Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Valkai un Valgai izdodas vienoties par projekta turpināšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Valkai un Valgai izdodas vienoties par projekta turpināšanu
Edgars Lasenbergs
Foto: Māris Greidāns

Vakar kļuva zināms, ka apvienotā Valkas un Valgas komanda turpinās spēlēt arī nākamajā sezonā, startējot apvienotajā Latvijas un Igaunijas Basketbola līgā.

"Šodien pēc pagarām diskusijām ar igauņiem vienojāmies turpināt Valkas/Valgas basketbola kluba kopprojektu. Arī šajā sezonā tajā būtisku lomu spēlēs latvieši!" sociālajā tīklā Twitter pirmdienas vakarā rakstīja Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Pagājušajā sezonā "Valka/Valga" Latvijas čempionātā aizvadīja 16 spēles, Rīgas VEF – 23 mačus, visas pārējās komandas laukumā devās 29 reizes. Apvienotā Latvijas un Igaunijas komanda regulārajā čempionātā ar sešām uzvarām ierindojās piektajā vietā, bet ceturtdaļfinālā ar 0-3 piekāpās "Ogres" basketbolistiem.

No Latvijas basketbolistiem komandas rindās laukumā devās Roberts Freimanis, Elvis Šukteris, Ralfs Freibergs, Niks Niklāvs Višņēvičs, Toms Leimanis, Elvijs Mičulis, Māris Ziediņš, Kristaps Miglinieks un Edgars Lasenbergs.

Igaunijas čempionātā vienība ierindojās ceturtajā vietā astoņu komandu konkurencē (12 uzvaras un 14 zaudējumi), bet no cīņas par titulu nācās izstāties izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā.