Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jānis Gailītis: "Noteicošā bija aizsardzība!"

Andrejs Siliņš

Jānis Gailītis: "Noteicošā bija aizsardzība!"
Jānis Gailītis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Pēdējās uzvaras izcīnīšana nekad nav viegla un šīs spēles nekad nav skatāmas, bet mums pietika spēka, meistarības un rakstura, lai uzvarētu arī šodien. Apsveicu komandu - tas ir visas komandas nopelns," pēc čempiontitula izcīnīšanas "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) sacīja "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Jānis Gailītis, "VEF Rīga" galvenais treneris:
"Paldies Ventspilij par rakstura spēli. Viņiem pietrūka Kristaps [Janičenoks], un tas bija manāms laukumā, bet komanda cīnījās un nepadevās. Šī bija grūta spēle - pēdējās uzvaras izcīnīšana nekad nav viegla un šīs spēles nekad nav skatāmas, bet mums pietika spēka, meistarības un rakstura, lai uzvarētu arī šodien. Apsveicu komandu - tas ir visas komandas nopelns!

Īsti nezinājām un droši vien arī "Ventspils" ilgi nezināja, vai Kristaps spēlēs vai nē. Gatavojāmies tam, ka viņš būs. Tas ir basketbols - ja viens spēlētājs nespēlē, to dara cits un laukumā kaut kas notiek citādāk. Vairāk uzmanība bija jāpievērš citiem spēlētājiem kā [Ingum] Jakovičam un [Andrejam] Gražulim, [Mārim] Gulbim un [Artim] Atem. Viņi parādīja, ka arī var spēlēt uzbrukumā un būt sekmīgi.

Gribējām sākt spēli ātrāk un agresīvāk [nekā trešo spēli]. Daļēji tas izdevās, bet otrā ceturtdaļa bija slikta. Mēģinājām uzbrukt par ātru, dažreiz neatgriezāmies aizsardzībā pareizi, un "Ventspils" atgriezās spēlē. Pēdējā ceturtdaļa bija diezgan smaga, pretinieki aizsardzībā mainījās un bija vairāk jāspēlē viens pret vienu basketbols. Domāju, ka noteicošā gan mums, gan pretiniekiem šodien bija aizsardzība. Skaitļus vēl neesmu redzējis, bet izskatījās, ka atlēkušās bumbas mēs kontrolējām.

MVP ir visa komanda. Jāizceļ [Arns] Labucks, kurš spēlēja ar milzīgu traumu, arī [Aleksam] Gordonam ir trauma, tāpat arī citiem. Protams, arī Mareks [Mejeris] ir malacis, bet nevar uzvarēt ar trim četriem, pat ne pieciem spēlētājiem. Trešā spēle pierādīja, ka, lai atspēlētos, ir jāstrādā visai komandai."

  +1 [+] [-]

, 2017-05-25 23:57, pirms 7 gadiem
Gailītis>Muižnieks

     [+] [-]

, 2017-05-27 00:51, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Gailītis>Muižnieks
Gailītis bez bronzas neko nav sasniedzis