Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Panākta principiāla vienošanās par Latvijas un Igaunijas basketbola līgas izveidi

Andrejs Siliņš

Panākta principiāla vienošanās par Latvijas un Igaunijas basketbola līgas izveidi
Ogrēnietis Kristaps Dārgais un Valkas/Valgas aizsargs Egerts Hallers
Foto: bkogre.lv

Panākta principiāla vienošanās par apvienotās Latvijas un Igaunijas vīriešu basketbola līgas izveidi, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Runas par vienotas vīriešu basketbola līgas izveidi klīst jau kādu laiku, bet šobrīd Latvijas un Igaunijas puses panākušas principiālu vienošanos. Tagad nolemts turpināt intensīvu darbu pie dažādu praktisku jautājumu risināšanas, piemēram, leģionāru limita un izspēles kārtības.

Kā norādīja Voins, sagaidāms, ka turnīrā piedalīsies kopumā 16 komandas - pa astoņām no Latvijas un Igaunijas. Pagaidām izspēles kārtība vēl ir projekta stadijā, tomēr pagaidām iecerētais paredz, ka regulārajā čempionātā tiks aizvadīti divi apļi, katrai vienībai aizvadot 30 mačus, bet izslēgšanas sacensībās iekļūs astoņas labākās.

Līdzīgi kā apvienotajā Latvijas un Igaunijas sieviešu līgā, arī vīriešu turnīrā, visticamāk, ar "Final Four" palīdzību tiks noteikts čempions, bet pēc tam norisināsies atsevišķas izslēgšanas sacensības katrā valstī, ņemot vērā regulārā čempionāta rezultātus.

Paredzēts, ka jaunajā sezonā augstākajā līmenī startēs arī Liepājas komanda, kuras pilsētā notikusi basketbola reforma. Voins sacīja, ka pašlaik notiek aktīvs darbs pie tā, lai arī Liepājas klubs iesaistītos apvienotā čempionāta norisē.

Tā kā pašlaik vēl noris aktīvs darbs starp Latviju un Igauniju, Voins norādīja, ka skaidrāka situācija ap apvienoto čempionātu būs jūnija beigās.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga".

Izmantotie resursi:
LETA

1 2 44 komentāri

     [+] [-]

, 2018-06-13 13:07, pirms 6 gadiem
Tā tā tā, kuras 8 komandas no Latvijas tās būs?

BKV
VEF
Valmiera
Liepāja acīmredzot
Ogre
Jūrmala

vēl 2? LU drošvien, bet 8.?

     [+] [-]

, 2018-06-13 13:16, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tā tā tā, kuras 8 komandas no Latvijas tās būs?

BKV
VEF
Valmiera
Liepāja acīmredzot
Ogre
Jūrmala

vēl 2? LU drošvien, bet 8.?
Valka

  -3 [+] [-]

, 2018-06-13 13:16, pirms 6 gadiem
Uz priekšu tik, ļoti labs solis, jo Latvijas čempionāts likās pārāk vājš un mazs komandas. Tagad vismaz lielāks turnīriņš, līmens arī celsies. Un ar Igaunija ideāls variants, jo sieviešu līga jau pastāv.
Lietuviešiem gan ir labā līmenī savs vietējais turnīrs.

  +4 [+] [-]

, 2018-06-13 13:19, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tā tā tā, kuras 8 komandas no Latvijas tās būs?

BKV
VEF
Valmiera
Liepāja acīmredzot
Ogre
Jūrmala

vēl 2? LU drošvien, bet 8.?
Un tā no sezonas uz sezonu meklēs gan 6to, gan 7to, gan 8to - atkarībā cik un kurās pašvaldībās zaglīgas rociņas nomainīsies un naudiņas pārtransformēt sagribēsies. Absolūti utopisks projekts. Pa 5 no valsts ir max

  +2 [+] [-]

, 2018-06-13 13:21, pirms 6 gadiem
Izaugsmei ideāli būtu klāt Lietuvu, bet tie jau ar nabagiem nepinas
Tiem Eirolīga utt

  +3 [+] [-]

, 2018-06-13 13:23, pirms 6 gadiem
Kuras tās 16 komandas būs?
"Ventspils'', ''VEF Rīga'', ''Jūrmala'', ''Ogre'', LU, ''Liepāja'', ''Jēkabpils'', ''Valmiera/ORDO''?
''Kalev/Cramo'', Tartu, "AVIS Rapla'', ''Parnu Sadam'', ''Valga/Valka'', ''Kalev/TLU', TTU, ''G4S Noorteliiga'' (t.i., Igaunija U-18)?

