Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ieskats NBA Rietumu konferences "play-off" pāros

Ieskats NBA Rietumu konferences "play-off" pāros
Kevins Durents un Fils Džeksons
Foto: AP

Kurā NBA konferencē šogad visas "play-off" komandas regulārajā sezonā guva 50 uzvaras? Tieši tā, tas notika Rietumu konferencē un tas sola īpaši spraigas izslēgšanas spēles mežonīgajos rietumos!

Losandželosas Lakers – Oklahomsitijas Thunder

Pagājušā gada NBA čempioni tiksies ar komandu, kas sagādāja vienu no patīkamākajiem pārsteigumiem šogad, iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Sezonas beigās rietumos daudzām komandām galvenais uzdevums bija izvairīties no astotās vietas, jo tas nozīmētu, ka pretī nāks Losandželosas "Lakers". Daži zaudējumi un astotā vieta pienācās "Thunder", taču šī jaunā komanda nedomā padoties.

Losandželosā līderi veseli
Oklahomsitijas cerības vairo fakts, ka sezonas noslēgumā "Lakers" sniegums nebija stabils. Daļēji tas skaidrojams ar veselības problēmām, jo pēdējās spēlēs sastāvā nebija Kobe Braients, kurš bija paņēmis atpūtu, lai varētu saārstēt sevi līdz "play-off" sākumam. Saprotams, ka pilnīgi vesels Braients nebūs, taču savainojumi viņam neliedz parādīt fantastisku sniegumu. Piektdien "Lakers" aizvadīja divarpus stundu garu treniņu un tajā piedalījās arī Braients. „Jūtos ļoti labi. Bija labi paskriet turpu, šurpu. Tas bija viens no garākajiem, smagākajiem treniņiem, kāds bijis visā gadā,” tā Kobe.
Ierindā atgriezies arī "Lakers" centrs Endrū Bainams, kurš izlaida regulārās sezonas beigas. Pēc komandas biedru vārdiem Bainams esot izskatījies labi, līdzīgi domāja arī pats spēlētājs. „Protams man vēl jāatgūst laika koordinācija un kondīcija, bet noteikti būšu gatavs spēlēt un būt efektīvs,” pārliecināts bija Losandželosas vadošais centrs. Problēmas ar savainojumiem bijušas arī citiem "Lakers" spēlētājiem, taču "Thunder" galvenais treneris Skots Brūkss tam nepievērš pārāk lielu uzmanību. „Viņi ir čempioni, tā ir komanda, kas uzbūvēta, lai uzvarētu tagad un vēl dažiem gadiem. Viņi joprojām būs ļoti laba komanda.”

Džeksona un Durenta vārdu kari
"Lakers" galvenais treneris Fils Džeksons pēdējās dienās izcēlies ar kārtējo NBA naudas sodu par saviem izteikumiem presē par "Thunder" uzbrucēju Kevinu Durentu. „Domāju, ka tiesneši viņu uztver kā superzvaigzni. Viņš nokļūst uz soda metienu līnijas vienkārši un bieži. Skatījos vienu no pēdējām spēlēm un brīnījos, kā viņš nokļuva tur,” par šiem izteikumiem Džeksons šķīras no 35 000 ASV dolāru (šādu pašu summu viņam piesprieda arī pirms pāris nedēļām). Durentam šie komentāri nepatika un viņam tie esot nerespektējoši.

Pēc šiem Durenta izteikumiem Džeksons piektdien sacīja, ka viņš nesaprot par ko jaunais basketbolists tā sadusmojies. „Tas patiešām nebija tik sadusmojoši. Viņš izmeta visvairāk soda metienus līgā, iemeta tos visvairāk. Tāpat arī ar metieniem no spēles. Balsoju par viņu All-Star komandā, kurā viņš arī iekļuva. Zinām, ka viņš ir labs spēlētājs.” Šādas vārdu spēles no Džeksona puses nav nekas jauns un ir daļa no viņa panākumu atslēgām. "Lakers" treneris prot sajaukt galvas pretiniekiem un, iespējams, tas tieši būs noticis arī ar 21 gadus veco basketbolistu. „Tā ir Fila metode. Viņš izteica tos komentārus, lai redzētu kas notiek tā puiša galvā. Prasmes viņam ir, bet nobriedums, saskaršanās ar "play-off" gaisotni – tur vēl tāls ceļš ejams,” par Durentu sacīja bijušais "Lakers" spēlētājs Riks Fokss, kurš pie Džeksona izcīnīja trīs NBA čempiontitulus.

To, vai "Thunder" jaunie basketbolisti nebūs pārdeguši līdz debijai "play-off", redzēsim jau pavisam drīz – pirmā spēle šajā sērijā jau svētdien.

Īsumā:
Lakers, 1. vieta, pret Thunder, 8. vieta
Sezonā (U-Z): Lakers (57-25), Thunder (50-32)
Sezonas sērija: 3:1
Pirmā spēle: svētdien

Dalasas Mavericks – Sanantonio Spurs

Divu Teksasas klubu duelis jau pirmajā kārtā. Lai arī "Mavericks" ir otrā vieta rietumos, tā izcīnīja tikai par piecām uzvarām vairāk nekā "Spurs". Tik blīva ir Rietumu konference un tik līdzīga cīņa tiek sagaidīta arī šajā pārī. „Nedomāju, ka ir kāds, kas baidās no kāda. Mēs domājam, ka varam pieveikt jebkuru un visi citi domā, ka var pieveikt mūs. Tas parāda cik labas ir komandas,” tā Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjubans.
Bieži tiek pieminēts, ka "Spurs" līderi kļūst vecāki un līdz ar to arī mazāk produktīvi, taču Tims Dankans tā nedomā. Šogad viņam nav bijis tik liels spēles laiks kā iepriekšējos gados, tāpēc Dankans esot svaigāks. „Mēs esam veseli, cik vien varam būt. Par to esam patīkami satraukti. Arī es esmu krietni veselīgāks nekā pirms gada,” tā Dankans.
„Sanantonio treneris Gregs Popovičs nāk ar savā shēmām. Esmu redzējis gandrīz visu pēdējos pāris gados. Pagājušogad, kad saņēmu bumbu pie trīspunktu līnijas, nekavējoties mani sedza pa diviem, tā kā esmu pārliecināts, ka būs kādas shēmas arī šogad,” tā "Mavericks" līderis Dirks Novickis.

Īsumā:
Mavericks, 2. vieta pret Spurs, 7. vieta
Sezonā (U-Z): Mavericks (55-27), Spurs (50-32)
Sezonas sērija: 3:1
Pirmā spēle: svētdien

Fīniksas Suns – Portlendas Trail Blazers

Reti kurš prognozēja tik veiksmīgu sezonu Fīniksas "Suns", kas beigās ierindojās trešajā vietā un ieguva mājas spēļu priekšrocības pirmajā kārtā. Pretī nāks Portlendas "Trail Blazers", kas neilgi pirms "play-off" palikusi bez rezultatīvākā spēlētāja Brendona Roja. Izskatās, ka Rojam nāksies izlaist visu pirmo kārtu, jo piektdien viņam tikai veikta ceļgala operācija, pēc kuras atlabšana gaidāma aptuveni divas nedēļas.

"Trail Blazers" gan šogad pierādījuši, ka spēj spēlēt veiksmīgi par spīti iztrūkumiem sastāvā. No ierindas sezonas pirmajā pusē izgāja centrs Gregs Odens, bet nedaudz vēlāk sezona beidzās arī otram centram Džoelam Przibilam. Tā iespaidā spēlētāju maiņas darījumā tika iegūts Markuss Kembijs, kas Portlendā iekļāvies samērā veiksmīgi. Kopumā savainojumu dēļ "Trail Blazers" spēlētāji izlaida 311 spēles, paliekot tikai aiz Goldensteitas. „Vienā brīdī bija tā, ka viens izkrīt no ierindas, tad vēl viens, kam seko vēl viens. Varēja tikai domāt: „Kurš nākamais?” Par to nevarēja nedomāt, jo tas notika tiešām tik bieži,” tā Portlendas galvenais treneris Neits Makmilans.

Par spīti visam, Portlenda jau otro gadu pēc kārtas spēlēs "play-off" un mēģinās pārsteigt "Suns". Pašreizējais Fīniksas basketbolists Čenings Frajs pagājušosezon spēlēja Portlendā un viņš uzsvēra, ka šī komanda ir īpaši labi, aizsargājoties pret „pick-and-roll” – tā liek padomāt vēl kādu papildus sekundi, kā rīkoties. Aizsardzībā progresējusi arī "Suns" komanda, kas deva iespēju sasniegt trešo vietu rietumos. Īpaši labs esot mikroklimats komandā, kur spēlētāji viens ar otru ir ļoti satuvinājušies. „Grants (Hils) man teica, ka šeit ir labākā komandas ķīmija, kāda viņam jebkad bijusi, ieskaitot koledžu,” sacīja fīniksiešu ģenerālmenedžeris Stīvs Kers. „Tā kā saņem to, Maik Križevski,” jokojot sacīja Kers, norādot uz Granta Hila absolvētās Djūkas universitātes galveno treneri, kura komandas pazīstamas kā ļoti saskaņotas. „Ir lieliski redzēt sevi starp elites komandām, kad vēl pirms pieciem mēnešiem nebiji starp tām, kas ieskaitītas pie "play-off",” sacīja viens no "Suns" līderiem Amāre Stadamairs.

