Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Latvijas-Igaunijas līgai piesakās arī "Ķekava", "Jēkabpils" un "Valmiera Glass"/ViA

Agris Suveizda

Latvijas-Igaunijas līgai piesakās arī "Ķekava", "Jēkabpils" un "Valmiera Glass"/ViA
Oskars Virsis
Foto: Lāsma Irša/BK Jēkabpils

Latvijas Basketbola savienība savā mājaslapā vēsta, ka ir saņēmusi deviņu klubu pieteikumu dalībai Latvijas-Igaunijas apvienotajā čempionātā.

Latvijas Basketbola savienības valde izskatījusi vīriešu basketbola klubu pieteikumus līdzdalībai augstākā līmeņa sacensībās – Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas 2018./2019. gada čempionātā. Startam pieteikušies 2017./2018. gada sezonas OlyBet LBL izslēgšanas turnīra dalībnieki BK “Ventspils”, “VEF Rīga”, BK “Jūrmala”, BK “Ogre” un BK “Latvijas Universitāte” (vēl viena ceturtdaļfināla dalībniece “Valka/Valga” iesniegusi pieteikumu Igaunijas Basketbola federācijai). Jaunizveidotā biedrība “Sporta klubs “Liepājas basketbols”” panākusi vienošanos ar LBS par iespēju izmantot vietu Latvijas augstākā līmeņa basketbola turnīrā, ko iepriekš izmantoja biedrība “Sporta klubs “Liepājas Lauvas””.

Trīs klubi aicināti sniegt papildu informāciju par gatavību izpildīt noteiktos kritērijus, lai startētu augstākā līmeņa turnīrā. Pieteikumu tomēr iesniegusi BK “Jēkabpils”, kas iepriekš vēstīja, ka finansiālu iemeslu dēļ tuvākajās sezonās negrasās spēlēt LBL, tomēr nu vadība informējusi LBS, ka kluba mērķis ir startēt augstākā līmeņa turnīrā 2018./2019. gada sezonā un ka tiek aktīvi strādāts, lai piesaistītu atbalstītājus.

Biedrība “Basketbola klubs “Valmiera”” informējusi LBS, ka komanda “Valmiera/ORDO” 2018./2019. gada sezonā nepiedalīsies Latvijas Basketbola līgas 1. divīzijas turnīrā. Vienlaikus saņemts biedrības “Basketbola klubs “Vidzeme”” iesniegums, kurā pausta iepriekš LBL 2. divīzijā spēlējušās komandas “Valmiera Glass”/Vidzemes Augstskola (4. vieta 2018. gada sezonā) gatavība pārstāvēt Valmieru un ieņemt vakanto vietu augstākā līmeņa turnīrā, saglabājot komandas arī LBL2 un LBL3, kā arī apliecināts, ka šādu BK “Vidzeme” soli atbalsta Valmieras pilsētas pašvaldība.

Vēlmi startēt augstākā līmeņa turnīrā izteikuši LBL 2. divīzijas čempioni basketbola klubs “Ķekava”. LBS valde aicina kluba vadību sniegt papildu informāciju par BK “Ķekava” plānotās mājas spēļu zāles atbilstību FIBA noteikumiem. Klubu atbilstība apvienotās līgas kritērijiem tiks vērtēta nākamajā LBS valdes sēdē 2. augustā. Igaunijas federācija pieteikumus startam augstākā līmeņa turnīrā saņēmusi no septiņiem klubiem: Tallinas “Kalev/Cramo”, “Tartu Ulikool”, “AVIS UTILITAS Rapla”, “Parnu Sadam”, “BC Valga-Valka Maks&Moorits”, Tallinas TTU KK un Tallinas “TLU/Kalev”.

Izmantotie resursi:
Latvijas – Igaunijas apvienotā līga: saņemti 9...

  +3 [+] [-]

, 2018-07-17 14:40, pirms 6 gadiem
BOMBA! Tikko vēl 6 knapi grabinājām, nu jau sanāks 9, lol.

Nez, kādus labumus LBL apsolījusi, ka gan Jēkabpils, gan LU tomēr izdomājuši piedalīties?

  +6 [+] [-]

, 2018-07-17 14:41, pirms 6 gadiem
Viss ko basketbola fans Latvijā tagad prasa ir paņemt piemēru no kaimiņiem un straumēt spēles internetā. LMT, DELFi dajebko tikai ne Bes... paši ziniet ko. Pat "lielā un varenā" VTB līga straumē savas spēles internetā nerunājot nemaz par Lietuvu!!! Uz priekšu!!!

     [+] [-]

, 2018-07-17 14:53, pirms 6 gadiem
Nu re...lasot iepriekshejos rakstu jau bij skumjas, viss chiki,lai projekts izdodas...tomer igaunjis divi klubi speles augstaa limenii

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 14:54, pirms 6 gadiem
Interesanti. Cik nopietni sastāvus plāno pastiprināt Valmiera Glass/VA un Ķekava? Vai Jēkabpils spēs atļauties konkurētspējīgu sastāvu? Vai tiek pieļauts modelis, ka no Latvijas būs deviņas komandas, bet Igaunijas septiņas? Rakvere jau pērn nespēlēja Igaunijas augstākajā līgā. Igaunijas jauniešu izlasei, kas vairākas sezonas ir spēlējusi augstākajā līgā, laikam īsti nav vietas topošajā LAT-EST līgā, jo viņu mači pat pret tabulas lejasgala komandām nereti beidzās ar 50 punktu starpību. Igaunijas pirmās līgas komandās pārāk neorientējos, tāpēc nezinu, vai tur varētu atrast astoto komandu.