  +2 [+] [-]

, 2018-06-13 13:23, pirms 6 gadiem
Var jau arī paķert somus (var būt pat karēļus) klāt un būs Ziemeļu Līga

     [+] [-]

, 2018-06-13 13:28, pirms 6 gadiem
Ej un sazin varbūt Barons atdzīvosies uz nākamo sezonu!?
Dzīvosim un redzēsim vai būs labāk vai sliktāk ar visu basketbola līmeni, popularitāti u.t.t., bet nu es jau pats sevi pierakstu tam, ka noteikti sekošu vairāk (protams, ja būs translācijas vairāk, citādi no Rīgas uz Liepāju, Valmieru u.t.t. nav diez ko viegli vilkties) !

     [+] [-]

, 2018-06-13 13:33, pirms 6 gadiem
Par lielu Latviju! rakstīja: Valka
Interesanti, pie kuras valsts pieskaitīs Valgas/Valkas komandu? Vai igauņu (attiecīgi latviešu - igauņi) komandās letiņi skaitīsies leģionāri?

  +8 [+] [-]

, 2018-06-13 13:34, pirms 6 gadiem
taspatspuisis rakstīja: ja būs translācijas vairāk
Jā, interesanti, kas notiks ar translācijām: Latvija pacelsies līdz Igaunijas līmenim (visas spēles tika translētas delfi.ee) vai Igaunija degradēsies līdz Latvijas līmenim (regulārajā sezonā maksimāli divas spēles nedēļā Best4Sport).

  +2 [+] [-]

, 2018-06-13 13:55, pirms 6 gadiem
Tāda sajūta, ka LBL vnk pārtop par BBL tikai zemākā līmenī. Žēl no vienas puses, bet laikam ekonomikas lejupslīde to veicina. Laikam jāpriecājas par to, kas ir, vismaz džekiem ir iespēja kur strādāt

  -1 [+] [-]

, 2018-06-13 14:16, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Tāda sajūta, ka LBL vnk pārtop par BBL tikai zemākā līmenī. Žēl no vienas puses, bet laikam ekonomikas lejupslīde to veicina. Laikam jāpriecājas par to, kas ir, vismaz džekiem ir iespēja kur strādāt
Ir ekonomikas lejupslīde?

  +2 [+] [-]

, 2018-06-13 14:17, pirms 6 gadiem
Fantastiskas ziņas. Gadiem gaidu "Livonijas" līgu. Pietiks savā sulā vārīties. Spēlējot pret sev nezināmiem spēlētājiem vajadzētu arī līmenim latviešu puišiem celties. Šai līgai vajadzētu kļūt par labu atspērienu tālākam ceļam uz spēcīgām Eiropas līgām, kur turpināt savu izaugsmi.
Tā pat VEF un BK Ventspils pievienosies 1 spēcīgs igauņu klubs, kas dos papildusi intrigu.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-13 14:18, pirms 6 gadiem
sabikas rakstīja: Var jau arī paķert somus (var būt pat karēļus) klāt un būs Ziemeļu Līga
Jau tagad ceļošana palielinās izdevumus. Vēl Somija?

  -4 [+] [-]

, 2018-06-13 14:24, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Tāda sajūta, ka LBL vnk pārtop par BBL tikai zemākā līmenī. Žēl no vienas puses, bet laikam ekonomikas lejupslīde to veicina. Laikam jāpriecājas par to, kas ir, vismaz džekiem ir iespēja kur strādāt
Kāda vēl lejupslīde?

  +7 [+] [-]

, 2018-06-13 14:47, pirms 6 gadiem
Somus arī var likt klāt, ar nosacījumu, ka viņi visas spēles aizvada viesos.
Bet, kopumā projekts NEizskatās dzīvotspējīgs. Pat ja izdosies nokomplektēt 14-18 komandu sastāvu, būs komandas (gan LV, gan EE), kas sezonas laikā sāks činkstēt un izstāsies no turnīra, jo nebūs dabūjušas cerēto finansējumu no sponsoriem un nebūs arī sportisko rezultātu. Tāds risks arī pastāv, ka daļa komandu, kuras būs zemās vietās, sāks spēlēties ar visādiem koeficientiem un prestižs tikai kritīsies.

