Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Sanktpēterburgas ''Zenit'' piespriež divus tehniskos zaudējumus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Sanktpēterburgas ''Zenit'' piespriež divus tehniskos zaudējumus
Sanktpēterburgas "Zenit". Foto: basket.fc-zenit.ru

ULEB Eirolīgas Šķīrējtiesnesis piešķīris Sanktpēterburgas ''Zenit'' divus tehniskos zaudējumus ar 0:20 pret Artūra Kuruca pārstāvēto ''Baskonia'' un ''Valencia'' komandām. ''Zenit'' tika atklāti vairāki Covid-19 pozitīvi gadījumi un visa komanda devās karantīnā.

Pirmajās divās spēlēs Sanktpēterburgas ''Zenit'' izcīnīja uzvaras - vispirms viesos pārspēta ''Anadolu'' ar 73:69, bet vēlāk savā laukumā Rolanda Šmita ''Barcelona'' ar 74:70. Pagājušajā nedēļas nogalē vienībā parādījās pozitīvi Covid-19 gadījumi un kad to skaits pieauga, tika lemts par visas galvenās vienības basketbolistu došanos karantīnā, kas nozīmēja trešās un ceturtās kārtas izlaišanu ULEB Eirolīgā.

Šodien Eirolīgas Šķīrējtiesnesis pieņēmis lēmumu piešķirt ''Zenit'' tehniskos zaudējumus ar 0:20 pret Artūra Kuruca ''Baskonia'' un ''Valencia'' komandām. Lēmums pamatots ar pirms sezonas apstiprinātajiem noteikumiem, kuros teikts, ka komandai jābūt vismaz astoņiem basketbolistiem, lai varētu aizvadīt spēli. Tā kā Covid-19 dēļ ''Zenit'' tik daudz basketbolistu pieejami nebija, tad vienībai piešķirti tehniskie zaudējumi.

Neizpratnē par Eirolīgas nostāju ir arī vairāku basketbolistu vidū, tostarp ''Zenit'' rindās.

Jau šodien tiks izspēlētas atlikušās četras trešās kārtas spēles ULEB Eirolīga.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleague.net/news/i/a...