Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gunta Baško: "Ja vajadzēs, būšu zibensuzvedēja"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gunta Baško: "Ja vajadzēs, būšu zibensuzvedēja"
Gunta Baško preses konferencē 2019. gada 20. maijā. Foto: Oksana Džadana, f64

"Mans redzējums par izlasi – laba komanda ar labu savstarpējo sapratni. Ja visi laukuma malā esošie dos savu ieguldījumu, tas palīdzēs meitenēm atraisīties," pirmdien, 20. maijā, sarunā ar Sportacentrs.com teica Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško.

Mierīga un laipna – tāds ir pirmais iespaids par Guntu jaunajā pozīcijā. Gandrīz neierasti, zinot viņas kareivīgumu laukumā. Nekur nav pazudis arī tas – Gunta ļauj noprast, ka darbā gatava izmantot visu pieredzes arsenālu.

Viņas ilgmūžība basketbolā ir apbrīnojama – 23 gadi (!) valstsvienībā. Grūti aptvert, kā tas iespējams, taču fakti ir nesatricināmi – 7. jūnijā Gunta 195. reizi dosies laukumā Latvijas kreklā. “Gribu, lai atnāk vismaz pieci tūkstoši skatītāju,” viņa saka.

Kāda bija iesildīšanās nedēļa jaunajā pozīcijā?
Lēnām aprodu ar domu, ka nespēlēšu un būšu laukuma otrā pusē. Svarīgākais šībrīža uzdevums – nodrošināt komandā labu komunikāciju. Starp meitenēm, ar meitenēm, treneriem, medijiem un atbalstītājiem. Daudz runāju (smaida). Iesaistos, ja vajag attīrīt prātu no nevajadzīgām domām.

Kā sadali pienākumus ar izlases direktoru Ediju Eglīti?
Edijs vairāk darbojas ar tehniskām lietām (dokumentiem, izbraukumu un mājas spēļu plānošanu, sadzīves apstākļu un inventāra nodrošinājumu u.c.), kamēr man ir komunikācijas lietas. Teicu – ja nepieciešams, palīdzēšu arī tehniskajās lietās, piemēram, komandas ekipējuma jautājumos.

Nākotnē pienākumu loks varētu paplašināties?
Laiks rādīs.

Kas bija sarežģītākais darba sākumā?
Jāpierod pie biroja darba. Citāds darba laiks un process – mazāk jākustas. Pagaidām nav ne vainas. Strādāt var visur – arī atnākot uz zāli un pārliecinoties, ka meitenēm viss kārtībā.

Kādas ir pirmās no meitenēm saņemtās prasības?
Vajadzīgas īsās zeķītes (smejas). Galvenais, lai notiek process. Saku, lai nekautrējas un stāsta par vajadzībām.

Izlases kandidātu loks dažādu iemeslu dēļ ir šaurāks nekā citus gadus. Vai treneris mēģināja pierunāt palikt un spēlēt Eiropas čempionātā?
Treneris izvēlējies viņam nepieciešamo sastāvu. Laika saspēlēties nav daudz, tāpēc iezīmējies noteiktu spēlētāju loks, kas spēlēs Eiropas čempionātā. Manā gadījumā – lietas notiek, kā tām jānotiek.

Kāds ir tavs redzējums par pašreizējo sastāvu?
Galvenais – izveidot labu komandu laukumā un ārpus tā, lai būtu laba saspēlētība. Ja mēs – visi, kuri esam laukuma malā – varēsim iedot ekstras, tas palīdzēs meitenēm atraisīties. Mans redzējums – laba komanda ar labu savstarpējo sapratni.

Ja komandai vajadzēs zibensnovedēju?
Esmu gatava uzņemties tādas lietas – komandā to vajag. Meitenes ir daudz emocionālākas nekā vīrieši. Kur emocijas, tur vajag zibensnovedēju. Vai zibensuzvedēju.

Zibensuzvedēja?
Mierīgi, varu pamēģināt.

Kā notika kapteines vēlēšanas?
Balsstiesības bija pieciem treneriem un 12 meitenēm. Vienpadsmit spēlētājas balsoja klātienē un Paula Strautmane – kura mums pievienosies rītdien – neklātienē.

Elizabete (Bulāne) komandai pievienosies šovakar – no rītiem viņai jāiet skolā. Laura (Meldere) – atlidos vakarā un pievienosies rītdien.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-05-20 20:57, pirms 5 gadiem
Tad jau vajadzēja novērst zibeni starp treneriem un Šteinbergu, zeķītes katra pati var nopirkt, tam nav vajadzīga ģenerālmenedžera palīdzība.

     [+] [-]

, 2019-05-20 20:57, pirms 5 gadiem
Cikos būs spēle 7. jūnijā?

     [+] [-]

, 2019-05-22 19:59, pirms 5 gadiem
kāpēc diskriminē lezbietes izlases sakarā?