  +4 [+] [-]

, 2018-06-13 15:29, pirms 6 gadiem
Tā i neizdomājā, kā saglābt pašu čempi un atdevās kaimiņiem.. 16 komandas??? Viņi vispār ir arī kaut ko papētījuši, pirms par to lēma? 12 gan jau varētu savākt, bet 16?? Mums ir 9, bet viena ri v/v , kas laiž pa divām frontēm. Bet viņiem ir tikai 8, no kurām viena mauc pa 2 frontēm,. bet vēl viena ir jauiešu izlase ar mazāk spēlēm. Kādas 16??? Nejēdz arī kā nākas kādam atdoties, kur nu vēl paši sakārtot kaut ko.

  +3 [+] [-]

, 2018-06-13 15:44, pirms 6 gadiem
Latvija- Ventspils, VEF/Riga, BK Liepāja, Bk Jūrmala, Bk Valmiera, BK Ogre, BK LU....Un astotā komanda izšķirsies starp Jēkabpili un Ķekavu, gan vienā (Aigars Vītols), gan otrā pusē Jura Kalniņa personā šobrīd norit aktīvs darbs pie sponsoru piesaistes. Ja līdzekļus atradīs abas tad LV ļaus piedalīties ar deviņām komandām?
Igaunija- Kalev/Cramo, Rapla, TLU/Kalev, Pērnava, Tartu University, TTU, GS Noorteliga, un kā astotā Valka/Valga, kura nacionālos playofus spēlēšot Igaunijā..Kkaa taaa tas viss izskatas

  -1 [+] [-]

, 2018-06-13 15:55, pirms 6 gadiem
hokejaentuziasts rakstīja: Latvija- Ventspils, VEF/Riga, BK Liepāja, Bk Jūrmala, Bk Valmiera, BK Ogre, BK LU....Un astotā komanda izšķirsies starp Jēkabpili un Ķekavu, gan vienā (Aigars Vītols), gan otrā pusē Jura Kalniņa personā šobrīd norit aktīvs darbs pie sponsoru piesaistes. Ja līdzekļus atradīs abas tad LV ļaus piedalīties ar deviņām komandām?
Igaunija- Kalev/Cramo, Rapla, TLU/Kalev, Pērnava, Tartu University, TTU, GS Noorteliga, un kā astotā Valka/Valga, kura nacionālos playofus spēlēšot Igaunijā..Kkaa taaa tas viss izskatas
LU jau uzreiz teica, ka pastāv liela iespēja, ka nestartēs šajā līgā, bet pārvāksies uz LBL2. Tātad ir jādabon abas Tevis nosauktās komandās, citādi būs smagi jālauž LU, lai savāktos 8 komandas no LV

  +2 [+] [-]

, 2018-06-13 16:05, pirms 6 gadiem
Ja nenotiks lieli brīnumi, tad kā astotā būs Jēkabpils. Lasīju interviju ar Buškevicu un viņam bija pārliecība ka pilsētā basketbols tikšos saglābts. Savukārt Liepājā viss notiek ar jauno klubu, bet Valmierā puikas spriežot pēc Kristapa Valtera instagram jaunai komandai gatavojas jau divus mēnešus. Par pārējiem ari viss skaidrs
Igaunijā arī par septiņam komandas jautājumu nav, bet nav jau teikts, ka tā astotā būs Igaunijas U18 izlase, varbūt atgriežas Rakvere kur iepriekš bija labas basketbola tradīcijas?
Man šis turnīrs šķiet ļoti interesants! Būs kkas juans un svaigs!

  +2 [+] [-]

, 2018-06-13 16:07, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: LU jau uzreiz teica, ka pastāv liela iespēja, ka nestartēs šajā līgā, bet pārvāksies uz LBL2. Tātad ir jādabon abas Tevis nosauktās komandās, citādi būs smagi jālauž LU, lai savāktos 8 komandas no LV
LU būs!!!Noklausies tepat sportacentrā nesen bija intervija ar Gunti Endzelu, viņš izteicās ļoti pozitīvi par šo ideju apvienoties ar Igauniem un viņi esot tikai PAR!

