Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vēl četri klubi nodrošina vietu Eirolīgas "Top 16"

Vēl četri klubi nodrošina vietu Eirolīgas "Top 16"
Stambulas "Fenerbahce" serbu basketbolists Nikola Kaliničs.
Foto: AFP/Scanpix

ULEB Eirolīgas turnīrā šovakar vietu „Top 16” posmā nodrošināja FC „Barcelona Lassa”, Stambulas „Fenerbahce”, Pirejas „Olympiacos” un Malagas "Unicaja" basketbolisti.

„Fenerbahce” šovakar ar 81:64 revanšējās „Strasbourg” komandai par otrajā nedēļā piedzīvoto zaudējumu izbraukumā (70:91), tādējādi izcīnot sesto uzvaru septiņās spēlēs un nodrošinot dalību nākamajā kārtā. Uzvarētāju rindās 20 punktus guva Jans Veselijs, 15 punktus pievienoja Ekpe Judo, bet 13 punkti bija Bogdana Bogdanoviča kontā. „Strasbourg” labā pa 14 punktiem sakrāja Mārdijs Kolinss, Rodrigs Bobuā un Vladimirs Golubovičs.

„Barcelona Lassa” arī viesos neatstāja cerības uz panākumu Polijas klubam Zeļona Guras „Stalmet” (93:64). 16 punktus Barselonas kluba labā guva Alekss Abriness, bet pa 15 punktiem bija Aleksandara Vezenkova un Karlosa Aroijo kontā. „Stalmet” komandā rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Polijas izlases spēlētājs Mateušs Ponitka.

Tāpat 6-1 bilanci šovakar panāca arī Pirejas „Olympiacos”, kas savā laukumā mazrezultatīvā cīņā ar 59:52 pārspēja Vitorijas „Laboral Kutxa”. Uzvarētāju labā desmit punktus guva Vasilis Spanulis, bet Spānijas kluba rindās ar 16 punktiem izcēlās cits grieķis Joannis Burusis.

Visbeidzot – vietu „Top 16” posmā garantēja arī Malagas „Unicaja”, kas šo turnīra fāzei Eirolīgā sasniedza jau 11. sezonu pēc kārtas. Tikmēr zaudētāji Telavivas „Maccabi Fox” ar vienu panākumu septiņos mačos nonākuši neierasti bezcerīgā situācijā. „Unicaja” sesto uzvaru ar 20 punktiem kaldināja Vils Tomass, bet 14 punktus pievienoja Mindaugs Kuzminsks. „Maccabi Fox” rindās par 13 punktiem guva Džordans Fārmars, Teilors Ročestijs un Silvens Landesbergs.

Jāpiebilst, ka jau pirms šīs kārtas dalību nākamajā posmā bija nodrošinājuši Maskavas CSKA basketbolisti.

ULEB Eirolīgas 26. novembra spēļu rezultāti

G.SpēleRezultāts
AKhimki – Bayern70:81
AFenerbahce – Strasbourg81:64
BLimoges CSP – Cedevita69:78
BEmporio Armani – Anadolu Efes88:84 (pag.)
BOlympiacos – Laboral Kutxa59:52
CStelmet – Barcelona Lassa64:93
DUnicaja – Maccabi Fox82:66

Izmantotie resursi:
euroleague.net