     [+] [-]

, 2018-07-17 14:58, pirms 6 gadiem
Lieliska ziņa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-07-17 16:31, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!

     [+] [-]

, 2018-07-17 17:08, pirms 6 gadiem
Oskars Virsis bildē vēl Jēkabpils formā...

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 17:52, pirms 6 gadiem
Cik var izspiest info, tad Vidzeme būs 100%, Ķekava visticamāk nē, paši vismaz īsti neplāno. Jēkabpils arī ļoti šaubīgs variants.
Runāju ar vienu LBL komisāru, šis teica, ka 16 komandu projekta vietā strādā uz 14 komandām, sliktākajā gadījumā 12.

LV: Ventspils, Vef, Jūrmala, Ogre, LU, Liepāja un Vidzeme
EST: Nosauktās 7

Ja Jēkabpils sagrabinās naudu, tad iespējams Ķekavu mēģinās pierunāt vai tomēr kurvītis Jēkabam.

     [+] [-]

, 2018-07-17 19:05, pirms 6 gadiem
Nav jau būtība tajā, kāda sponsora vārds kuro reizi ir piekabināts Valmieras komandai, kas togad kļuva par čempioniem. Valmierai kā vienai no Latvijas basketbola tradīcījām bāgātākajām pilsētām šis čempiona tituls paliek uz laiku laikiem. Tādēļ nav pat būtiski, ar kādu nosaukumu, vai pieliktni Valmieras komanda turpinās spēlēt Latvijas basketbola augstākajā ešalonā (kaut vai kopā ar Igaunijas komandām), absurds ir pats virsraksts, vai apgalvojums, ka 2016. gada čempioni šogad nespēlēs. Spēlēs! Komandā būs daļa no tiem, kas čempiona titulu izcīnīja, būs jaunie, Valmierā izaugušie spēlētāji. Jo arī basketbolā ir kā Valmieras pilsētas himnā :" Stāv visam pāri Valmiera!" Tieši šīs idejas vārdā ne jau Melderiem ir jābūt teikšanai, kura komanda kurā līmenī spēlēs vai nespēlēs. Komandai, kuras pamatā ir Valmieras vārds vietai Latvijas un Igaunijas kopējā turnīrā ir jābūt! Ja kāds līdzšinējo galveno basketbola klubu ir nolaidis līdz kliņķim, slieksnim vai dziļai bedrei, lai steigšus noliek pilnvaras, atkāpjas, raksta atlūgumu un varbūt pat lai lūdz piedošanu,bet dod vietu tiem, kas ir Valmierā izauguši par jauniem, sevi jau pierādījušiem Valmieras basketbola tradīciju un iespēju turpinātājiem. Laiks saprasties un, galvenais, ar godu prasties!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2018-07-17 20:35, pirms 6 gadiem
Naivulis tiešām naivulis.

Baigi forši, ka par čempioniem kļūst uz neesoša seguma pamata un paliek parādā gandrīz visas sezonas algu?

Šai komandai nebūs nekādas saistības ar čempionu komandu, arī ne nosaukums. Protams, pilsētas wikipēdijai varēs piekabinēt ar lielāko lepnumu, lai gan zemapziņā katrs vietējais zinās, ka tas pa lielam ir fake tituls.

Diezgan neglīti, bet nu jau tā ir vesture. Ņēma un uzmeta

  +1 [+] [-]

, 2018-07-17 22:29, pirms 6 gadiem
Vēstures fakti tomēr ir neapgāžami, ka Valmieras vīriešu basketbola komanda Latvijas basketbola čempionāta augstākajā divīzijā – LBL spēlē kopš 1994.gada. Nosaukumu maiņai reāli nav bijusi nekāda nozīme. Sāka kā "Valmieras basketbola klubs Šana", bija Valmierai nosaukuma piedevā Rūjiena vai Valmieras piens, bija Lāčplēša alus, līdz beidzot Ordo. Komandas pamtkodols vienmēr ir bijis no Valmieras un valmierieši šo komandu vienalga ar kādu piedevas piebildi vienmēr ir godājuši kā savējo. Ja kāds sponsors vai sarunātājs kādus solījumu nav pildījis un kādus spēlētājus, vai vēl kaut ko citu ir uzmetis, par to ir jāzākā, pat jālinčo viņš, bet nedrīkst noliegt, ka tā bija Valmieras basketbola komanda, kas izcīnīja čempiona titulu. Tāpat nav pat svarīgi, kā toreiz saucās Valmieras komanda, kas izcīnīja LBL bronzas medaļas, arī spožas uzvaras starptautiskos turnīros. Šie ieraksti IR un PALIEK Valmieras basketbola komandas vēsturē, kurus tur ierakstīja ne jau formālie komandas nosaukumu mainītāji, bet basketbolisti - īstenie Valmieras puikas!!!!!

     [+] [-]

, 2018-07-18 13:16, pirms 6 gadiem
100% piekrītu Naivulim. Visam pamatā bija Valmieras puikas, tiesa, es vēl piemetinātu arī - Rūjienas. Tad viss ir pilnīgi klārs!

     [+] [-]

, 2018-07-22 01:03, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: 100% piekrītu Naivulim. Visam pamatā bija Valmieras puikas, tiesa, es vēl piemetinātu arī - Rūjienas. Tad viss ir pilnīgi klārs!
Es piemetinātu, ka Rūjienas puikas pamatā bija vadībā. Politprojekts. Un politprojekta liktenis. Ja sāks pārņemt grožus, tad arī šito projektu
nolaidīs.