Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kurš būs NBA gada debitants?

Kurš būs NBA gada debitants?
Viens no galvenajiem iemesliem "Bucks" veiksmīgajai spēlei ir debitants Brendons Dženings

2009. gada NBA draftā nebija tādu izteiktu favorītu, kā Lebrons Džeims, Dvaits Hovards, Deriks Rouzs vai Jao Mings, pietam 1. izvēles spēlētājs Bleks Griffins nav aizvadījis nevienu spēli NBA. Tādēļ īpaši interesi ir izraisījis jautājums, kurš tad ir bijis veiksmīgākais no jaunajiem spēlētājiem šajā sezonā?

Izskatās, ka šosezon neviens spēlētājs no pirmajām 3 izvēlēm nekļūs par gada debitantu. Tas gan nav pārsteigums, jo, piemēram, Maikls Džordans arī bija draftā ar 3. numuru, bet šobrīd par planētas labāko spēlētāju uzskatītais Kobe Braiants vispār tika izvēlēts ar 13, kārtas numuru.

Šobrīd NBA jau aizvadīta lielākā daļa regulārās sezonas, un ir iezīmējušies vairāki spēlētāji, kuri būtu cienīgi kļūt par gada debitantiem. Kā galvenie kandidāti uz doto brīdi NBA eksperti ir novērtējuši šādus spēlētājus:

1. Stīvens Karijs – Goldensteitas „Warriors”
2. Tairīks Evans – Sakramento „Kings”
3. Brendons Dženings – Milvokī „Bucks”
4. Darens Kolisons – Ņūorleānas „Hornets”
5. Markus Torntons – Ņūorleānas „Hornets”
6. Džeonijs Flins – Minesotas „Timberwolves”
7. Tajs Gibsons – Čiāgas „Bulls”
8. Džonas Džerebko – Detroitas „Pistons”
9. Omri Kaspi – Sakramento „Kings”
10. Weslijs Metjūs – Jūtaz „Jazz”

Lielākā daļa NBA apskatnieki no šī desmitnieka izceļ trīs spēlētājus – Stīveni Kariju, Tairīku Evansu un Brendonu Dženingsu. Par labāko no šiem viedokļi dalās un katram ir sava taisnība, tomēr atbildi mēs uzzināsim pavisam drīz, kad tiks pasniegta balva par gada labāko debitantu. Tomēr autors šajā rakstā vēlās dot savu redzējumu, kam pienāktos šī balva un kāpēc.

Lai arī pēdējā NBA „jauniņo” rangā šis spēlētājs atrodas tikai 5. vietā, autors savu balsi atdotu tieši par Brendonu Dženingsu. Jautāsiet kāpēc? Pirmkārt, ir jāredz viņa spēle. Viņš savā spēlē jūtās tik atbrīvots un pārliecināts par savu darbību laukumā. Šis jaunais spēlētājs Milvokī komandu ir pacēlis jaunā līmenī, jo komanda, kura kopš 2006. gada sezonas nav spēlējusi izslēgšanas spēlēs, atkal ir ļoti reālas iespējas spēlēt Play-Off. Un pēc autora domām, tieši 2009. gadā draftā ar 7 numuru izvēlētais saspēles vadītājs ir par iemeslu veiksmīgajam komandas sniegumam. Milvokī „Bucks” 2008. gadu noslēdza vien ar 26 uzvarām sezonā, bet pagājušo gadu ar 36, pārliecinoši paliekot ārpus izslēgšanas spēlēm. Šogad, kad vēl ir palikušas 17 spēles, komanda jau ir izcīnījusi 36 uzvaras, atrodoties komfortablajā 5. cietā konferences kopvērtējumā. Kāpēc autors to tik ļoti saista kopā ar Dženingsu? Tāpēc, ka viena no lielākajām komandas veiksmes atslēgām ir saspēles vadītājs, ja vien komandā nav tādi spēlētāji kā Braiants vai Lebrons, ka šo funkciju pārņem uz sevi. Dženungs vidēji spēlē atdod 6,1 piespēli un ir pārliecinoši labākais šajā rādītājā starp debitantiem, bet 12. visā līgā. Tāpat spēlētājs pats vidēju gūst 15,8 punktus spēlē un savāc 3,8 bumbas zem groziem, kas ir ļoti atzīstams rādītājs.

Daži teiks, ka lielāks nopelns ir Bugutam un tikko iegūtaj Džonam Salmonam. Šajā gadījumā autors nepiekrīt, jo no komandas rotācijas ir izkritis ilggadējais komandas līderis Maiks Reds, ar kuru komandai izslēgšanas spēles pēdējos 4 gadus nebija izdevies sasniegt, bet pārējie spēlētāji būtiski nav mainījušies. Un ta pēkšņi ierodas jaunais Brendons un komanda ir stabila Play-Off kandidāte. Uzskatu, ka tieši ar Milvokī debitanta palīdzību produktīvāks ir kļuvis Endrjū Boguts, un labi izdodas saspēlēties arī ar jauniegūto Salmonsu. Teiksiet, ka Evansam un Karijam ir labāki statistikas rādītāji, bet vai tad, piemēram, Maikls Džordans un Kobe Braiants būtu tik ievērojami spēlētāji ar saviem statistikas rādītājiem, ja nebūtu izcīnījuši uzvaras un attiecīgi 6 un 4 čempiona titulus? Domāju, ka nē, viņi būtu pieminēšanas vērti, bet ne leģendāri. Tāpēc NBA visvairāk novērtē ieguldījumu komandā, uzvaras un titulus, ko spēlētājs palīdzējis iegūt klubam.

Kāpēc autors nav atdevis savu balsi par labu Tairīkam Evansam vai Stīvenam Karijam? Šo spēlētāju klubi atrodas attiecīgi 13. un 14. vietā sava konferencē un ir zaudējuši jebkādas iespējas tikt izslēgšanas spēlēs. Evansam ir lieliska statistika: 20 punkti spēlē, gandrīz 5 bumbas un 5,4 piespēles. Tāpat šis jaunais spēlētājs ieguva MVP balvu debitantu un otrgadnieku Visu zvaigžņu spēlē, kā arī šogad ir sasniedzis rādītāju „triple-double”, bet līdz otrajam šonakt pret "Lakers" pietrūka 1 piespēle. Lai arī viņš ir līderis komandā, komanda spēlē vāji un ir spējusi tikt vien pie 23 uzvarām.

Arī Stīvens Karija ir fantastiks spēlētājs, ar kuru ļoti ir paveicies Goldensteitas „Warriors”. Bet grūti salīdzināt komandu rezultātus Dženingsa komandai, kurai ir 36 uzravras, pret 2 reizes mazāko skaitli „Warriors”- 18... Karija rādītāji ir iespaidīgi – viedēji spēlē 16 punkti, 4,2 bumbas zem groziem, 5,4 piespēles un 1,8 pārķertas bumbas. Arī NBA ekspertu šā brīža rangā tieši Karijs ir līderis. Tomēr gribētos atgādināt vienu patiesību – Stīvens Karija spēlē vienā no NBA vājākajām komandām, kurā uzņemties līdera lomu nav tas pats, kā to izdarīt, kur komanda regulāri uzvar un cīnās par čempiona titulu. Pavērojot Goldensteitas notikumus pēdējā sezonā, redzam ka liela daļa sastāvs ir veidots tieši no D-līgas (NBA attīstības līga) spēlētājiem. Šobrīd komandas sastāvā esošie spēlētāji Azubukī, Hanters, Morrovs, Tolivers un Viljams ir nākušie tieši no D-līgas. Šķiet, jebkurš, kuru izsauc no attīstības līgas, iemest vismaz 10 punktus kādā spēlē, un spēj pārsteigt ar „double-double”. Stīvens Karijs ir lielisks spēlētājs ap ko veidot jaunu un perspektīvu komandu, ja vien tiks izdarīts pareizās korekcijas, ja vien viņš netiks aizmainīts, kā, piemēram, Kris Vēbers, Gilberts Arenas vai citi augstas klases spēlētāji.

