Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: "Vēlos spēlēt Latvijas izlasē, taču nevaru riskēt bez apdrošināšanas"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Dāvis Bertāns: "Vēlos spēlēt Latvijas izlasē, taču nevaru riskēt bez apdrošināšanas"
Dāvis Bertāns
Foto: FIBA

Nacionālās basketbola līgas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" spēlētājs Dāvis Bertāns pirmdien viesojās LTV1 raidījumā "Sporta Studija". Gribētu spēlēt nacionālajā izlasē arī šogad, taču basketbola savienībai vēl jāatrisina apdrošināšanas jautājums. Par nākamās sezonas līgumu neuztraucas un izbauda katru dienu.

Savās pirmajās divās NBA sezonās Dāvis Bertāns laukumā tika ne katrā spēlē un bieži vien nospēlēja tikai dažas minūtes. Kārotais spēles laiks netiek pelnīts treniņos. "Minūtes principā var pelnīt tikai spēles laikā," atklāj latvietis. Pēc kļūdām dažreiz nomaina, bet citreiz ļauj turpināt spēlēt. Kluba treneris Gregs Popovičs reiz treniņā pienāca klāt un teica: "Galvenais, esi gatavs jebkurā brīdī [spēlēt]."

Treneris ļoti prasa aizsardzību, jo šajā komandā visi māk spēlēt uzbrukumā. Panākumi aizsardzībā ir atkarīgi arī no pretinieku izpētes. Visgrūtāk bija spēlēt pret Goldensteitas "Warriors" amerikāņu uzbrucēju Kleju Tompsonu, jo viņš visu laiku ir kustībā. Sanantonio komandas uzbrukumā akcents tiek likts uz pieredzējušajiem spēlētājiem. "Nevienu brīdi neesmu gaidījis, ka būšu pirmā, otrā vai trešā opcija uzbrukumā," norāda Bertāns. Pieredzējušo komandas biedru knifus neizdodas pievienot savam arsenālam, jo šīs īpašās dotības "ir diezgan grūti atkārtot tajā līmenī."

Spēlētājs var "respektējošā veidā" galvenajam trenerim Popovičam pateikt savu viedokli, bet tādā gadījumā jābūt 100% pārliecībai, ka "tajā situācijā tev ir taisnība." Divu sezonu laikā Bertāns šādu iespēju izmantojis tikai vienu reizi.

Labāk iemest trīspunktnieku pāri Lebronam Džeimsam vai nobloķēt Porziņģi? "Teikšu, ka laikam labāk iemest trīspunktnieku pāri Lebronam. Grūti aizsniegt līdz Porziņģim," smejas Dāvis.

Vai veikalos Latvijā tagad atpazīt un nāk klāt? "Veikalos [iegriežos] retāk, bet svaru zālē ik pa laikam cilvēki pajautā nobildēties." Savā dzimtajā Rūjienā pēdējā laikā nav bijis, "bet ir plāns šovasar varbūt aizbraukt."

Līdzjutēja Edgara jautājums: kāpēc vidusskolas kafejnīcas rindā līdi priekšā? "Nū… Man sanāca tā, ka ļoti gribējās ēst, kad bija pusdienu starpbrīdis."

Mūsu sieviešu izlase jau kvalificējusies Pasaules kausam, bet Latvijas vīriešiem vēl jācīnās par ceļazīmi. Kā šogad ar spēlēšanu izlasē? "No savas puses saku "jā", bet vēl ir apdrošināšanas jautājums, kas jāatrisina Latvijas Basketbola savienībai. Klubs man atļāva jau pagājušajā gadā, tā nav problēma. Pats gribu spēlēt, bet man nav līguma uz nākamo sezonu, tāpēc nevaru riskēt bez apdrošināšanas," informē basketbolists.

Ierobežoti brīvais aģents par nākamo līgumu nesatraucas. "Domāju par šodienu, izbaudu katru dienu. Kad pienāks laiks līgumam, tad pienāks laiks līgumam."

Lai izdodas noslēgt nākamo līgumu! "Lielo," piebilst Dāvis Bertāns.





Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Sporta Studija"