Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

NBA spēlējušais Blačs kā vienīgais leģionārs iekļauts Filipīnu izlasē startam Pasaules kausā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NBA spēlējušais Blačs kā vienīgais leģionārs iekļauts Filipīnu izlasē startam Pasaules kausā
Andrejs Blačs. Foto: AFP/Scanpix

Jau pēc piecām dienām sāksies Pasaules kauss basketbolā. Sastāvu paziņojusi Filipīnu valstsvienība. Protams, priekšgalā ir vairākas sezonas Nacionālajā basketbola asociācijā pavadījušais centrs Andrejs Blačs.

Laika posmā no 2005. līdz 2012. gadam Blačs pārstāvēja Vašingtonas "Wizards", kas viņu savulaik draftēja otrajā kārtā, bet pēcāk viņš divas sezonas pavadīja Bruklinas "Nets" rindās. Individuāli labākā sezona bija 2010./11. gadā, kad Blačs vidēji mačā iemeta 16,8 punktus un izcīnīja 8,2 atlēkušās bumbas. Viņš piedalījās 64 spēlēs, tikai vienu nesākot starta pieciniekā.

Turpinājumā sekoja pārcelšanās uz Ķīnu. Vispirms Blačs pievienojās Siņdzjanas "Flying Tigers", bet kopš pagājušā gada viņš pārstāv Tiaņdzjiņas "Gold Lions". Kad centrs devās uz Ķīnu, tika vēstīts, ka viņa alga sezonā ir lielāka par diviem miljoniem dolāru. Laikā, kad viņš mainīja kontinentus, kurā turpināt profesionālo karjeru, Blačs ieguva Filipīnu basketbola pilsonību. Viņš ir dzimis Ņujorkas štatā.

Viņš jau piedalījās 2014. gada Pasaules kausā, piecos mačos vidēji iemetot 21,2 punktus, izcīnot 13,8 bumbas zem groziem un pārtverot 1,6 bumbas. Filipīnas ar 81:79 pagarinājumā pieveica Senegālu, tiekot pie savas lielākās starptautiskās uzvaras 40 gadu laikā, un Blačs šajā mačā izcēlās ar 18+14. Blačs ir vienīgais no sastāvā iekļautajiem 12 basketbolistiem, kuri nespēlē Filipīnu čempionātā.

Filipīnas spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbiju, Itāliju un Angolu. Jāizceļ, ka Blača pārstāvētā komanda finālturnīram kvalificējās tikai pēdējā spēlē, kad izdevās pārspēt Kazahstānu, kamēr Libāna piedzīvoja zaudējumu pret Dienvidkoreju. Savukārt 2023. gada Pasaules kauss notiks trīs valstīs – Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-26 17:12, pirms 5 gadiem
Es nesaprotu Filipinieši savā līgā tā puļī trojkas,bet tik līdz runa sākas par izlasi - galīgas auzas.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-26 17:36, pirms 5 gadiem
Nu viens ir bērnu līgā mest trijniekus, otrs pret nopietniem pretiniekiem...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-26 19:58, pirms 5 gadiem
Ne Remy Martin,ne Jordan Klarksons ne Kobe Paras? mjā.