Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kozlovskis un Aunkrogers oficiāli apstiprināti Pasaules kausa tiesnešu pulkā

Agris Suveizda

Kozlovskis un Aunkrogers oficiāli apstiprināti Pasaules kausa tiesnešu pulkā
Mārtiņš Kozlovskis. Foto: Rekurzeme/Kurzemes Vārds

Latvijas Basketbola tiesnešu komiteja par Mārtiņa Kozlovska un Andra Aunkrogera gaidāmo došanos uz Pasaules kausa finālturnīru Ķīnā ziņoja jau aprīļa otrajā pusē, taču nu tiesnešu pulku oficiāli pavēstījusi arī turnīra rīkotāja FIBA.

Finālturnīrā kopumā strādās 56 tiesneši no 40 valstīm, bet Eiropa būs pārstāvēta ar 20 arbitriem no 16 zemēm. Vienpadsmit Eiropas valstis būs pārstāvētas ar vienu tiesnesi, trīs valstīm – Latvijai, Polijai un Spānijai – būs divi tiesneši, bet vienīgā ar trim arbitriem būs Itālija.

Saprotams, FIBA un ULEB strīda dēļ arī uz Pasaules kausu nedosies Eiropas vadošie tiesneši – arī Latvijas labākais tiesnesis Oļegs Latiševs, kurš strādāja gan 2014. gada Pasaules kausā, gan arī 2016. gada olimpiskajās spēlēs. No to turnīru Eiropas tiesnešiem uz Ķīnu nebrauks neviens.

Tikmēr ASV finālturnīrā būs pārstāvēta ar diviem tiesnešiem. Viens no viņiem būs Stīvens Endersons, kurš tiesāja gan 2014. gada Pasaules kausā, gan Riodežaneiro spēlēs un kurš Nacionālajā basketbola asociācijā strādāja no 2011. līdz 2017. gadam. Savukārt otrs būs Metjū Maierss, kurš iepriekšējā sezonā debitēja Nacionālajā basketbola asociācijā.

Kozlovskis šosezon kopā ar francūzi Johanu Roso un grieķi Jorgosu Pursanidi tiesāja FIBA Čempionu līgas finālu starp Boloņas "Virtus" un "Tenerife" (73:61). No astoņiem Čempionu līgas "Final 4" tiesnešiem uz Pasaules kausu nebrauks vienīgi latvietis Oskars Lucis. Savukārt Aunkrogers tiesāja FIBA Eiropas kausa fināla atbildes spēli starp Vircburgas "s.Oliver" un Sasāri "Dinamo" (79:81). Kozlovskis tiesāja arī 2017. gada Eiropas čempionātā – gan vīriešiem, gan sievietēm.

Pasaules kausa finālturnīrs sāksies 31. augustā, bet tiesnešiem pirms tam Ķīnā gaidāma piecu dienu treniņnometne.

Izmantotie resursi:
56 referees selected to officiate the FIBA...

     [+] [-]

, 2019-08-17 13:56, pirms 5 gadiem
Ko ta Latiševs neizpelnījās uzaicinājumu pasvilpot PK?

     [+] [-]

, 2019-08-17 14:16, pirms 5 gadiem
poxis15 rakstīja: Ko ta Latiševs neizpelnījās uzaicinājumu pasvilpot PK?
Gan jau ULEB neļauj .

     [+] [-]

, 2019-08-17 14:39, pirms 5 gadiem
Drīzāk ne ULEB neļauj, bet FIBA labākos Eiropas tiesnešus ignorē. Kā riebjas tā naudas dalīšana...tagad taču nav ULEB sezona un tik drīz arī nesāksies.

     [+] [-]

, 2019-08-17 18:16, pirms 5 gadiem
spēlmanis rakstīja: Gan jau ULEB neļauj .
Tieši uleb ļauj, bet redz, fiba viņus ir diskvalifikācējusi, jo neiet viņu pavadā