  +4 [+] [-]

, 2018-06-13 16:12, pirms 6 gadiem
Jogurts rakstīja: Kāda vēl lejupslīde?
Jūs Latvijā vai Īrijā dzīvojat? Latvijā ekonomika iet uz augšu? Mazāk jāklausās un jālasa ziņas. Klubi knapi var sagrabināt budžetus, tas ir fakts, pajautājiet klubu vadībai

  +5 [+] [-]

, 2018-06-13 16:18, pirms 6 gadiem
Pepesancess rakstīja: Ja nenotiks lieli brīnumi, tad kā astotā būs Jēkabpils. Lasīju interviju ar Buškevicu un viņam bija pārliecība ka pilsētā basketbols tikšos saglābts. Savukārt Liepājā viss notiek ar jauno klubu, bet Valmierā puikas spriežot pēc Kristapa Valtera instagram jaunai komandai gatavojas jau divus mēnešus. Par pārējiem ari viss skaidrs
Igaunijā arī par septiņam komandas jautājumu nav, bet nav jau teikts, ka tā astotā būs Igaunijas U18 izlase, varbūt atgriežas Rakvere kur iepriekš bija labas basketbola tradīcijas?
Man šis turnīrs šķiet ļoti interesants! Būs kkas juans un svaigs!
Par Jeekabpili neesmu tik dross, jo taja pirmaja sanaksme kas bijis LV saistiba ar so liiigu bija maniits AIgars Vitols, bet Jeekabpils parstavji neesot redzeeti...Un saglabaajot kodolu (Miezis,Cavars,Rubenis,Paaze) + piesaistot veel kaadus 4 normaalus dzekus Kekava var izveidoties laba komanda..

  +1 [+] [-]

, 2018-06-13 16:18, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Jūs Latvijā vai Īrijā dzīvojat? Latvijā ekonomika iet uz augšu? Mazāk jāklausās un jālasa ziņas. Klubi knapi var sagrabināt budžetus, tas ir fakts, pajautājiet klubu vadībai
Ir sfēras, kas piedzīvo augšupeju, bet tas nav klubu sports... VNK mazāk var dabūt no valsts, tāpēc tāds skats pabēdīgāks, valsts nav tik devīga vairs privātiem klubiem, un varbūt pareizi vien ir... No otras puses, Virslīga kļuvusi biezāka, tāpat arī hokeja līga atkopjās.

  +5 [+] [-]

, 2018-06-13 16:24, pirms 6 gadiem
Kurtiins rakstīja: Par Jeekabpili neesmu tik dross, jo taja pirmaja sanaksme kas bijis LV saistiba ar so liiigu bija maniits AIgars Vitols, bet Jeekabpils parstavji neesot redzeeti...Un saglabaajot kodolu (Miezis,Cavars,Rubenis,Paaze) + piesaistot veel kaadus 4 normaalus dzekus Kekava var izveidoties laba komanda..
Baigi neiebilstu arī pret Ķekavu. Viņi kā LBL2 uzvarētāji būtu šo iespēju pelnījuši!! Un tur ir Aigars Vītols, kurš varētu par to pacīnīties. Tāpat Ķekeavas pašvaldība ir starp piecām bagatākajām LV.Ja viņiem būs interes atbalstit to komandu, viss bar būt

  -1 [+] [-]

, 2018-06-13 16:28, pirms 6 gadiem
Jūs te tā rēķinat, it kā visas LV komandas grib savas blices saglabāt tāpēc, lai paspēkotos ar kaimiņiem. Ka tik beigās nav kādi 4-5 gribētāji tikai un daaaaafiga LBL2, no kurienes kādas 3 labākās jāņem pleiofos klāt....

     [+] [-]

, 2018-06-13 16:32, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Ir sfēras, kas piedzīvo augšupeju, bet tas nav klubu sports... VNK mazāk var dabūt no valsts, tāpēc tāds skats pabēdīgāks, valsts nav tik devīga vairs privātiem klubiem, un varbūt pareizi vien ir... No otras puses, Virslīga kļuvusi biezāka, tāpat arī hokeja līga atkopjās.
Pavisam cits stāsts, jo no šī gada privātajiem sponsoriem ir krietni dārgāk/neizdevīgāk sponsorēt. Tam īsti nav saistība ar valstīm/pašvaldībām.

