Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

FIBA arī pārējos Eirokausu turnīrus vēlas pabeigt rudenī, par "Eurobasket 2021" vēl lems

Agris Suveizda

FIBA arī pārējos Eirokausu turnīrus vēlas pabeigt rudenī, par "Eurobasket 2021" vēl lems
Foto: FIBA

FIBA Eiropas nodaļa publicējusi vakar pieņemtos lēmumus, no kuriem lielu daļu jau iepriekš savā mājaslapā atklāja Latvijas Basketbola savienība.

Kā ziņots, ir atcelti visi vasarā plānotie jauniešu izlašu čempionāti, taču tāpat FIBA nolēmusi neaizvadīt vasarā paredzētos mazo valstu čempionātus vīriešiem un sievietēm. Vīriešiem no 29. jūnija līdz 4. jūlijam bija jāsacenšas Īrijā, bet dāmām ar dienas nobīdi bija jāspēlē Kiprā. Rīt Izpildkomitejas sēdē tiks skatīts jautājums par iespējamajām izmaiņām vīriešu un sieviešu "Eurobasket 2021" sakarā – ļoti iespējams, turnīri varētu tikt pārcelti gadu vēlāk.

FIBA jau iepriekš ziņoja, ka sezona Čempionu līgā vīriešiem tiks pabeigta ar "Final 8" turnīru septembra un oktobra mijā. Nu lēmumi pieņemti arī par citiem FIBA klubu turnīriem. Tiek rosināts arī Eirolīgu sievietēm, Eirokausu sievietēm un Eiropas kausu vīriešiem pabeigt septembrī un oktobrī. Sievietēm abos turnīros notiktu "Final 8", jo šobrīd jau ir zināmas visas ceturtdaļfinālistes, bet Eiropas kausā, kur jau ir zināmas visas pusfinālistes, vajadzētu rīkot "Final 4". Tādējādi lielākās grūtības būtu tieši Čempionu līgā vīriešiem, kur divas ceturtdaļfinālistes vēl nav noteiktas.

Organizācija arī nolēmusi saglabāt nacionālajām federācijām paredzētos maksājumus par jauniešu dalību. Savukārt maijā paredzētā ģenerālā asambleja ir pārcelta uz rudeni. Ģenerālo asambleju bija paredzēts rīkot Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe Board cancels summer 2020 events,...