Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekistei Jansonei 11. vieta Eiropas jaunatnes olimpiskā festivāla 1000 metros

Ints Megnis
Ints Megnis

Šorttrekistei Jansonei 11. vieta Eiropas jaunatnes olimpiskā festivāla 1000 metros
Šorttrekiste Anna Jansone. Foto: instagram.com/shorttrackteamlatvia

Latvijas jaunā šorttrekiste Anna Jansone piektdien izcīnīja 11. vietu Bosnijā un Hercegovinā notiekošās Eiropas jaunatnes Ziemas Olimpiādes 1000 metru distancē.

Vispirms Jansone guva otro vietu savā priekšsacīkšu slidojumā, bet ceturtdaļfinālā finišēja trešā un palika kā pirmā aiz desmit pusfināla dalībniecēm. Kopā šajā distancē startēja 33 dalībnieces. Pirms tam Jansone bija 12. vietā 500 metros un 23. pozīcijā 1500 metros.

Tāpat piektdien dalību olimpiskajā festivālā noslēdza Latvijas biatlonisti un slēpotāji, aizvadot jauktās stafetes. Biatlonā 2x6+2x7.5 kilometru distancē Sandra Buliņa, Sanita Buliņa, Renārs Birkentāls un Kirils Matjuhins ieņēma 15. vietu starp 19 izlasēm, astoņās šaušanās izmantojot 14 rezerves patronas un slēpojot trīs soda apļus. Trešajā posmā Birkentāls uzrādīja piekto rezultātu starp visām izlasēm, tobrīd Latviju paceļot uz 12. vietu.

Savukārt slēpošanā jauktajā stafetē Aleksandrs Artūrs Ļūļe, Kristīne Brunere, Niks Saulītis un Marta Klēra Priede samierinājās ar 21. vietu starp 22 komandām, apsteidzot vienīgi Bulgāriju.

Līdz ar to Latvijas starti Eiropas jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā ir noslēgušies. Mūsu valsts sacensībās palika bez medaļām, labāko rezultātu gūstot daiļslidotājam Kimam Georgam Pavlovam, kurš ceturtdien izcīnīja ceturto vietu. Šovakar norisināsies Olimpiādes noslēguma ceremonija, kurā Latvijas karogu nesīs 11. vietu izcīnījsī daiļslidotāja Anete Lāce, jo Pavlovs jau vakar pēc savām sacensībām devās pie ģimenes locekļiem.

Gan pēc sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde līdzinās Olimpiskajām spēlēm. Sporta programmā tiek izmantota Olimpiskā simbolika un atribūtika, kā arī Olimpisko spēļu tradīcijas. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde tiek balstīta uz Olimpisko spēļu tradīcijām un šo pasākumu laikā, dalībnieki visciešākajā mērā var sajust Olimpisko gaisotni. Gan atklāšanas un noslēguma ceremonijas, gan pašas Olimpiādes sacensības ir saistītas ar Olimpiskās kustības principiem.

19 Latvijas jaunie sportisti Olimpiādes sacensībās startēja biatlonā, distanču un kalnu slēpošanā, šorttrekā un daiļslidošanā.