Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBS un Igaunijas Basketbola federācija vēlas turpināt rīkot kopīgo līgu

Rolands Eliņš

LBS un Igaunijas Basketbola federācija vēlas turpināt rīkot kopīgo līgu
Foto: FIBA

Kaut gan “Covid-19” pandēmijas dēļ pagaidām trūkst skaidrības par iespējām tuvākajā laikā atjaunot basketbola komandu darbību un sacensību norisi, Latvijas Basketbola savienības, Igaunijas Basketbola federācijas un starptautisko azartspēļu izklaides uzņēmuma “Paf” pārstāvji apliecinājuši vēlmi 2020./2021. gada sezonā turpināt attīstīt Pafbet Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas projektu.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis: “Basketbola laukumos latvieši un igauņi vienmēr bijuši principiāli konkurenti, bet, domājot un rūpējoties par basketbola saimniecības attīstību – uzticami sabiedrotie. Gan labos laikos, gan, kas vēl jo svarīgāk, sastopoties ar kopīgām problēmām. Latvijas klubu atbalsts Pafbet Latvijas – Igaunijas līgas projektam ir nepārprotama zīme, ka, kopā strādājot, kļūsim stiprāki.”

Igaunijas Basketbola federācijas prezidents Jāks Salumets: "Mēs zinām, ka koronavīrusa krīze ietekmēs visu sporta sistēmu, un basketbols nav izņēmums. Tomēr abu valstu klubi, fani, sponsori un basketbola federācijas vēlas, lai vienotā līga turpinātu darbību. Skatītāju skaits klātienē, televīzijā un internetā ir palielinājies, salīdzinot ar pagājušo sezonu. Formāts ir pievilcīgs visām pusēm, un mēs vēlamies turpināt uzlabot līgas kvalitāti, strādājot kopā ar latviešu kolēģiem un līgas ģenerālsponsoru “Pafbet”."

“Pafbet” menedžeris Igaunijā Allars Levandi: “Par spīti pēkšņai sezonas atcelšanai pandēmijas dēļ, mūsu pirmais gads kā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sponsoriem ir bijis ļoti pozitīvs. Sadarbība ar līgas organizētājiem bijusi veiksmīga, un esam priecīgi redzēt, ka tik īsā laikā izdevies izveidot arī virtuālu basketbola līgu ar klubu līdzdalību. Mēs ticam, ka jaunā sezona sāksies laikā un varēsim sadalīt titulus. Ceru, ka mums ir izdevies līdzjutējiem palielināt sportisko intrigu gan mājās, gan basketbola laukumā. “Pafbet” turpinās atbalstīt sportu!”

Latvijas – Igaunijas Basketbola līgas pirmajos divos čempionātos 2018./2019. un 2019./2020. gada sezonā piedalījās 15 vīriešu klubu komandas. Par līgas pirmajiem čempioniem 2019. gada aprīlī kļuva BK “Ventspils”, bet 2020. gada sezona netika pabeigta, jo nepilnu mēnesi pirms sacensību beigām “Covid-19” pandēmijas dēļ abās valstīs tika aizliegta sporta sacensību rīkošana.

Informāciju sagatavoja:
Matīss Stasjuns
LBS Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļa

     [+] [-]

, 2020-04-30 15:30, pirms 4 gadiem
A komandas būs?

     [+] [-]

, 2020-04-30 16:20, pirms 4 gadiem
Ir jau, e-komandas tak vicojas ,vai ta par maz!!??