     [+] [-]

, 2018-06-13 16:33, pirms 6 gadiem
Pepesancess rakstīja: Baigi neiebilstu arī pret Ķekavu. Viņi kā LBL2 uzvarētāji būtu šo iespēju pelnījuši!! Un tur ir Aigars Vītols, kurš varētu par to pacīnīties. Tāpat Ķekeavas pašvaldība ir starp piecām bagatākajām LV.Ja viņiem būs interes atbalstit to komandu, viss bar būt
Tikai... Ķekavas klubā spēlē amatieri, kas aizņemti darba dienās 9-17 un neizbraukās apkārt uz Igauniju un atpakaļ, uzspēlēt kādu spēli!

  +1 [+] [-]

, 2018-06-13 16:42, pirms 6 gadiem
onkols rakstīja: Jūs te tā rēķinat, it kā visas LV komandas grib savas blices saglabāt tāpēc, lai paspēkotos ar kaimiņiem. Ka tik beigās nav kādi 4-5 gribētāji tikai un daaaaafiga LBL2, no kurienes kādas 3 labākās jāņem pleiofos klāt....
Kāpēc lai tāda Liepāja, Ogre, Valmiera utt negrībētu paspēkoties? Daudz līdzīgas komandas, līdz ar to daudz interesantas spraigas spēles, vienīgais kurām īsti nav ieguvums ir Ventspils un VEf, kā jau minēja Pleinics vini no stirpajām komandām iegūst tikai Kalev/Cramo, jo Tartu busot ar daudz mazāku budzetu. Pārējām sešām LV komandām ideāls turnīrs

  -2 [+] [-]

, 2018-06-13 18:38, pirms 6 gadiem
Ļoti loģisks lēmums. Beidzot arī es atnākšu klātienē kādu spēli noskatīties. Neesmu bijis uz basi kopš BBL pazaudēja labākos klubus un VEFs pārtrauca dalību Eirokausos.

  -2 [+] [-]

, 2018-06-13 18:45, pirms 6 gadiem
Varētu būt interesants risinājums. Tikai pagaidām nezinu, cik nopietna blice uz sezonu veidosies Valmierai. Ar tādu, kāda bija šosezon - 3 reāli špīleri plus loterija, kurš todien no jaunajiem izšaus, būs no vairuma kā ar sirpi pa p...iem.

  +2 [+] [-]

, 2018-06-13 19:02, pirms 6 gadiem
Sport_On rakstīja: Uz priekšu tik, ļoti labs solis, jo Latvijas čempionāts likās pārāk vājš un mazs komandas. Tagad vismaz lielāks turnīriņš, līmens arī celsies. Un ar Igaunija ideāls variants, jo sieviešu līga jau pastāv.
Lietuviešiem gan ir labā līmenī savs vietējais turnīrs.
Neraksti muljkiibas😆

  -2 [+] [-]

, 2018-06-13 19:11, pirms 6 gadiem
Pepesancess rakstīja: Kāpēc lai tāda Liepāja, Ogre, Valmiera utt negrībētu paspēkoties? Daudz līdzīgas komandas, līdz ar to daudz interesantas spraigas spēles, vienīgais kurām īsti nav ieguvums ir Ventspils un VEf, kā jau minēja Pleinics vini no stirpajām komandām iegūst tikai Kalev/Cramo, jo Tartu busot ar daudz mazāku budzetu. Pārējām sešām LV komandām ideāls turnīrs
Aii..gan jau taads Vefinjs ,gan Venspils no esti puikaam ieriitu pa kaadai reiziitei. Neuzskatu ,ka VEN un VeF buutu tik lieli grandi

  +1 [+] [-]

, 2018-06-13 19:18, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Varētu būt interesants risinājums. Tikai pagaidām nezinu, cik nopietna blice uz sezonu veidosies Valmierai. Ar tādu, kāda bija šosezon - 3 reāli špīleri plus loterija, kurš todien no jaunajiem izšaus, būs no vairuma kā ar sirpi pa p...iem.
Cik zinu būs daudz nopietnāks sastāvs, vismaz ar sešiem, septiņiem pieredzējušajiem spēlētājiem..

     [+] [-]

, 2018-06-13 19:24, pirms 6 gadiem
hokejaentuziasts rakstīja: Cik zinu būs daudz nopietnāks sastāvs, vismaz ar sešiem, septiņiem pieredzējušajiem spēlētājiem..
Liepāja arī jaudīgāka solās būt. Tajā saucamajā otrajā ešalonā Ogre,Jurmala, Valmiera, Liepaja ar Igauņu Tartu, Raplu, Tlu/Kalev utt būs baigā cīņā par top8 un play-off!!
1 2 44 komentāri