Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Ukraina grimst piezīmju purvā, Šteinberga un Krastiņa nokārto uzvaru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ukraina grimst piezīmju purvā, Šteinberga un Krastiņa nokārto uzvaru
Dita Rozenberga
Foto: basket.lv

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība piektdien, 19. maijā, treniņspēlē aiz slēgtām durvīm uzvarēja Ukrainas izlasi ar 75:68. Piektajā ceturtdaļā rezultāts tiek skaitīts no jauna. Nākamajā ceturtdienā, 25. maijā, komanda dosies uz pārbaudes turnīru Karlovi Varos.

Piektdien Latvijas sastāvā bija nelielas izmaiņas. Kapteine Gunta Baško-Melnbārde devās uz FIBA mītni, lai stāstītu, ka Latvija ir labākā kandidāte “EuroBasket Women 2019” rīkošanai. Salīdzinot ar ceturtdienu, spēlētāju lokam klāt nāca Paula Strautmane un Anna Dreimane, kā arī Baiba Eglīte un Ilze Jākobsone, kuras dienu iepriekš laukumā neizgāja. Kristīnei Vītolai bija peldēšanas nodarbība.

Starta piecinieki

Latvija: Babkina, Krastiņa, Laksa, Šteinberga, Putniņa
Ukraina: Belocerkovska, Moss, Oļhovika, Dorogobuzova, Udodenko

Ieva Krastiņa starta pieciniekā nomainīja Guntu Baško-Melnbārdi un ķērās pie pretinieču bīstamākās spēlētājas D`Andras Mosas segšanas. Divatā ar Ditu Rozenbergu viņas labi paveica savu darbu, pirmajā ceturtdaļā atstājot naturalizēto amerikānieti uz nulles. Komanda labi kustināja bumbu, izspēlējot sadarbības līdz brīviem metieniem. Anete Šteinberga saraustīja Ukrainas aizsardzību, Kitija Laksa iemeta brīvos metienus. Līdz ceturtdaļas beigām treneri spēlē iesaistīja 10 spēlētājas, sešām no viņām gūstot punktus – 24:15.

Darja Zavidna, kura pirmajā desmitminūtē sameta astoņus punktus, tai skaitā realizēja divus tālmetienus, 12. minūtes sākumā saņēma ceturto piezīmi. Minūti vēlāk Ukrainas galvenais treneris Volodomirs Holopovs sabozās vēl vairāk – pēc abpusējām tehniskām piezīmēm Annai Oļhovikai tika fiksēts ceturtais, bet Anetei Šteinbergai trešais pārkāpums. Latvijai kādu laiku bija problēmas ar punktu gūšanu no spēles, kamēr Ievas Krastiņas tālmetiens un Aijas Putniņas divi punkti ar sodu panāca divciparu pārsvaru – 33:22. Ukrainietes četrus punktus atspēlēja, taču piezīmju normas sasniegšana un Krastiņas precīzie metieni no perimetra mazo izrāvienu pārtrauca – 37:26. Puslaika beigās pirmo tālmetienu realizēja Laksa, bet Aija Brumermane pārmeta bumbu pāri Jackovecai – 44:32.

Mosa pirmos punktus guva 21. minūtē no soda metienu līnijas – 44:34. Sešdesmit sekundes vēlāk Aija Putniņa apspēlēja amerikānieti groza apakšā – 46:36. Dažas paviršības aizsardzībā deva iespēju ukrainietēm pietuvoties (46:40), kamēr 25. minūtes sākumā perimetrā otro reizi izšāva Kitija Laksa – 49:40. Rezervistēm ar metieniem neveicās, tika sakrāta piezīmju norma un 29. minūtē Ukrainas kapteine Taisija Udodenko izlīdzināja rezultātu – 49:49. Pusstundas izskaņā Putniņa un Udodenko apmainījās ar metieniem no groza apakšas – 51:51.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā vadībā pārmaiņus atradās abas komandas, bet Anetes Šteinbergas un Ievas Krastiņas sadarbība ļāva Latvijai atgūt priekšroku – 57:55. Šteinberga guva vai piedalījās pirmo 9 no 10 punktu gūšanā, trīsdesmit ceturtās minūtes beigās uz Zavidnas piektās piezīmes rēķina atjaunoja sešu punktu pārsvaru – 61:55. Arī desmitminūtes turpinājumā Šteinberga bija labākā spēlētāja laukumā, gūtajiem groziem pievienojot izcīnītas bumbas aizsardzībā – 67:61. Astoņdesmit vienu sekundi pirms pamatlaika beigām spēka uzbrucēja saņēma piekto piezīmi, pabeidzot spēli ar 19 punktiem. Dorogobuzova samazināja starpību līdz diviem punktiem, bet Krastiņa atbildēja ar tālmetienu brīdī, kad palika 58,7 sekundes – 70:65. Atlikušajā laikā ukrainietes netika tuvāk par četriem punktiem.

Piektajā ceturtdaļā rezultāts tika skaitīts no jauna. Latvijai laukumā izgāja Ilze Jākobsone, Baiba Eglīte, Kate Krēsliņa, Paula Strautmane un Līga Vente. Abu komandu rezervistēm bija grūtības ar punktu gūšanu, tomēr Lienes Priedes, Dignas Strautmanes un Ventes trāpījumi no spēles ļāva latvietēm uzvarēt arī šajā duelī – 8:6. Paula Strautmane un Ilze Jākobsone pievienoja pa vienam soda metienam.

Treniņspēle, 19. maijs, "Elektrum" Olimpiskais centrs

Latvija – Ukraina 75:68 (24:15, 20:17, 7:19, 24:17)
Latvija: Šteinberga 19 (5pp, 6ip), Krastiņa 13, Putniņa 11 (6ab), Laksa 10, Babkina 9 (7ab), Rozenberga 5, Brumermane 4 (8ab), Eglīte 2, Digna Strautmane 2, Krēsliņa, Priede.
Ukraina: Udodenko 18, Dorogobuzova 15 (13ab), Belocerkovska 9, Jackoveca 8 (7ab), Zavidna 8 (5pp), Mosa 6 (5pp), Horobeca 4 (4ab, 4rp, 4ip), Oļhovika (5pp), Spitkovska, Jurkevičus.
Tiesneši: Kristaps Konstantinovs, Juris Brūveris, Ieva Rudzutaka.

Piezīme. Treniņspēles rādītāji netiek ieskaitīti valstsvienības oficiālajā statistikā.

Rozā lentītes spēle

Valstsvienība sadarbībā ar Latvijas Basketbola savienību un krūts vēža pacientu atbalsta biedrību “Vita” piedalās krūšu veselības kampaņā “Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu”. Septītās sezonas noslēgumā 3. jūnijā paredzēts koncerts pie Brīvības pieminekļa, gājiens no pilsētas centra līdz Rīgas arēnai un plkst. 17:00 labdarības spēle Latvija – Baltkrievija. Ieeja par ziedojumiem krūšu veselībai.

Pārbaudes spēles

Valstsvienībai paredzētas piecas izbraukuma spēles pret FIBA astoņu gadu ranga “Top 10” dalībniecēm – Čehiju (5. vieta), divkārtējo Olimpisko spēļu dalībnieci Turciju (7. vieta), Eiropas čempioni Serbiju (9. vieta) un Āzijas vadošo komandu Ķīnu (10. vieta). Pret trijām pretiniecēm būs jāspēlē Karlovi Varu turnīrā 26.-28. maijā, savukārt pret Turciju divreiz jāsacenšas Stambulā.

  -2 [+] [-]

, 2017-05-19 22:08, pirms 7 gadiem
Un 5/4 kā beidzās?

  +2 [+] [-]

, 2017-05-19 22:18, pirms 7 gadiem
Var redzēt ka rakstu nelasi, bet tīri boxscore

  -2 [+] [-]

, 2017-05-20 02:53, pirms 7 gadiem
vot aizslégtas tipa treninjspéles, pie tam Májás, tas gan NAF labi!!!

     [+] [-]

, 2017-05-20 08:34, pirms 7 gadiem
uldiso rakstīja: vot aizslégtas tipa treninjspéles, pie tam Májás, tas gan NAF labi!!!
Maziņš.bet jau samaitāts!

     [+] [-]

, 2017-05-20 09:14, pirms 7 gadiem
Maziņš jau sen vairs nav un arī kompleks "maziņš" man nav, bet tā samaitātība velkas līdz tas gan...lai gan padomā pats, cik citreiz letiņi paši mēdz sew ko sabojāt. .ok labi saprotu, tipa gatavošanās process, slēgtas durwis utp, bet ko tu tur tagad entās nedēļas līdz čempim īsti noslēpsi? Pārbaudes spēles gatavojoties,pēc idejas, jau tās pašas treniņspēles vien ir...kāpēc gan viņi vēlas pie tukšām, pie tam mājas sienu tribīnēm, driblēties?!