Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīga iesaka pagarinājumā gūtos punktus neiekļaut grupas turnīra kopvērtējumā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Eirolīga iesaka pagarinājumā gūtos punktus neiekļaut grupas turnīra kopvērtējumā
Milko Bjeļica un Metins Turens priecājas par "Daruššafaka" iekļūšanu "Top 16" turnīrā
Foto: euroleague.net

Basketbola Eirolīga sniegusi komentārus par 17. decembra notikumiem spēlē starp Stambulas "Daruššafaka" un "Maccabi Tel Aviv".

1) Visas Eirolīgas rīkotās spēles notiek saskaņā ar FIBA oficiālajiem basketbola noteikumiem.

2) Minētā spēle atbilda oficiālajiem basketbola noteikumiem, kad ceturtās ceturtdaļas izskaņā viesu komanda centās panākt pagarinājumu nolūkā mēģināt uzvarēt ar sev vajadzīgo 11 punktu pārsvaru. Tas bija nepieciešams, lai “Maccabi” spētu kvalificēties Eirolīgas “Top 16” turnīram.

3) Sākot no dibināšanas brīža 2000. gadā, Eirolīga katru gadu ir pētījusi, ierosinājusi priekšlikumus un sekmējusi FIBA oficiālo basketbola noteikumu uzlabošanu. Tas kļuvis iespējams, pateicoties galveno treneru ikgadējai sanāksmei, Basketbola noteikumu sanāksmei, Tiesnešu komisijas, līgas amatpersonu un citu daļu turētāju darbam. Priekšlikumi nosūtīti FIBA Tehniskajai komisijai, kura lielāko daļu no tiem apstiprinājusi.

4) Eirolīga apspriedīsies ar daļu turētājiem, lai sameklētu risinājumiem notikumiem, kuri risinājās spēlē starp “Daruššafaka” un “Maccabi”. Priekšlikumā var tikt iekļauts noteikums, ka jebkurā pagarinājumā (-os) gūtie punkti netiek iekļauti grupas turnīra kopvērtējumā. Šis un citi ierosinātie uzlabojumi tiks nosūtīti FIBA Tehniskajai komisijai. Nākamās izmaiņas FIBA oficiālajos basketbola noteikumos tiks veiktas pirms 2017. gada sezonas.

Izmantotie resursi:
Euroleague Basketball statement regarding...

  -1 [+] [-]

, 2015-12-18 21:06, pirms 8 gadiem
Jau sen teicu, ka pagarinājumā gūto uzvaru ar vajadzīgo punktu skaitu vajadzētu skaitīt kā neizšķirtu!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-18 22:33, pirms 8 gadiem
Tādos mačos vnk pagarinājumu var nespēlēt

     [+] [-]

, 2015-12-18 23:59, pirms 8 gadiem
takš vajag pāriet uz hokeja ptu skaitīšanu - uzvara pamatlaikā 3-pt, papildlaiks abiem 1pts un uzvara papildlaikā +1pt...priekš kam sarežģīt dzīvi.