē cik labi vien spēj un atrod citu klubu

  +2 [+] [-]

, 2017-02-22 23:24, pirms 7 gadiem
Tiesā lai izmanto melu detaktoru un lieta darīta
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  +1 [+] [-]

, 2017-02-22 23:31, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Pag, bet ja komanda zaudē, tad par ko maksāt? Es uzskatu tā - ja komanda spēlē labi un vinnē, tad algu ir obligāti jāmaksā. Ja nespēlē labi un zaudē spēles vienu pēc otras kā Valka, tad spēlētājiem alga nemaz nepienākas! Par ko strīds?
tad ņeh.uj raudāt pēc tam par toto

  +4 [+] [-]

, 2017-02-22 23:37, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Pag, bet ja komanda zaudē, tad par ko maksāt? Es uzskatu tā - ja komanda spēlē labi un vinnē, tad algu ir obligāti jāmaksā. Ja nespēlē labi un zaudē spēles vienu pēc otras kā Valka, tad spēlētājiem alga nemaz nepienākas! Par ko strīds?
neesi nedaudz iiblis? Barca šosezon arī zaudē eirolīgā vairāk kā uzvar... nemaksāt algas? Pats te taisies vienmēr par trako juristu, kompetento čali, bet tagad šitādu sūdu dzen....

  +3 [+] [-]

, 2017-02-22 23:55, pirms 7 gadiem
Rafaello rakstīja: neesi nedaudz iiblis? Barca šosezon arī zaudē eirolīgā vairāk kā uzvar... nemaksāt algas? Pats te taisies vienmēr par trako juristu, kompetento čali, bet tagad šitādu sūdu dzen....
Tu labu piemēru par Barcu uzrakstīji, jo pēc zaudējuma Žalgirim, viņiem visiem, arī rezervistiem un treneriem katram pa 7500 EUR ieturēja no gada algas.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-22 23:56, pirms 7 gadiem
Valga-Liepaaja... Tas mach toch Bija sarunaatais... Nu Un veel leerums Igaunijas liigaa un Viens otrs Latvijaa... Dzekinjs muld...Portugaales liigaa limiti toto kantoros smiekliigi, nepiedavaa Aazijas tirgos, Vot I nebija skandaalu..

  +1 [+] [-]

, 2017-02-22 23:59, pirms 7 gadiem
Skudriniek - labi ekspert, domu saprati, ir top eiropas klubi 10, moš 15 kur šito atregulē, pārējos 480, ja skaitam visus nacionālos čempjus.... vari pakomentēt, ko tur dara + droši vari iemest linku par to info par 7500, es labpr''at izlasīšu

  +2 [+] [-]

, 2017-02-23 00:05, pirms 7 gadiem
Rafaello rakstīja: Skudriniek - labi ekspert, domu saprati, ir top eiropas klubi 10, moš 15 kur šito atregulē, pārējos 480, ja skaitam visus nacionālos čempjus.... vari pakomentēt, ko tur dara + droši vari iemest linku par to info par 7500, es labpr''at izlasīšu
Atvaino, summa ir 5000 EUR, uz atmiņu pārāk paļāvos. Barcelona fine each player of the roster €5k...

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 00:12, pirms 7 gadiem
Starp citu, Valka vinnēja Baronu. Pats redzēju. Tātad - ja grib, tad var! Tikai jāspēlē!

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 00:25, pirms 7 gadiem
Bricis vēl joprojām ir Valkas sastāvā, tātad LBL dalībnieks.

Pēc Nolikuma nevienam LBL dalībniekam nav tiesības ar mediju starpniecību izteikt personīga rakstura aizskarošus komentārus par L BL, tās vadību vai citu LBL dalībnieku.
Parkāpuma gadījumā par soda piešķiršanu lemj LBL Tehniskā komisija.

Gaidam tehniskās komisijas lēmumus par visu, kuri izteikušies (Bricis, Krauklis) sodīšanu

  +4 [+] [-]

, 2017-02-23 00:43, pirms 7 gadiem
Kā var spēlētaji,kuriem algas ir ap 2000 eiro,nespēlēt totjiku?
un kā var tie paši spēlētāji izklaidēties,atstājot to pašu summu pa vakaru-citi ienākumi?bagāti vecāki vai arī iekrājumi(no kurienes)?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 01:23, pirms 7 gadiem
dexter!!!

  +5 [+] [-]

, 2017-02-23 01:30, pirms 7 gadiem
Vēlreiz! LBS uz 2015/2016 gadu dēł totalizatoriem 3 spēlētãjiem, tai skaitã Bricim Bija liegta iespēja spēlētãjiem Lbl! Pirms tam Bricis Liepãjã tika piekerts toto kantori liekot uz savu zaudejumu. Pateicoties tikai tam , ka Briča Tēvs basketbola savienibai Dod škodas auto, skałi tiek noklusēts. Ja Valkas mērs ir iesniedzis policijã iesniegumu, tad viss kārtībā un , lai Briča agents te neraksta speletajs vietā aizstāvības rakstus

  +2 [+] [-]

, 2017-02-23 08:15, pirms 7 gadiem
Vents Armands Krauklis ir bijis nulle arī kad sēdēja Saeimā Kalvīša laikā!
Bet kāds gan tur basketbols var būt - 50/50 Latvijas/Igaunijas līgā - Igaunija basketbola ziņā ir solis atpakaļ un nevis uz priekšu!

  +2 [+] [-]

, 2017-02-23 09:36, pirms 7 gadiem
Bricis nevainīgs! 👌 Visus čekus izńem draugi, un naudu apēd aparāti 😂

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 09:45, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Atvaino, summa ir 5000 EUR, uz atmiņu pārāk paļāvos. Barcelona fine each player of the roster €5k...
Līgumos samaksu var atrunāt dažādi. Var maksāt lielāku fiksēto algu, var vairāk maksāt vairāk bonusus par uzvarām. Var slēgt līgumus ar šaubīgiem spēlētājiem, un var neslēgt.

Tas viss ir kluba vadības kompetencē!
Taču, ja līgumi ir saslēgti un juridiski korektu iemeslu to laušanai nav, tad tie jāpilda. Un vainot kluba vadība var tikai sevi.

  +3 [+] [-]

, 2017-02-23 10:00, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Pag, bet ja komanda zaudē, tad par ko maksāt? Es uzskatu tā
Tavi uzskati ir kaķim zem astes.
Jautājums ir ļoti vienkāršs - kas ir rakstīts līgumā. Ja tur ir cieta alga, tad cieta alga. Ja tur ir rakstīti bonusi par uzvarām, tad bonusi. Ja tur ir rakstīti sodi par zaudējumiem, tad sodi.
Viss cits ir koku lapu žužināšana vējā.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-23 10:31, pirms 7 gadiem
šitas izklausās pēc - visskaļāk -ķeriet zagli ,bļāva pats zaglis ....