Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" atvadās no cerībām uz astotdaļfinālu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" atvadās no cerībām uz astotdaļfinālu
BK ''Ventspils'' galvenais treneris Roberts Štelmahers spēlē pret Ņižņijnovgorodas komandu. Foto: http://www.championsleague.basketball

BK "Ventspils" basketbolisti Čempionu līgas regulārās sezonas priekšpēdējā spēlē ar 73:82 piekāpās "Nizhny Novgorod" komandai, tā atvadoties no izredzēm uz šī turnīra astotdaļfinālu.

Pie pirmā uzbrukuma mačā tika mājinieki, bet tas atdūrās Usmana Dramē blokā, turklāt drīz vien ventspilnieki centrs atklāja mača rezultātu ar diviem soda metieniem. Diemžēl turpinājumā sekoja divas viesu kļūdas, divi mājinieku tālmetieni un vēl viens metiens no tuvākas distances – 2:8. Līdzīgi kā pirms nedēļas Ludvigsburgā, arī Ņižņijnovgorodā mājinieki ļoti agresīvi darbojās aizsardzībā, ātri vien savācos piezīmju normu, turklāt divas ātras piezīmes nopelnīja viens no līderiem Kendriks Perijs.

Toties uzbrukumā problēmu mājiniekiem nebija (aizsardzībā patiesībā arī) – bumba krita grozā no dažādām situācijām un distancēm, divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām panākot 21:10. “Ventspils” uzbrukumu atmodināja Ingus Jakovičs, savācot septiņus punktus pēc kārtas, taču ceturtdaļa noslēdzās ar tālu Ivana Strebkova tālmetienu un +9 laukuma saimniekiem – 26:17.

Piektais Ņižņijas tālmetiens (septiņos mēģinājumos) mājiniekiem ļāva panākt jau 31:17, bet šoreiz grimšanu apturēja kapteiņa Māra Gulbja pieci punkti. Diemžēl arī šīs veiksmes komandu spārnos nepacēla, drīz vien tablo atkal vēstīja 14 punktu deficītu (22:36) un Robertam Štelmaheram nācās pieprasīt jau otro minūtes pārtraukumu. Uz groza apakšu spītīgi virzītā spēle vēlamo rezultātu nedeva, turklāt komandai bija jau septiņas kļūdas.

Ceturtdaļas beigās situāciju nedaudz izdevās uzlabot ar soda metieniem, taču pēdējo vārdu puslaikā teica zibenīgais Perijs, ātri tiekot līdz ventspilnieku grozam un, neviena netraucēts, raidot tajā bumbu – 31:45. Ventspilnieki bija pieļāvuši desmit kļūdas (mājiniekiem 4), metienu precizitāte bija sliktāka (40% pret 50% no spēles), taču nedaudz bija izdevies uzvarēt cīņu par atlēkušajām bumbām (16 pret 15).

Glābšanas darbu sākšanu atlikt nevajadzēja, un vismaz aizsardzībā ventspilniekiem tas sanāca, taču atrast ceļu uz sāncenšu grozu gan ne. Kad tas izdevās, atbildi parādā nepalika arī mājinieki, tāpēc mīnusi nedila. “Ventspilij” bija nepieciešami lielāki veiksmes mirkļi, kas ceturtdaļas beigās arī tika sagaidīti. Jakoviča tālmetiens beidzot ļāva tikt zem -10, taču veiksmes mirklis ar to arī beidzās. Septiņi punkti pēc kārtas nu sabira ventspilnieku grozā, bet Lomaža pustālais ļāva izlīdzināt ceturtdaļas rezultātu un atjaunot -14 uz tablo – 49:63.

Arī mača pēdējā daļā komandas cerības uz atspēlēšanos noraka tās pašas problēmas – kļūdas un nespēja nobremzēt mājinieku uzbrukumu. Epizodiski izdevās pietuvoties desmit punktu robežai, bet, lai sarūpētu intrigu, “Ventspilij” jaudas šoreiz pietrūka. Nepilnas divas minūtes līdz mača beigām Jakovičs trāpīja no tālās distances un pievilka līdz 68:76, iededzinot pēdējo cerību stariņu, ko divi mājinieku pustālie metieni ātri vien nodzēsa.