Vēl, noteikti jāatzīmē Darena Kolisnona neticamais sniegums, kurš pēc Krisa Pola traumas ir bijis vienkārši lielisks. Pēc statistikas rādītājiem un spēles stila Kolisons pat īpaši neatpaliek no sava pieredzējušā kolēģa. Kolisons ir bijis par iemeslu dažām „Hornets” uzvarām spēles galotnē, kā arī sasniedzis „triple-double”. Kopš spēlētājs sācis iet sākuma sastāvā, ir notikusi iespaidīga spēlētāja uzplaukšana. Tomēr te saskatāma tā pati problēma, kas ar Evansu un Kariju. Kamēr Pols bija ierindā, iepriekšējās divas sezonas Ņūorleānas klubs bija nepatīkams pretinieks jabkurai komandai „Play-Off” cīņās, bet šobrīd, lai arī Kolisona rādītāji ir līdzīgi Polam, komandai izslēgšanas spēles šosezon visticamāk ies secen.

Izmantotie resursi:
nba.com
en.wikipedia.com

Kurš būs gada NBA debitants?

  • 45

  • 30

  • 21


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-03-17 17:36, pirms 15 gadiem
Evans nav vieniigais tripla ieguvejs shosezon, Karrijs arii ir sasniedzis triplu shosezon, tas taa starp citu

  +6 [+] [-]

, 2010-03-17 17:39, pirms 15 gadiem
Vienozīmīgi Evans

  +2 [+] [-]

, 2010-03-17 17:40, pirms 15 gadiem
Kādas domas par Kolisonu?

     [+] [-]

, 2010-03-17 17:42, pirms 15 gadiem
24seconds rakstīja: Kādas domas par Kolisonu?
Par Kolisonu ir tā ka atnāks Pols un dabūs čalis pasēdēt,ja jau par Hornetts tad man patīk kā LSU audzēknis Markuss Torntons spēlē

  +3 [+] [-]

, 2010-03-17 17:43, pirms 15 gadiem
Evans!

     [+] [-]

, 2010-03-17 17:47, pirms 15 gadiem
Mans tops buutu
1.Tairīks Evans – Sakramento „Kings”
2.Stīvens Karijs – Goldensteitas „Warriors”
3. Brendons Dženings – Milvokī „Bucks”
4.Džeonijs Flins – Minesotas „Timberwolves”
5. Darens Kolisons – Ņūorleānas „Hornets”
6.Džonas Džerebko – Detroitas „Pistons
7.Omri Kaspi – Sakramento „Kings”
8.Markus Torntons – Ņūorleānas „Hornets”
9.Tajs Gibsons – Čiāgas „Bulls”
10.Weslijs Metjūs – Jūtaz „Jazz”

     [+] [-]

, 2010-03-17 17:47, pirms 15 gadiem
Nav pareizi aizmirst Džeimsu hārdenu.

     [+] [-]

, 2010-03-17 17:48, pirms 15 gadiem
Curry

  -1 [+] [-]

, 2010-03-17 17:48, pirms 15 gadiem
Hārdens vispār desmitniekā nav?

     [+] [-]

, 2010-03-17 17:51, pirms 15 gadiem
burbulīte rakstīja: Nav pareizi aizmirst Džeimsu hārdenu.
top10 info ņemu no nba.com, kas balstās uz 9. marta rangu. Tur rangu vairāk sastāda pēc tekošā mēneša, nevis vērtējot gadu kopā. Dženings tajā rangā šobrīd vispār ir 5. vietā!

     [+] [-]

, 2010-03-17 18:06, pirms 15 gadiem
24seconds rakstīja: top10 info ņemu no nba.com, kas balstās uz 9. marta rangu. Tur rangu vairāk sastāda pēc tekošā mēneša, nevis vērtējot gadu kopā. Dženings tajā rangā šobrīd vispār ir 5. vietā!
pareizi jau ir, spēlētāji ir jāvērtē inviduāli nevis pēc komandas rez.!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-17 18:37, pirms 15 gadiem
Man liekas, ka attiecībā par pirmssezonniekiem neņem vērā komandas panākumus. Bet varbūt, ka kļūdos. Katrā ziņā - Evanss, Dženingss un Karija - kāds no šiem ir labākais. Es teiktu, ka Karija, jo man vienkārši patīk, kā viņš spēlē, bet tas jau tīri subjektīvi.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-17 18:45, pirms 15 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Man liekas, ka attiecībā par pirmssezonniekiem neņem vērā komandas panākumus. Bet varbūt, ka kļūdos. Katrā ziņā - Evanss, Dženingss un Karija - kāds no šiem ir labākais. Es teiktu, ka Karija, jo man vienkārši patīk, kā viņš spēlē, bet tas jau tīri subjektīvi.
nav nekāds hokejists Karija bet Karijs!

     [+] [-]

, 2010-03-17 18:50, pirms 15 gadiem
Colisons ar Torntonu lieli pārsteigumi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-17 19:51, pirms 15 gadiem
Evans vai Dženings...bet vairāk sliecos uz Tairīku!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-17 19:53, pirms 15 gadiem
...
täda sajüta, ka autors lasiijis tos pashus rakstus/komentärus dazhädos interneta saitos kurus es. Viss raksts liekas jau kkur dzirdeets - tikai anglju valodä...
Nu labi tas tä - zhetons par apnjeemiibu - teksts nav no tiem iisäkajiem.
Godiigi sakot, shosezon neesmu iipashi aktiivi sekojis liidzi NBA, bet nu peec statistikas(iipashi jau peedeejo meeneshu - tätad izveerteejot arii pashreizeejo formu) ROY bütu jäbüt Evansam. karijam arii zinämas izredzes, jo vinjsh papildus ir lielisks snaiperis.
Savu balsi ja man täda bütu atdotu tieshi Karijam - bet neesmu objektiivs, man jau Deividsonä ÄRKÄRTIIGI patika kä vinjsh speelee

     [+] [-]

, 2010-03-17 19:58, pirms 15 gadiem
Lieku uz Dženingsu , simpatizē kā spēlētājs.

     [+] [-]

, 2010-03-17 20:18, pirms 15 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: nav nekāds hokejists Karija bet Karijs!
Paldies, Tev taisnība. Laikam tik ļoti esmu aizrāvies ar Dinamo panākumiem, ka pat citu uzvārdus pielāgoju, lai būtu tā kā Dinamo.

     [+] [-]

, 2010-03-17 20:31, pirms 15 gadiem
Liktu uz Currey, galvenokārt tāpēc, ka sezonas laikā ir pierādījis sevi (kaut arī lūzeru komandā) un progresējis. Jennings +/- stabili spēlē visu sezonu, līdz ar to tas nešķiet tik iespaidīgi.

     [+] [-]

, 2010-03-17 21:41, pirms 15 gadiem
gribetos lai karrijs ir gada debitants!! jo vins loti velk savu komandu!! un iz bijis liels kaldinatajs uzvaras!!!

     [+] [-]

, 2010-03-18 10:21, pirms 15 gadiem
Evans65%-Dženings 35%........Domāju ,ka Evans 20,3 pts 5,2 reboundi,5,6 assisti...pret Dženingsa PPG 15.9 RPG 3.60 APG 6.1

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 19:11, pirms 15 gadiem
Es domāju vai nu Evans, vai arī kā man viņu patīk saukt par Ženingzu!

     [+] [-]

, 2010-03-25 15:19, pirms 15 gadiem
Sezonas pirmajā pusē labākais - Jennings
Sezonas otrajā pusē - Curry
Visā sezonā kopumā - Evans