Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētra tēmē uz atgriešanos Eirolīgā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētra tēmē uz atgriešanos Eirolīgā
Gundars Vētra ar palīgu Tomašu Celebaku. Foto: Arka Gdynia

Gundars Vētra trešo sezonu turpinās trenēt vienu no vadošajiem Polijas basketbola klubiem "Arka Gdynia". Ja virslīgas finālistes "CCC Polkowice" un "Gorzow" atteiksies no iespējas startēt FIBA Eirolīgā, Gdiņa turnīrā atgriezīsies pēc 10 gadu pārtraukuma.

Latviešu treneris 29. aprīlī palīdzēja “Arka Gdynia” izcīnīt pirmās medaļas pēc deviņu gadu pārtraukuma. Komanda no 1996. līdz 2010. gadam 15 reizes pēc kārtas spēlēja Polijas finālā, tai skaitā izcīnīja 11 titulus (1996, 1998-2005, 2009, 2010), taču nākamajās astoņas sezonās allaž palika ārpus “Top 3”.

Panākums ļāva Gdiņai rezervēt ceļazīmi spēlēšanai Eiropas kausā. Pastāv iespēja, ka lidojums būs vēl augstāks – Polijas čempiones “CCC Polkowice” nākamsezon ievērojami samazinās budžetu, skaidrības nav arī par vicečempiones “Gorzow” ambīcijām.

Ja Polkovice atteiksies no spēlēšanas Eiropas spēcīgāko klubu turnīrā, Gdiņa ir gatava stāties čempiones vietā. “Esam gatavi šim izaicinājumam – iespējams, mums nāksies dubultot budžetu,” otrdien, 28. maijā, pavēstījis kluba prezidents Boguslavs Vitkovskis.

“Arka Gdynia” basketbolistes turnīrā startēja no 1998. līdz 2010. gadam, tai skaitā divreiz kļuva par Eirolīgas vicečempionēm (2002, 2004). Klubā spēlējušas Latvijas valstsvienības spēlētājas Elīna Dikeulaku un Kristīne Vītola.

“Priecājos, ka nākamajā sezonā būšu daļa no “Arka Gdynia” komandas,” gandarīts bija Vētra. “Tas ir ļoti labs klubs, kurš zina pareizo virzienu. Pēdējās divās sezonās esam spēruši soļus uz priekšu un nākamajās spēlēs turpināsim. Pateicos prezidentam un kluba vadībai par parādīto uzticību.”

Pieteikums jāiesniedz līdz jūnija vidum, bet izloze notiks 23. jūlijā.

Izmantotie resursi:
https://sport.trojmiasto.pl/Koszyko...
https://basketligakobiet.pl/aktualn...