Zaudējums 73:82, kas pārvelk svītru ventspilnieku izredzēm uz vietu Čempionu līgas astotdaļfinālā, taču Eiropas sezonu vēl iespējams turpināt otrā FIBA organizētā turnīra izslēgšanas spēlēs. Lai tiktu uz tām, jānosargā vieta apakšgrupas sešiniekā.
Pārējās A apakšgrupu spēles risināsies rīt, bet regulārā sezona tiks noslēgta nākamnedēļ - "Ventspils" 5. februārī savā laukumā uzņems "Avellino", turklāt visi mači sāksies pulksten 19.30.

Čempionu līga, A apakšgrupa

Nizhny Novgorod – Ventspils 82:73 (26:17, 19:14, 14:14, 19:24)
Nizhny Novgorod: Strebkovs 19, Perijs 14, Astapkovičs 13 (10ab), Dragičevičs 13, Hammers 6 (7ab), Komolovs 5, Toporovs 5, Žabovs 3, Baburins 3, Popovs 1, Gerasimovs
Ventspils: Jakovičs 21, Lomažs 11, Džonsons 11, Gulbis 7, Dramē 7, Zaķis 6 (9ab), Bērziņš 6, Arledžs 4, Bīns, Ķilps

A grupa

VKomandaUZ+/-P
1.UCAM Murcia111+9423
2.Banvit84+8020
3.Sidigas Avellino75019
4.Nizhny Novgorod67+1419
5.Ventspils58-3918
6.Le Mans57-3117
7.Anwil48-4116
8.MHP Riesen39-7715
1 2 42 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2019-01-29 19:50, pirms 5 gadiem
Žēl, bet BKV bez variantiem. Tracināja tās daudzās kļūdas, kad mēģināja iespēlēt groza apakšā un atlēkušo bumbu nesavākšana pie sava groza 4.ceturtdaļas otrajā pusē. Tik svarīga spēle, bet BKV leģionāri bija tik nevarīgi šodien. Man ir jautājumi par Bīna lietderību BKV sastāvam. Vienīgais, kas iepriecināja - Jakoviča spēle, it sevišķi paturot prātā tuvojošās izlases spēles. Cerams, ka izdosies noturēt vietu top 6 savā grupā, bet arī tas nav akmenī kalts, jo gan pret Le Mans, gan pret Anwil BKV ir sliktākas savstarpējās spēles. Rīt jāfano par Banvit un Avellino, šo klubu uzvaras būtu ļoti laba zīme BKV.

     [+] [-]

, 2019-01-29 19:55, pirms 5 gadiem
Nelietoju tviteri, tāpēc tur nevarēšu Tev uzrakstīt, Reini Lāci. Šis nebija veterāns Toporovs, kurš spēlē NN, bet gan 29 gadus vecais Toropovs. Uzvārdi, tiesa, gandrīz identiski. Es pirms sezonas iepazīstoties ar NN sastāvu, arī pirmajā reizē padomāju, ka tas bijušais krievu grandu klubu spēlētājs Sergejs Toporovs, bet tad paskatījos vērīgāk uz dzimšanas gadu.

  -4 [+] [-]

, 2019-01-29 19:58, pirms 5 gadiem
Ozoliņš ir aizsargu treneris Ņižņijnovgorodā, tad jau būs labi uztrenējis komandas otro numuru, bet varbūt Sandis arī saspēles vadītājus trenerē. Sandis pret BK Ventspils. Laikam visu pareizi uzrakstīju.

     [+] [-]

, 2019-01-29 20:04, pirms 5 gadiem
Nopēra mazos lemberdzēnus! Priekā!

     [+] [-]

, 2019-01-29 20:16, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Ozoliņš ir aizsargu treneris Ņižņijnovgorodā, tad jau būs labi uztrenējis komandas otro numuru, bet varbūt Sandis arī saspēles vadītājus trenerē. Sandis pret BK Ventspils. Laikam visu pareizi uzrakstīju.
vajadzēja vismaz kādu no Bertāniem piesaistīt nevis leg mr. bean

  +1 [+] [-]

, 2019-01-29 20:18, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Žēl, bet BKV bez variantiem. Tracināja tās daudzās kļūdas, kad mēģināja iespēlēt groza apakšā un atlēkušo bumbu nesavākšana pie sava groza 4.ceturtdaļas otrajā pusē. Tik svarīga spēle, bet BKV leģionāri bija tik nevarīgi šodien. Man ir jautājumi par Bīna lietderību BKV sastāvam. Vienīgais, kas iepriecināja - Jakoviča spēle, it sevišķi paturot prātā tuvojošās izlases spēles. Cerams, ka izdosies noturēt vietu top 6 savā grupā, bet arī tas nav akmenī kalts, jo gan pret Le Mans, gan pret Anwil BKV ir sliktākas savstarpējās spēles. Rīt jāfano par Banvit un Avellino, šo klubu uzvaras būtu ļoti laba zīme BKV.
NN darīja to pašu ko vācieši, tikai daudz labāk uzbruka, bet Štelmis jau ne reizi vien ir teicis, ka labāk patīk, ja komanda uzbrūk pēc savāktas/pārķertas bumbas, nevis ar gala autu. To jau arī diktē fakts, ka tik cieši tiek segts.
Nebija BKV spēle - kā kaut kas iekrīt, tā dabū tik pat pretī un tas viss viesos. Tad vēl tās bumbas pie sava groza. Es gan teiktu, ka Boni tur pāris reizes labi paklopēja, bet nu ko tur vairs.
Cerams, savu skatītāju priekšā pret Avellino ka'pās kārtīgi, lai ko tas dotu vai nedotu

  -1 [+] [-]

, 2019-01-29 20:26, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Žēl, bet BKV bez variantiem. Tracināja tās daudzās kļūdas, kad mēģināja iespēlēt groza apakšā un atlēkušo bumbu nesavākšana pie sava groza 4.ceturtdaļas otrajā pusē. Tik svarīga spēle, bet BKV leģionāri bija tik nevarīgi šodien. Man ir jautājumi par Bīna lietderību BKV sastāvam. Vienīgais, kas iepriecināja - Jakoviča spēle, it sevišķi paturot prātā tuvojošās izlases spēles. Cerams, ka izdosies noturēt vietu top 6 savā grupā, bet arī tas nav akmenī kalts, jo gan pret Le Mans, gan pret Anwil BKV ir sliktākas savstarpējās spēles. Rīt jāfano par Banvit un Avellino, šo klubu uzvaras būtu ļoti laba zīme BKV.
Es jau labu laiku iepriekš par Bīnu cēlu jautājumu. Jā, savus punktus gūst, bet tie lēmumi ir reizēm ļoti dīvaini un nepārdomāti.

     [+] [-]

, 2019-01-29 20:31, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es jau labu laiku iepriekš par Bīnu cēlu jautājumu. Jā, savus punktus gūst, bet tie lēmumi ir reizēm ļoti dīvaini un nepārdomāti.
Pēdējā laikā arī ar punktu savākšanu ir lielas problēmas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-01-29 20:34, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es jau labu laiku iepriekš par Bīnu cēlu jautājumu. Jā, savus punktus gūst, bet tie lēmumi ir reizēm ļoti dīvaini un nepārdomāti.
Pērn Barnets arī bija pēc uguņošanas čehos, bet te ar citām prioritātēm, iespējam un lomu. Laiku pa laikam salika daudz, bet bija labs kā tāds X faktors. Bīnam jātaisa iespējas raut 1:1, bet tad jautājums, kad Štelmaheram bijis tāds basis? Lēmumi nav nekādi nepārdomātu (dīvaini gadās), bet gan tāda ir viņa spēle - it kā traki pusķiki.

