Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Sanktpēterburgas ''Zenit'' piespriež divus tehniskos zaudējumus

Sanktpēterburgas ''Zenit'' piespriež divus tehniskos zaudējumus
Sanktpēterburgas "Zenit". Foto: basket.fc-zenit.ru

ULEB Eirolīgas Šķīrējtiesnesis piešķīris Sanktpēterburgas ''Zenit'' divus tehniskos zaudējumus ar 0:20 pret Artūra Kuruca pārstāvēto ''Baskonia'' un ''Valencia'' komandām. ''Zenit'' tika atklāti vairāki Covid-19 pozitīvi gadījumi un visa komanda devās karantīnā.

Pirmajās divās spēlēs Sanktpēterburgas ''Zenit'' izcīnīja uzvaras - vispirms viesos pārspēta ''Anadolu'' ar 73:69, bet vēlāk savā laukumā Rolanda Šmita ''Barcelona'' ar 74:70. Pagājušajā nedēļas nogalē vienībā parādījās pozitīvi Covid-19 gadījumi un kad to skaits pieauga, tika lemts par visas galvenās vienības basketbolistu došanos karantīnā, kas nozīmēja trešās un ceturtās kārtas izlaišanu ULEB Eirolīgā.

Šodien Eirolīgas Šķīrējtiesnesis pieņēmis lēmumu piešķirt ''Zenit'' tehniskos zaudējumus ar 0:20 pret Artūra Kuruca ''Baskonia'' un ''Valencia'' komandām. Lēmums pamatots ar pirms sezonas apstiprinātajiem noteikumiem, kuros teikts, ka komandai jābūt vismaz astoņiem basketbolistiem, lai varētu aizvadīt spēli. Tā kā Covid-19 dēļ ''Zenit'' tik daudz basketbolistu pieejami nebija, tad vienībai piešķirti tehniskie zaudējumi.

Neizpratnē par Eirolīgas nostāju ir arī vairāku basketbolistu vidū, tostarp ''Zenit'' rindās.

Jau šodien tiks izspēlētas atlikušās četras trešās kārtas spēles ULEB Eirolīga.

Izmantotie resursi:
https://www.euroleague.net/news/i/a...


Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.