Īsumā:
Suns, 3. vieta pret Trail Blazers, 6. vieta
Sezonā (U-Z): Suns (54-28), Trail Blazers (50-32)
Sezonas sērija: 2:1
Pirmā spēle: svētdien

Denveras Nuggets – Jūtas Jazz

Aizvadītā gada Rietumu konferences finālistu izredzes pirms šīgada "play-off" nav tik cerīgas. Joprojām atgriezies nav vēl galvenais treneris Džordžs Kārls, kurš turpina ārstēšanos, bet pamatsastāva spēka uzbrucējs Kenjons Mārtins vēl nav pilnībā izārstējis ceļgala savainojumu. Uz pēdējām trīs regulārās sezonas spēlēm viņš atgriezās, bet pēdējās dienas trenējies pēc vieglākas programmas.
Arī Jūtas komandā ir pāris problēmas. Izskatās, ka spēles pret Denveru izlaidīs "Jazz" uzbrucējs Andrejs Kiriļenko, kurš nav vēl atguvies no kājas savainojuma. Vēdera apvidū traumu guva arī Karloss Būzers, taču tas neatturēs viņu no spēlēšanas: „Neizlaidīšu rītdienas spēli neviena iemesla dēļ. Būšu tur, spēlēšu rītvakar.”
Interesants varētu izvērsties duelis starp abu komandu saspēles vadītājiem. "Nuggets" sastāvā ir 33 gadus vecais Čonsijs Bilapss, kuram pretī stāsies 25 gadus vecais Derons Viljamss. „Ja varēsim kontrolēt viņu vai nedaudz piebremzēt, tas ievērojami uzlabos mūsu izredzes,” tā viens no Denveras treneriem Adrians Dantlijs.
Sagaidāms, ka abas komandas būs tuvu optimālajam sastāvam, kas sola labu basketbolu. Ekspertiem veikt prognozes šajā sērijā sagādā grūtības, jo abu vienību spēki ir patiešām ļoti līdzīgi.

Īsumā:
Nuggets, 4. vieta pret Jazz, 5. vieta
Sezonā (U-Z): Nuggets (53-29), Jazz (53-29)
Sezonas sērija: 3:1
Pirmā spēle: sestdien

Lasi vēl:

Austrumu konferences play-off dueļi

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: FelQ

  -1 [+] [-]

, 2010-04-17 16:19, pirms 14 gadiem
FelQ rakstīja: GO Spurs GO!
nee

  +1 [+] [-]

, 2010-04-17 16:26, pirms 14 gadiem
Beidzot tas bridis ir klāt.
Nu Durants viennozimigi tik rezultativs vairs nebus, Artestam ir dots uzdevums pilniba neitralizet viņu.
Nuggets-Jazz speles bus loti aizraijošas, taču Jazz ir svainots Boozers. Milzigs zaudejumus.
Blazers nav Roja kas uzreiz par 100% favoritu liek uz Suns.
Nu Spurs pēdejas speles ar Ginobilli prieksgala iet loti labi, par favoritu uzskatu Mavs ari tāpec ka mājas priekšrocibas.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-17 16:31, pirms 14 gadiem
Suns jārāda tikpat labs sniegums kā reg. sezonas sākumā un beigās, tad jau var cerēt uz lielām lietām, jo Lakers var nākt pretīm tikai konferences finālā [protams, ja tur tiks] un ir visas iespējas aizspēlēties tālu! Amare +Nash ir SPĒKS!

     [+] [-]

, 2010-04-17 16:38, pirms 14 gadiem
a kapec šeit vairs nav informacijas par kanalu NBA TV ... agrak rakstijat kas bus programma!!! tagad tikai par Viasatu rakstat...

  -1 [+] [-]

, 2010-04-17 16:42, pirms 14 gadiem
LAUVA rakstīja: a kapec šeit vairs nav informacijas par kanalu NBA TV ... agrak rakstijat kas bus programma!!! tagad tikai par Viasatu rakstat...
Bucks-Hawks speli rādis NBA TV

     [+] [-]

, 2010-04-17 17:12, pirms 14 gadiem
Par Suns

  +1 [+] [-]

, 2010-04-17 17:38, pirms 14 gadiem
Harington rakstīja: Bucks-Hawks speli rādis NBA TV
cikos radis ?