  -2 [+] [-]

, 2019-01-29 20:35, pirms 5 gadiem
jā.. līdz šim svarīgākā sezonas spēle tika pajāta.. un absolūti nav nozīmes, kurš vinnēs Latvijas sētas sacīkstēs, galvenais rādītājs ir starptautiskā arēna.. tā ka kārtējo sezonu nekas nav sasniegts

  -1 [+] [-]

, 2019-01-29 20:41, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: Pērn Barnets arī bija pēc uguņošanas čehos, bet te ar citām prioritātēm, iespējam un lomu. Laiku pa laikam salika daudz, bet bija labs kā tāds X faktors. Bīnam jātaisa iespējas raut 1:1, bet tad jautājums, kad Štelmaheram bijis tāds basis? Lēmumi nav nekādi nepārdomātu (dīvaini gadās), bet gan tāda ir viņa spēle - it kā traki pusķiki.
Es neteiktu vis, atceries iepriekšējo spēli, kad slazdā iedriblēja? Un nav tā pirmā reize. Viņš reizēm spēlē kā ar klapēm uz acīm, respektīvi, nelasa situāciju, tikai driblējas un reizēm metbsasteigtus trīņus pāri rokām. Kā PF leģis nospēlēja?

     [+] [-]

, 2019-01-29 20:58, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es neteiktu vis, atceries iepriekšējo spēli, kad slazdā iedriblēja? Un nav tā pirmā reize. Viņš reizēm spēlē kā ar klapēm uz acīm, respektīvi, nelasa situāciju, tikai driblējas un reizēm metbsasteigtus trīņus pāri rokām. Kā PF leģis nospēlēja?
kurš PF?

  -1 [+] [-]

, 2019-01-29 21:01, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: kurš PF?
Ārledžs.

  +1 [+] [-]

, 2019-01-29 21:45, pirms 5 gadiem
Maču neredzēju, bet ventiņu leģionäru pienesums žēlīgs... Tad arī sanāk šitā, ja melnie puikas sačko.

     [+] [-]

, 2019-01-29 21:48, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Es jau labu laiku iepriekš par Bīnu cēlu jautājumu. Jā, savus punktus gūst, bet tie lēmumi ir reizēm ļoti dīvaini un nepārdomāti.
Ej cel jautājumus var Sava Vef leģionāriem, cēlējs ibio...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-01-29 21:55, pirms 5 gadiem
Kāpec Zaķis vēl spēlē basketbolu?
Kā es viņu nespēju ciest

     [+] [-]

, 2019-01-29 21:56, pirms 5 gadiem
player7 rakstīja: Kāpec Zaķis vēl spēlē basketbolu?
Kā es viņu nespēju ciest
100% sodos, 9ab. Centrs. Kādi jautājumi? Kad ir bijis superstabils monstrs uzbrukumā?

     [+] [-]

, 2019-01-29 21:57, pirms 5 gadiem
kristaps.26 rakstīja: diemžēl sen LV klubu basī nav bijis izscils leģis , pēdējais šķiet bija Rovland !!!
tāds nekad te nav spēlējis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-01-29 22:00, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ārledžs.
līdz galam vaļā nav vēl atnācis, cerams, atnāks...

  -1 [+] [-]

, 2019-01-29 22:04, pirms 5 gadiem
dextersaicis rakstīja: Ej cel jautājumus var Sava Vef leģionāriem, cēlējs ibio...
tak atkal savas ūziņas nespēj pacelt? Es ceļu, neviens tur no leģiem neko super labu nerāda, tā kā nomierinies un bimbā tālāk, sarunāts? Piekasās man te....

  -1 [+] [-]

, 2019-01-29 22:04, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: līdz galam vaļā nav vēl atnācis, cerams, atnāks...
Viņš man šķiet ir vairāk tāds emociju spēlētājs, ja viss aiziet, tad ir ok, ja nav to emociju, tad švakāks sniegums.

     [+] [-]

, 2019-01-29 22:06, pirms 5 gadiem
onkols rakstīja: līdz galam vaļā nav vēl atnācis, cerams, atnāks...
Vispār rebels varēja paskatīties gūtos punktus un saprast, ka šī nebija veiksmīga spēle Ārledžam...

