Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VTB līgas regulārās sezonas MVP - Kiriļenko

Andrejs Siliņš

VTB līgas regulārās sezonas MVP - Kiriļenko
Andrejs Kiriļenko
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Par VTB Vienotās Basketbola līgas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP aizvadītajā regulārajā sezonā atzīts Maskavas CSKA superzvaigzne Andrejs Kiriļenko, ziņo turnīra mājaslapa.

VTB līgas vadība regulārās sezonas vērtīgāko spēlētāju izvēlējās, apkopojot līdzjutēju balsojumu, spēlētāju efektivitātes koeficientus, ikmēnēša MVP titula un simboliskā piecinieka vietas ieguvējus, "Sport-Express" viedokli un līgas piesaistīto speciālistu vērtējumus. Kopumā iegūstot 18 punktus, Kiriļenko izcīnīja MVP balvu, par punktu apsteidzot "Khimki" uzbrucēju Krešimiru Lončaru un "Lietuvos Rytas" centru Jonu Valančūnu, kurš uzvarēja līdzjutēju balsojumā.

Šajā sezonā Kiriļenko deviņos mačos vidēji guva 10,8 punktus, izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas, izdarīja 2,0 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,3 metienus. CSKA izcīnīja uzvaru B grupā, automātiski iekļūstot "Final Four" turnīrā.

"Sport-Express" izvēlētajā sezonas simboliskajā pieciniekā bez Kiriļenko vēl iekļauti jau pieminētie Lončars un Valančūns, kā arī "Spartak" aizsargs Patriks Beverlijs un "Unics" uzbrūkošais aizsargs Henrijs Domerkants.

Rīgas VEF basketbolisti sakrājuši punktus par iekļaušanu līgas mēneša simboliskajos pieciniekos - Sandim Valteram divi punkti, bet Kristapam Janičenokam un Kortnijam Simsam, kurš jau vairs nav rīdzinieku rindās, pa vienam punktam.

"Šī ir sezona, kad man pat neinteresē, kādos turnīros spēlējam. Vienkārši eju laukumā un izbaudu katru minūti. Laikam tā ir izjūta, kas nāk ar gadiem. Tajā pašā laikā es jūtu lielu atbildību CSKA priekšā," pēc balvas saņemšanas sacīja Kiriļenko. "Mums ir jāuzvar katra spēle, neskatoties uz to, cik spēcīgs ir pretinieks. Nedalu spēles svarīgajās un nesvarīgajās. Tāpat arī balvas. Katra atzinība profesionālajā basketbolā ir patīkama."

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ

     [+] [-]

, 2012-04-07 10:08, pirms 12 gadiem
protams, kurš gan cits? domājams Eirolīgas tituls arī būs viņam, jo bez Kiriļenko CSKA nav tā komanda, kas var uzvarēt Top komandas.