Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala/Fēnikss" publicē tiesnešiem ļoti neglaimojošu viedokli

Rolands Eliņš

"Jūrmala/Fēnikss" publicē tiesnešiem ļoti neglaimojošu viedokli
Foto: Toms Paipals/BKjurmala.lv

"Olybet" Latvijas Basketbola līgas dalībnieces "Jūrmala/Fēnikss" mājaslapā šodien publicēts ieraksts, kurā veltīti vairāki kritiski vārdi par tiesāšanu Jūrmalas un "Ventspils" spēlē, arī norādot, ka ar šādu tiesāšanu netieši tiekot pausts, ka Jūrmalas komanda nav vēlama LBL 1. divīzijā.

"Jūrmala/Fēnikss" savā mājaslapā regulāri izmanto Andreja Krauliņa materiālus laikrakstam "Jūrmalas Vārds", ko darījuši arī šoreiz par savas komandas zaudējumu "Ventspilij" ar rezultātu 71:88. Atsevišķs medijs, protams, var kritizēt, ko vien vēlas, taču šis materiāls publicēts kā daļa no "Jūrmala/Fēnikss" mājaslapas piedāvātā satura ar virsrakstu "Kad laukumā trīs komandas". Raksturojot Jūrmalas un "Ventspils" spēli piektajā aprīlī, kluba oficiālajā mājaslapā pieejamajā materiālā tiek veltīta nesaudzīga kritika mača tiesnešiem. Turpinājumā atsevišķi fragmenti:

""Ventspils" ir lieliska komanda, un visticamāk, ka viņi, pateicoties savai pieredzei un meistarībai, arī būtu spēles galotnē izcīnījuši uzvaru. Tas būtu normāli, saprotami un pieņemami. Bet kāpēc vajag tracināt daudzos sanākušos līdzjutējus un Jūrmalas spēlētājus pēdējā mājas spēlē ar visai tendenciozu tiesāšanu izšķirīgajā spēles brīdī, nav skaidrs. Kāpēc aizraujošas cīņas vietā mākslīgi jāveido kādas komandas pārliecinošs zaudējums? Par daudz komandu 1.divīzijā? Gribas lai Jūrmala seko Jelgavas piemēram, kam vispār vairs nav komandas LBL 1.divīzijā? Tā izskatās.

Var jau būt, ka "Liepāja/Triobet" ar savu pašreizējo sastāvu un visas Liepājas basketbola saimniecības solīdo bāzi šobrīd ir cienījamāks konkurents Valmierai play-off mačos nekā šīs sezonas traumu un dažādu ligu nomocītā “Jūrmala/Fēnikss”. Var jau būt, ka kādam Liepāja patīk labāk par Jūrmalu. Bet ne jau tiesneši ir tie, kam jāizšķir šādi jautājumi. Visu jāizšķir tikai sportistu sagatavotībai un sportiskajai veiksmei."

"Jūrmala/Fēnikss" publicētajā rakstā arī lietoti tādi izteiksmes līdzekļi kā "melni pelēkajās formās tērptā tiesnešu brigāde nu iznāca pašā priekšplānā un šajā brīdī kļuva par spēles galvenajiem varoņiem", kā arī norādīts uz tendenciozu tehnisko piezīmju piešķiršanu.

Kā vēsta LBL reglamenta 41. punkts, kas apraksta klubu attiecības ar masu medijiem, "visas radušās problēmas tiek risinātas LBL iekšienē, neizmantojot mediju starpniecību." Tāpat 41. punkta 2. pantā norādīts, ka nevienam LBL dalībniekam vai ar komandu saistītai oficiālai personai nav tiesību izteikt aizskarošus komentārus par LBL, tās vadību vai citu LBL dalībnieku. Pārkāpumus izskata LBL Tehniskā komisija, kurai ir tiesības piespriest 350 eiro lielu naudas sodu.

Izmantotie resursi:
BK Jūrmala | KAD LAUKUMĀ TRĪS KOMANDAS
basket.lv

  +1 [+] [-]

, 2017-04-09 23:13, pirms 7 gadiem
Runāsim atklāti, šosezon tiesāšanas līmenis ir labu tiesu krities

  -2 [+] [-]

, 2017-04-09 23:16, pirms 7 gadiem
Tiesneši šosezon tiesā daudz sliktāk. In ja vēl ir uzstādījums palidzėt lemberdzeniem.... Nu nav smuki. Zinu bez šīs spēles vēl vienu kur łoti palīdzēja dzelteni-zilajiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-04-09 23:23, pirms 7 gadiem
Vai Jūrmalas menedžerim nav radinieku tiesāšanas&komisāru cunftē?

  +3 [+] [-]

, 2017-04-09 23:49, pirms 7 gadiem
Tiesneši liek toto!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-10 09:17, pirms 7 gadiem
Skaidrs ka! Kur vajag kārtot lietas - tur LBS sūta lielāko "peldētāju", tā teikt savējo svilpes meistaru Oskaru Luci un papīri tīri!