     [+] [-]

, 2010-04-17 17:42, pirms 14 gadiem
visi tikai saka , ka cik slikti , ka Būzers iekš Jūtas ir savainots , tas ka Kiriļenko 20 pts pa spēli met iekšā , laikam jau nekas tāds svarīgs +vēl rebs~10vismaz. Nē nu okey jā.

     [+] [-]

, 2010-04-17 17:55, pirms 14 gadiem
Ļaunais rakstīja: visi tikai saka , ka cik slikti , ka Būzers iekš Jūtas ir savainots , tas ka Kiriļenko 20 pts pa spēli met iekšā , laikam jau nekas tāds svarīgs +vēl rebs~10vismaz. Nē nu okey jā.
Kira sen NBA nav sametis 20 punktus, jo viņam nedod bumbu un viņš par daudz spelee aizsardziibaa!

     [+] [-]

, 2010-04-17 17:59, pirms 14 gadiem
LAUVA rakstīja: cikos radis ?
Foruma viss ir.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-17 18:22, pirms 14 gadiem
viena liela sensācija būs pirmajā kārtā, bet man kaut kā vairāk škiet ka tas būs likumsakarīgi proti Leikers ierīs ...viss uz to iet,galvenais lai Thunder kaut ko paņem izbraukumā ,jo Oklohamā dzeltenai zagļu bandai nav variantu

     [+] [-]

, 2010-04-17 19:06, pirms 14 gadiem
Harington rakstīja: Beidzot tas bridis ir klāt.
Nu Durants viennozimigi tik rezultativs vairs nebus, Artestam ir dots uzdevums pilniba neitralizet viņu.
Nuggets-Jazz speles bus loti aizraijošas, taču Jazz ir svainots Boozers. Milzigs zaudejumus.
Blazers nav Roja kas uzreiz par 100% favoritu liek uz Suns.

Nu Spurs pēdejas speles ar Ginobilli prieksgala iet loti labi, par favoritu uzskatu Mavs ari tāpec ka mājas priekšrocibas.
Nu Jūtai uz jautājuma zīmes ir arī Kirilenko un Viljams un arī Okurs tikai nesen sāka spēlēt pēc traumas!
Manas prognozes Lakers max 6 spēles, Kobe+labāka groza apakšā, pie mīnusiem PG traumas
Dalasa, 7 speles, garāKS rezervistu soliņš
Fīniksa max 6, Portlenda lazarete ir pārāk liela
Ja Jūtai būs visi, tad Denvera 6vai 7, ja nē tad arī varētu beidties ātrāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-04-17 23:06, pirms 14 gadiem
Esmu lakers fans,tāpēc balsoju pa Lakers

     [+] [-]

, 2010-04-17 23:22, pirms 14 gadiem
Interesanti kad 8 7 6 vietai bilance vienaaada 52-30!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-04-17 23:56, pirms 14 gadiem
Es par Rockets

  -1 [+] [-]

, 2010-04-18 00:01, pirms 14 gadiem
Iesaku ieskatīties šeit: Basketbols

Dallasa noteikti būs viena no galvenajām pretendentēm uz NBA titulu!

     [+] [-]

, 2010-04-18 02:36, pirms 14 gadiem
Lakers paņems gredzenus! Nav šaubu! Lebris-bebris neko neizdarīs pret Kobi!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-18 10:36, pirms 14 gadiem
valtcis rakstīja: Lakers paņems gredzenus! Nav šaubu! Lebris-bebris neko neizdarīs pret Kobi!
Tu esi aizmirsis par kādu citu, jeb Wizards, viņiem ir lielas izredzes izsist Kobi finālos! Arenas ir nekontrolējams šosezon.

     [+] [-]

, 2010-04-18 14:53, pirms 14 gadiem
pistol rakstīja: Tu esi aizmirsis par kādu citu, jeb Wizards, viņiem ir lielas izredzes izsist Kobi finālos! Arenas ir nekontrolējams šosezon.
Par ko tu runā? Wizards nemaz nav PO! Tirliņš!

     [+] [-]

, 2010-04-18 15:14, pirms 14 gadiem
Esmu jauniņais šeit
Rietumos visinteresantākais duelis ir starp Nuggets un Jazz, spēku samērs abām komandām ir aptuveni vienāds. Džezmeņiem varētu iegriezt tas, ka 1. play-off kārtu izlaidīs Kiriļenko, tagad savainojumu guvis arī Okurs, bet ar to viss vēl nav beidzies.
Ceru, ka Mārtins drīzumā pilnībā atgūsies no savainojuma un atgūs iepriekšējo formu