Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Argentīnas izlases leģenda Pridžioni paziņo par karjeras beigšanu

Andrejs Siliņš

Argentīnas izlases leģenda Pridžioni paziņo par karjeras beigšanu
Pablo Pridžioni
Foto: euroleague.net

Argentīnas basketbola izlases leģenda Pablo Pridžioni, kurš šajā sezonā pārstāvēja ULEB Eirolīgas spāņu klubu "Baskonia", pirmdienas vakarā paziņoja par lēmumu 39 gadu vecumā noslēgt savas profesionālās spēlētāja gaitas.

Pridžioni karjeru sāka dzimtajā Argentīnā, bet uz Spāniju devās 1999. gadā, pievienojoties "Fuenlabrada" vienībai. Spānijā Pridžioni iemantoja izcilu reputāciju kā saspēles vadītājs, spēlēja gan "Lucentum Alicante", gan Madrides "Real", bet visilgāk - "Baskonia" rindās. Tur Pridžioni kopumā karjerā pavadīja septiņas sezonas.

2012. gadā Pridžioni kļuva par vecāko pirmgadnieku NBA vēsturē, 35 gadu vecumā debitējot Ņujorkas "Knicks" sastāvā. Vēlāk Pridžioni uzspēlēja arī Hjūstonas "Rockets" un Losandželosas "Clippers", bet kopumā NBA pavadīja četras sezonas. Pirms šīs sezonas aizsargs nespēja iekļūt "Rockets" sastāvā un pēc ilgāka laika, meklējot karjeras turpināšanas variantus viņpus okeānam, atgriezās Eiropā un savā mīļākajā klubā "Baskonia".

Tiesa, Vitorijas komandā Pridžioni nospēlēja vien trīs Eirolīgas spēles, vidēji nepilnās deviņās minūtēs punktus negūstot un atdodot divas rezultatīvas piespēles.

"Mans prāts un ķermenis ir vienisprātis par to, ka šis ir īstais brīdis beigt karjeru," atklātā vēstule raksta Pridžioni. "Šis ir bijis aizraujošs ceļojums. Bijuši tik daudz labi brīži, kas noteikti stāv pāri jebkuram sliktam brīdim. Vēlos pateikties visām komandām, kurās esmu spēlējis un kas man ir uzticējušās. Pametu šo spēli mierā, jo zinu, ka katrā komandā esmu darījis visu iespējami labāko. "Baskonia" ir pelnījusi atsevišķu rindkopu, tas ir acīmredzams, cik patiesas un dziļas ir manas izjūtas pret šo klubu. Izaugu un kļuvu par īstu spēlētāju šajā komandā, tāpēc uzvilkt šo formu vēlreiz [karjeras izskaņā] bija kaut kas vienreizējs. Paldies! Es būtu vēlējies dot jums no sevis ko vairāk.Bet paturēšu sevī visu lielisko, ko esmu piedzīvojis šai pilsētā! Basketbol, tu man vienmēr pietrūksi!"

Pridžioni ir pirmais no Argentīnas tā saucamās "zelta paaudzes", kas noslēdz savas profesionāļa gaitas kā spēlētājs. Argentīnas izlases sastāvā Pridžioni izcīnīja 2008. gada olimpisko spēļu bronzu, tāpat aizsargs izcīnījis četras visu kalumu medaļas FIBA Amerikas čempionātā, ka arī zeltu un sudrabu Dienvidamerikas čempionātā.

  +1 [+] [-]

, 2017-01-10 10:08, pirms 7 gadiem
2016. gada olimpiskās spēles Brazīlija- Argentīna
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-01-10 10:53, pirms 7 gadiem
Runajot par karjeras beigsanu - Berzs, KV - savas karjeras ari beigusi? Par Kambalas gaitam Kipra ari klusums..

     [+] [-]

, 2017-01-10 11:19, pirms 7 gadiem
Bērzam trauma

     [+] [-]

, 2017-01-10 12:18, pirms 7 gadiem
kols00 rakstīja: Bērzam trauma
Tik smaga?

  +1 [+] [-]

, 2017-01-10 13:44, pirms 7 gadiem
Pirmais no "Zelta paaudzes" beidza spēlēt Fabrisio Oberto, arī Rubenu Volkoviski var devēt par ļoti nozīmīgu spēlētāju Argentīnas izlases ziedu laikos, kurš jau beidzis spēlēt..