Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Olimpiete Ņikitina turpina trenēties slavenā Lambjēla vadībā

Ints Megnis
Ints Megnis

Olimpiete Ņikitina turpina trenēties slavenā Lambjēla vadībā
Diāna Ņikitina un Stefans Lambjēls
Foto: Santis Zībergs, jelgavasvestnesis.lv

Phjončhanas olimpisko spēļu dalībniece daiļslidošanā Diāna Ņikitina uzsākusi gatavošanos jaunajai sezonai, šobrīd turpinot trenēties pie slavenā šveicieša Stefana Lambjēla, tomēr vai viņai pietiks finansējums ilgākai sadarbībai vēl skaidrības nav, noskaidroja portāls Sportacentrs.com.

Phončhanas olimpisko spēļu īsajā programmā mūsu sportiste demonstrēja solīdu sniegumu, taču tieneši atrada nepilnības. Ņikitina ieguva 26. vietu un viņai pavisam maz pietrūka, lai kvalificētos garajam slidojumam, Lambjēlam uzreiz pēc sacensībām uzskatot, ka tiesnešu vērtējums bijis pārāk bargs.

Pirms mēneša, viesojoties Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija", 17 gadus vecā Ņikitina atzina, ka vēl nav zināms vai izdosies Lambjēla vadībā pavadīt arī nākamo sezonu, jo lielākais finansējuma avots ir meitenes vecāki, kuriem pašlaik naudas resursi izsīkuši.

Tiesa, nupat Ņikitina pavadījusi desmit dienas treniņnometnē pie Lambjēla, uzsākot gatavošanos jaunajai sezonai.

"Pēc neliela pārtraukuma atsāku slidot un, protams, ka to daru ar savu treneri Stefanu Lambjēlu," portālam Sportacentrs.com norādīja sportiste. "Nometnē uzsvars bija uz tehniku, ko mums mācīja treneris no Kanādas, tāpat aizvadījām arī deju klasi. Tagad ir desmit dienu atpūta, bet tad visi tiksimies uz nometni Daugavpilī, kur būs Stefans, kā arī viņa palīgi Anna un Robs. Tur aizvadīsim sausos treniņus un dejošanu. Pēc tam vēl viens pārtraukums un tad nākamā nometne būs Cīrihē."

Kā skaidroja Ņikitina, viņu ierastajā treniņu vietā Šamperī šobrīd nav pieejams ledus, tāpēc tiek meklētas vietas citur, bet pēc Cīrihes jau sekos mēnesi ilgi treniņi tieši Šamperī.

Sportiste stāstīja, ka tiek darīts viss, lai savāktu nepieciešamo finansējumu un viņa ļoti nevēlētos mainīt treneri.

"Ļoti gribas sadarbību turpināt, jo Stefans man pēdējā gadā ir iedevis ļoti daudz. Esmu labāka gan slidojumā, gan tehnikā, tomēr pagaidām ar finansējumu ir ļoti grūti. Visu šo gadu vecāki gandrīz visu maksāja vieni. Kaut ko iedeva Jelgavas dome un Sporta centrs, bet tas nav pietiekami," teica Ņikitina. "Ir grūti, bet mēģinām atrast sponsorus. Tāpat ceram uz palīdzību no Latvijas Slidošanas asociācijas, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV), lai būtu vieglāk. Ceram, ka viss būs labi. Negribu mainīt Stefanu, jo nav labi skraidīt no viena trenera pie cita."

Runājot par nākamo sezonu, Ņikitina stāstīja, ka viens no mērķiem būs tikt pie labiem punktiem, lai būtu vieglāk piekļūt spēcīgām sacensībām. "Tomēr galvenais mērķis ir visu sezonu slidot labi, arī sacensībās parādīt to, ko spēju treniņos."

Lambjēla audzēknis ir arī Latvijas labākais vīru daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs, kuram šobrīd ir tāds pats treniņu grafiks. "Mums abiem ir tās pašas nometnes. Cerēsim, ka abiem viss būs labi un sasniegsim augstus rezultātus. Mūsu grupā vēl ir vairāki audzēkņi no Šveices, arī puisis no Japānas un tagad atnācis puisis no Lielbritānijas. Katru gadu grupa palielinās un paliek arvien interesantāk."

  +7 [+] [-]

, 2018-04-23 16:32, pirms 6 gadiem
Lai izdodas Diānai atrast naudu un noturēties pie Lambiēla. Meitene noteikti ir talantīga un perspektīva.

  +4 [+] [-]

, 2018-04-23 16:52, pirms 6 gadiem
Lai naudasmaisi atverās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-23 20:22, pirms 6 gadiem
Smukiña.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-23 22:51, pirms 6 gadiem
hilss rakstīja: smuka meiča taču beztalantīga. To pašu var teikt arī par Lambjēlu -
talantīgs slidotājs taču beztalantīg treneris
17 gadu vecumā 26 vieta OS. Ej un apmet kūleni labāk.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-12 13:51, pirms 6 gadiem
hilss rakstīja: smuka meiča taču beztalantīga. To pašu var teikt arī par Lambjēlu -
talantīgs slidotājs taču beztalantīg treneris
Piekrītu, Lambjēls ir diezgan smuka meiča.