  -3 [+] [-]

, 2019-01-29 22:09, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vispār rebels varēja paskatīties gūtos punktus un saprast, ka šī nebija veiksmīga spēle Ārledžam...
Ne vienmēr punkti daudzums izsaka to, kā spēlētājs ir nospēlējis. Pats to tak labi zini.

     [+] [-]

, 2019-01-29 22:12, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Ne vienmēr punkti daudzums izsaka to, kā spēlētājs ir nospēlējis. Pats to tak labi zini.
Tad viņam iekavās būtu norādīts, ja būtu izcēlies kaut kur citos rādītājos. Piemēram, Zaķim ir norādītas 9 atlēkušās.

P.S. Ja būtu izlasījis manu 1.komentu pie šī raksta, tad uzzinātu, ka visi BKV leģi nospēlēja zem savu spēju līmeņa...

     [+] [-]

, 2019-01-29 22:15, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: tak atkal savas ūziņas nespēj pacelt? Es ceļu, neviens tur no leģiem neko super labu nerāda, tā kā nomierinies un bimbā tālāk, sarunāts? Piekasās man te....
Lien tik atpakaļ pie Jaunupa desas, skatos baigi samācījies blatot esi, vecajam Reksim apnika un beidzot nomainījās cilvēki?

     [+] [-]

, 2019-01-29 22:18, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Ne vienmēr punkti daudzums izsaka to, kā spēlētājs ir nospēlējis. Pats to tak labi zini.
Jakoviču izdzēsi?

  -2 [+] [-]

, 2019-01-29 22:18, pirms 5 gadiem
dextersaicis rakstīja: Lien tik atpakaļ pie Jaunupa desas, skatos baigi samācījies blatot esi, vecajam Reksim apnika un beidzot nomainījās cilvēki?
Tu garīgi slims esi? Man problēma bija tā, ka es tevi uztvēru kā kaut cik ciešami normālu cilvēku, bet tagad redzu, ka pilnīgi veltīgi un attiecīgi arī mainījās mana komunikācija. Un es atkārtošu, ja cilvēkam nav slinkums un ir kaut cik loģiskā domāšana azotē, tad mani mierīgi var uzmeklēt sociālajos tīklos.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-29 22:19, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tad viņam iekavās būtu norādīts, ja būtu izcēlies kaut kur citos rādītājos. Piemēram, Zaķim ir norādītas 9 atlēkušās.

P.S. Ja būtu izlasījis manu 1.komentu pie šī raksta, tad uzzinātu, ka visi BKV leģi nospēlēja zem savu spēju līmeņa...
statistika ne vienmēr izsaka kā spēlētajs ir nospēlējis, pats tak to labi zini. Es izlasīju, bet jautāju citam

     [+] [-]

, 2019-01-29 22:20, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tu garīgi slims esi? Man problēma bija tā, ka es tevi uztvēru kā kaut cik ciešami normālu cilvēku, bet tagad redzu, ka pilnīgi veltīgi un attiecīgi arī mainījās mana komunikācija. Un es atkārtošu, ja cilvēkam nav slinkums un ir kaut cik loģiskā domāšana azotē, tad mani mierīgi var uzmeklēt sociālajos tīklos.
Tu kā Čaka ielas palaistuve! Kam tu nafig pa nopietno interesē?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-29 22:22, pirms 5 gadiem
Ē, a kur Jakovičs Rebel? Ā nu jā, Ventspilī, vairs nav interesants!

     [+] [-]

, 2019-01-29 22:22, pirms 5 gadiem
Real Rebel rakstīja: statistika ne vienmēr izsaka kā spēlētajs ir nospēlējis, pats tak to labi zini. Es izlasīju, bet jautāju citam
Es redzēju spēli, tāpēc spriežu ne pēc statistikas.

     [+] [-]

, 2019-01-29 22:23, pirms 5 gadiem
KDubriks rakstīja: Ē, a kur Jakovičs Rebel? Ā nu jā, Ventspilī, vairs nav interesants!
Pēdējā laikā ļoti priecē viņa spēle.
1 2 42 komentāri