Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par VTB līgas čempiontitulu Viļņā spēlēs "Unics" un CSKA

Andrejs Siliņš

Par VTB līgas čempiontitulu Viļņā spēlēs "Unics" un CSKA
Maskavas CSKA solo pretī trešajam VTB līgas čempiontitulam
Foto: AFP/Scanpix

Trešdien Lietuvas galvaspilsētas Viļņas "Siemens" arēnā sākās VTB Vienotās Basketbola līgas "Final Four" turnīrs. Pusfinālos uzvaras izcīnīja Kazaņas "Unics" un Maskavas CSKA vienības, kas rīt cīnīsies par čempiontitulu. Savukārt par bronzas godalgām spēlēs Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" un mājiniece "Lietuvos Rytas".

Pirmajā pusfinālā regulārās sezonas A grupas (tajā spēlēja arī Rīgas VEF) uzvarētāja "Unics" tikās ar līgas debitanti "Lokomotiv Kuban", kas ceturtdaļfinālā divās spēlēs tika galā ar Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Sanktpēterburgas "Spartak". Mačs aizritēja līdzīgi, amerikāņu aizsargs Terels Laidejs pirmajā puslaikā guva 15 punktus, bet slovēņu uzbrucējs Boštjans Nahbars ar danku pielika punktu puslaikam, panākot vadību "Unics" (45:43). Lai gan pēc pārtraukuma labāk atsāka maču Krasnodaras basketbolisti, izšķirošajos mirkļos meistarīgāki izrādījās Eirolīgas pieredzi guvusī "Unics" vienība, izcīnot panākumu ar 87:86. Divas sekundes līdz beigām Henrijs Domerkants guva uzvaru nesošos punktus no pustālās distances.

Rezultatīvākais "Unics" labā bija tieši Domerkants - amerikāņu aizsargs iemeta 30 punktus, trāpot sešus no desmit trīspunktniekiem. Laidejs pirmajā puslaikā gūtajiem 15 punktiem otrajā neko nespēja pievienot, bet desmit punkti un četras piespēles Lina Grīra kontā.

Finālā "Unics" spēlēs pret galveno favorīti, B grupas uzvarētāju Maskavas CSKA, kas, neskatoties uz gandrīz deviņu tūkstošu lietuviešu atbalstu vietējai komandai, ar rezultātu 79:72 apspēlēja "Lietuvos Rytas". Andrejs Kiriļenko guva 19 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Milošs Teodisičs pievienoja 13 punktus, septiņas piespēles un septiņas izprovocētas piezīmes. "Rytas" nelīdzēja ne Aleksandra Rašiča 16 gūtie punkti, ne 15 punkti no centra Predraga Smaradžiski.

Vien astoņus punktus guva potenciālais līderis Renalds Seibutis, bet atkal nepārliecinošu sniegumu izšķirošā spēlē demonstrēja lietuviešu zvaigzne, centrs Jons Valančūns, kurš izdarīja tikai divus metienus, guva divus punktus ar soda metieniem un izcīnīja divas bumbas zem sava groza...

CSKA un "Unics" VTB līgas finālā tikās arī 2010. gadā, toreiz uzvaru svinēja maskavieši (66:55). CSKA izcīnījusi divus no trim tituliem, jo pagājušajā sezonā finālā nācās piekāpties Rima Kurtinaiša vadītājai "Khimki", ka šogad palika ceturtdaļfinālā, zaudējot "Rytas". "Unics" pirms gada izcīnīja trešo vietu. "Rytas" var kļūt par otro Lietuvas komandu, kas tikusi pie bronzas - 2010. gadā trešo vietu izcīnīja Kauņas "Žalgiris".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja