Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

NBA 1.dienas Play-off spēļu rezultātu analīze

NBA 1.dienas Play-off spēļu rezultātu analīze
Vai Kevina Gārneta noraidījums mainīs "Celtics" - "Heat" sērijas iznākumu?

Paskatoties uz pirmās kārtas rezultātiem statistikas ailītēs, kā arī regulārās sezonas tabulās – viss ir tā, kā tam jābūt. Pie uzvarām ir tikušas pēc ranga noteiktie favorīti, tomēr dažās spēlēs ir vērojamas savas tendences un iezīmes, kas var būt ļoti būtiskas sērijas turpinājumā. Tad nu autors ielūkosies dažās no tām.

Bostonas atspēlējas no -14 un uzvar ar aizsardzību
Viena no šīs nakts aizraujošākajām sērijām, kā jau tas bija prognozēts, notika starp 2008. un 2006. gada NBA čempionu vienībām – Bostonas „Celtics” pret Miami „Heat”. Spēle jau no paša sākuma bija ļoti līdzīga. Bostonai bažas radīja Rondo apslimšana ar vēdera vīrusu, tomēr viņš kā īsts cīnītājs spēlēja par spīti visām kaitām. Miami komanda uz šo sēriju ir ļoti labi noskaņojusies, un spēlētājiem ir lielas ambīcijas. Iepriecināja „Heat” agresīvā spēle 1. puslaikā. Veids spēja uzlauzt aizsardzību ar saviem caurgājieniem pat caur 4 spēlētājiem, bet labs palīgs no distances šosezon ir Ričardsons. Tā spēlējot 2. puslaika sākumā viesi spēja panākt pat +14, tomēr tajā brīdī ķelti sāka spēlēt ar vislielāko atdevi. Īpaši jāuzteic Tonija Alena iesaistīšanās no soliņa, kurš ne tikai guva 14 punktus, bet radīja Veidam ļoti lielas grūtības tikt pie brīviem metieniem. 2. puslaikā viesi pēc +14 sasniegšanas vairs nespēja iekarot pretinieku grozu, un bija precīzi tikai 4 no 24 metieniem... Te arī izpaudās lielā Bostonas izslēgšanas spēļu pieredze, un cīņas spars līdz pašām beigām. Liekas, ka mājinieku treneris Doks Riverss lieliski apspēlēja NBA jaunāko treneri. Bostona šajā spēlē konstanti izmantona savu pārsvaru groza tuvumā, jo no 70 komandas metieniem tikai 6 bija ārpus 3 punktu līnijas!

Rondo arī ar visu slimību beigās izveidoja labas epizodes partneriem. Jāpiemin, ka C's vēl ir lielas rezerves, jo Rejs Alens vispār nerealizēja nevienu 3 punktu metienu, kas ir rets gadījums. Atceramies, kā pagājušajā gadā pēc neveiksmīgās sērijas 1. spēles snaiperis nākamajā sameta 51(1) punktu!!! Arī Garnets un Pīrss vēl nav nodemonstrējis savu spēju grieztus, tā ka Celtics noteikti vēl ir kur pielikt savā sniegumā.

Incidents un Gārneta noraidījums
Vienīgi būtu jāpiemin viena būtiska epizode spēles izskaņā, kad mājiniekiem bija +7, bet atlicis bija spēlēt 40 sekundes, sasitās komandas kapteinis Pīrss. Tajā brīdī, aizstāvot savu komandas biedru mazliet nenovaldījās Gārnets, kurš ar elkoni iesita Ričardsonam. Par savu uzvedību un sitienu ar elkoni Bostonas centrs tika noraidīts... Redzēsim, ko šajā sakarā lems NBA disciplinārā komisija, bet ļoti iespējams, ka te var piešķirt arī vienas spēles diskvalifikāciju, kas „Celtics” var radīt ievērojamas probleāms!

Atlantas „Hawks” dominance 1. puslaikā
It kā pēc razultāta un statistikas skatoties diezgan garlaicīga bija spēle starp Atlantas „Hawks” un Milvokī „Bucks”, tomēr arī šajā spēlē bija intriga un dažas spilgtas iezīmes. Jā, mājinieki jau 1. ceturtdaļā bija iekrājuši 19 punktu pārsvaru, bet pirmā puslaika beigās pat panāca +24. Šķita, ka šī spēle jau ir beigusies, ja vien tā nebūtu izslēgšanas spēle, kur komandas pie šāda rezultāta nepadodas. 1. puslaikā Milvokī izteikti pietrūka sava līdera Endrjū Boguta zem groza, kuram rokas trauma ir likusi beigt šo sezonu pāragri. Salīdzinoši mazais centra spēlētājs no Atlantas Horfords 1. puslaikā dominēja pie groziem. Mājiniekiem visi no pamatsastāva spēlētājiem jau bija guvuši vismaz 10 punktus, bet labākā NBA rezervista kandidāts – 9. Bija nomācoši skatīties, kā Iljasova cīnījās pret krietni spēcīgāko Horfordu, vai vēl trakāk – Delfīno bieži nācās cīnīties aizsardzūbā poustā pret Džo Smitu, kurš ir stipri atlētiskāks un vairāk kā spēka uzbrucējs, pret Delfīno, kas parasti spēlē ārpus 3 punktu līnijas. Tāpat arī Kraufords savā pirmajā izslēgšanas spēlēs spēlēja lieliski un jutās kā zivs ūdenī. Tomēr īpaši autors vēlas izcelt Maika Bibija sniegumu, kurš aizvadījis blāvu regulāro sezonu, šonakt bija īsts līderis. Likās, ka viņs garām nemaz nevar trāpīt. No spēles saspēles vadītājam 8/9 metieni, bet visā spēlē 19 punkti.

2. puslaiks Milvokī „Bucks” zīmē, tomēr mazliet pietrūka
Kamēr mājinieki darīja ko gribēja, Milvokī komandā vienīgais, kurš vēl nebija padevies bija tieši šogad draftētias Berendons Dženings. Brīdī, kad neviens no komandas nespēja neko izdarīt uzbrukumā, tieši viņš vēl deva cerības uz līdzīgu spēli. 2. puslaika sākumā vienā brīdī debitants bija guvis 30 no komandas 56 punktiem, kā arī pēdējos 19 no komandas 24 punktiem. Tieši pateicoties viņa pūlēm viesi atguva cerības pacīnīties līdzīgi šajā spēlē, kā arī pierādīt, ka šai sērijai būs turpinājums! 2. puslaikā Skots Skailzs, kurš ir viens no kandidātiem uz gada labākā trenera titulu, spēja atrast īstos vārdus „Bucks” spēlētājiem. Pēc pirmā puslaika vājās spēles (40:62) viesi saņēmās, spēja pietuvoties līdz cerīgajiem -7, bet tomēr zaudēja spēli 92:102, bet uzvarēja 2. puslaikā 52:40. Tas nav mazsvarīgi, jo tas dod ticību, ka nākamajās spēlēs ir visas iespējas cīnīties par uzvaru.

Dženingsam pietrūkst 2 punkti, lai atkārtotu NBA rekordu
Tomēr visvairāk autors vēlas izcelt debitanta Brendona Dženingsa sniegumu – 34 punkti, 3 rezultatīvas piespēles un tikpat atlecošās bumbas. Arī metienu procents no spēles ir labs – 14/25, bet realizēti 4 no 6 izpildītajiem tālmetieniem. Tieši pateicoties šim 20 gadus jaunajam spēlētājam Milvokī komandai radās cerība, ka sērija vēl ir tikai sākusies. Starp citu, 34 punkti savā debijas sezonā un 1. karjeras Play-Off spēlē ir tikai par 2 punktiem mazāk nekā NBA rekords, ko pagājušajā sezonā, gūstot 36 punktus atkārtoja Deriks Rouzs no Čikāgas „Bulls”. Un tieši tāpēc, ka Dženingsam ir tik liela ietekme uz komandas rezultātiem un potenciāls attīstīties, autors iepriekš rakstījis, ka tieši šis spēlētājs no „Bucks” komandas ar 3 nr. Būtu pelnījis kļūt par NBA gada debitantu. Rakstu skatīt šeit: Basketbols

Vai "Bucks" spēs panākt intrigu pret "Hawks"?

  • 26

  • 16

  • 7


  -2 [+] [-]

, 2010-04-18 14:13, pirms 14 gadiem
Par Bostonas analīzi:

(a) Liekas, ka mājinieku treneris Doks Riverss lieliski apspēlēja NBA jaunāko treneri. - rakstā nav pamatojuma minētajam apgalvojumam- kā tieši izpaudās pārākums? mini konkrētas epizodes.
(b) Redzēsim, ko šajā sakarā lems NBA disciplinārā komisija, bet ļoti iespējams, ka te var piešķirt arī vienas spēles diskvalifikāciju, - viss ir jauki, tomēr gribētu izlasīt Tavu viedokli- jādod diskābelis vai nē?
(c) Miami komanda uz šo sēriju ir ļoti labi noskaņojusies, un spēlētājiem ir lielas ambīcijas. teikumam nav jēgas. ja salīdzini, tad saki 'labāk noskaņojusies', jo 'labi' ir relatīvs jēdziens + kurš gan nenoskaņojas uz play-off?
(d) Īpaši jāuzteic Tonija Alena iesaistīšanās no soliņa, kurš ne tikai guva 14 punktus, bet radīja Veidam ļoti lielas grūtības tikt pie brīviem metieniem. -prasītos statistika par Veida veikumu šajā laikā.

Tas tā, ja gribi, lai tavs darbs būtu 'analīze'. Šobrīd ir 'vērotāja piezīmes'

EDIT: par pārējo slinkums rakstīt. kopumā gan patika!

     [+] [-]

, 2010-04-18 14:23, pirms 14 gadiem
a) 1. savācot komandu pie -14 un uzvarot 2. liekot D-Wade segt Tonijam Allenam, nevis Ray Allen, kuru šoreiz maz izmantoja. 3. atrodot komandas spēli 4. cet., un veiksmīgi iesaistot Daviss, kā arī panākot, lai Pīrss beigās izdara savu. 5. Miami treneris nespēja neko ietekmēt 4.cet. un spēle iazgāja nekurienē...

b) 1. Jā, domāju, ka noraidījums pamatots. Dabūja 2 T par asu vārdu apmaiņu ar pretinieku un sitienu ar elkoni sadursmē. 2. nezinu NBA lēmumu, droši vien nav vēl pieņemts, bet grūti spriet, ko šie pieņems, pēc manas pieredzes tā būs 1. spēles DQ

3) Nu, ja salīdzina, kā 1. puslaikā izskatījās MIL pret ATL un MIA pret BOS, tas vienozīmīgi MIA bija labi noskaņojušies un nerespektēja BOS kā favorītus, turpretī MIL iznāca, kā nolemtie, peitam bez līdera Boguta.

d) Vecīt, tad jau man viss play-by-play jāiet cauri. Veikums tāds, ka spēle iet caur Wade un no tā brīža komanda 4/24 f/g... Reāli Wade vaurs netika līdz praktiski nevienam Lay-up, pārtērāja 24 sek. un bija samocīti metieni, vai arī vienk kļūdas, kas kopā MIA bija 22(!)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-04-18 14:57, pirms 14 gadiem
24seconds rakstīja: a) 1. savācot komandu pie -14 un uzvarot 2. liekot D-Wade segt Tonijam Allenam, nevis Ray Allen, kuru šoreiz maz izmantoja. 3. atrodot komandas spēli 4. cet., un veiksmīgi iesaistot Daviss, kā arī panākot, lai Pīrss beigās izdara savu. 5. Miami treneris nespēja neko ietekmēt 4.cet. un spēle iazgāja nekurienē...

b) 1. Jā, domāju, ka noraidījums pamatots. Dabūja 2 T par asu vārdu apmaiņu ar pretinieku un sitienu ar elkoni sadursmē. 2. nezinu NBA lēmumu, droši vien nav vēl pieņemts, bet grūti spriet, ko šie pieņems, pēc manas pieredzes tā būs 1. spēles DQ

3) Nu, ja salīdzina, kā 1. puslaikā izskatījās MIL pret ATL un MIA pret BOS, tas vienozīmīgi MIA bija labi noskaņojušies un nerespektēja BOS kā favorītus, turpretī MIL iznāca, kā nolemtie, peitam bez līdera Boguta.

d) Vecīt, tad jau man viss play-by-play jāiet cauri. Veikums tāds, ka spēle iet caur Wade un no tā brīža komanda 4/24 f/g... Reāli Wade vaurs netika līdz praktiski nevienam Lay-up, pārtērāja 24 sek. un bija samocīti metieni, vai arī vienk kļūdas, kas kopā MIA bija 22(!)
Prieks, ka proti uzņemt kritiku un to atspēkot. Daudz ko no šā varēji iekļaut arī pašā rakstā Potenciāls ir!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-18 15:02, pirms 14 gadiem
Paskatījos citus Tavus rakstus- ir ok! Nevēlies tēmēt uz autora vietu? Labprāt kādreiz ko šādu palasītu arī galvenajā lapā, tā teikt, lai uzlabotu portāla kopējo kvalitāti (viedokļu, analīzes ziņā)
Vienīgi valodā neveiklības ir acīmredzamas, bet uz kopējā fona..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-04-18 15:20, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: muehehe, raksta tapšanā izmantots:

Box Score
Play-by-play
Recap
Video recap

tobiš viss, kas pieejams ikvienam.

No disrespect, bet vai tiešām nav citu, ko darīt, ka jāraksta šis te? Katrā gadījumā vismaz kaut kas vairāk kā Siliņa vai Celmiņa naudas pelnāmie raksti, kur par 4 spēlēm uzrakstīti 3 teikumi
Ir iespēja nelasīt

  +1 [+] [-]

, 2010-04-18 16:01, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: muehehe, raksta tapšanā izmantots:

Box Score
Play-by-play
Recap
Video recap

tobiš viss, kas pieejams ikvienam.

No disrespect, bet vai tiešām nav citu, ko darīt, ka jāraksta šis te? Katrā gadījumā vismaz kaut kas vairāk kā Siliņa vai Celmiņa naudas pelnāmie raksti, kur par 4 spēlēm uzrakstīti 3 teikumi
Manupraat lieliskis raksts,ceru,ka autors turpinaas muus prieceet ar shaadiem rakstiem

     [+] [-]

, 2010-04-18 17:15, pirms 14 gadiem
Gārnets pāršava pār strīpu.

     [+] [-]

, 2010-04-19 15:32, pirms 14 gadiem
Harington rakstīja: Gārnets pāršava pār strīpu.
Tā arī ir, kā prognozēju - Gārnetam 1 spēles diskvalifikācija.