Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Nezinu, vai tagad sieviešu izlasē vispār drīkstam kontakta treniņus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Gulbis: "Nezinu, vai tagad sieviešu izlasē vispār drīkstam kontakta treniņus"
Mārtiņš Gulbis un sieviešu izlases kandidātes. Foto: Renārs Koris

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Gulbis atklāj, ka vasaras treniņos meitenēm vēlas atgādināt, kur atnākušas un ka jāpamaina mentalitāte. Par to vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Eiropas čempionāta kvalifikācijas pirmajā mačā Latvijas izlase neparādīja savu labāko sniegumu un pērnā gada novembrī savā laukumā zaudēja Horvātijai (65:83), jo trūka vairāku svarīgu spēlētāju un jaunieceltā galvenā trenera vadībā gatavošanās posms sanāca pārāk īss.

No jūnija Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes Rīgā aizvada brīvprātīgos treniņus. Tika aicinātās arī pieredzes bagātās basketbolistes, taču pārsvarā piedalās gados jaunas censones. "Galvenokārt gribēju viņām atgādināt, kur atnākušas un ka jāpamaina mentalitāte," tagad atklāj Mārtiņš Gulbis, kurš patlaban ir bez darba klubā un gatavs izskatīt variantus.

Izskanēja informācija, ka "Elektrum" Olimpiskajā centrā varētu ierasties arī spēka uzbrucēja Anete Šteinberga, kura personisku iemeslu dēļ nepalīdzēja pērnā gada novembra kvalifikācijas mačos, taču pagaidām izlases treniņos viņa nepiedalās. Mūsu saspēles vadītāja Elīna Babkina ilgu laiku bija ASV un cerēja uz spēlēšanu WNBA, bet šobrīd viņa atrodas Grieķijā.

Izlases jūnija treniņos mūsu meitenes nespēlē basketbolu. "Spēlētājām jāapdrošina līgumi, bet daudzām nemaz tāda nav, līdz ar to nezinu, vai vispār drīkstam kontakta treniņus," atklāj galvenais treneris. "Šobrīd basketbola spēlēšana nav īpaši aktuāla." Tiek plānots, tuvākajā laikā basketbolistes turpinās aizvadīt treniņus divas reizes nedēļā, darbojoties trenažieru zālē un uzlabojot individuālo tehniku.

EČ kvalifikācijas nākamajā mačā Latvijas izlase 12. novembrī viesos spēkosies ar vācietēm. Cīņa gaidāma smaga, jo abām komandām ļoti vajadzēs uzvaru. Ar pērnā gada sastāvu mūsējās izbraukumā noteikti nebūtu favorītes. 15. novembra spēle Horvātijā gaidāma ne mazāk sarežģīta.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška