Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Ņikitinai sudrabs, Vasiļjevam bronza jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ņikitinai sudrabs, Vasiļjevam bronza jaunatnes olimpiskajās spēlēs
Diāna Ņikitina
Foto: Youth Olympic Games 2016

Iepriekšējo divu gadu Jelgavas labākā sportiste Diāna Ņikitina šovakar pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs sasniedza personisko rekordu garajā programmā, un viņas pārstāvētā komanda izcīnīja 2. vietu. Daiļslidošanas komandu sacensībās piedalījās arī pērnā gada Daugavpils labākais sportists Deniss Vasiļjevs, kurš ar personisko rekordu iespaidīgi izrāva komandai 3. vietu.

2014. gada pieaugušo olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā bija gan individuālās sacensības, gan komandu mači nacionālajām izlasēm. 2016. gada pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs sacenšas individuāli un jaukto nāciju komandās.

Sportisti tagad bija sadalīti astoņās komandās. "Discovery" komandā cīnījās Deniss Vasiļjevs (16), ungāriete, ķīniešu pāris un kanādiešu ledus duets. "Future" komandā startēja Diāna Ņikitina (15), ukrainis, čehu pāris un franču ledus duets. Komandas izveidoja organizatori, kuri centās radīt līdzvērtīgus virknējumus. Pirms sacensībām tika lēsts, ka galvenā favorīte ir "Desire", vietu uz pjedestāla prognozēja arī mūsu Ņikitinas vienībai.

Pēc ledus dejotāju un pāru startiem pirmajā vietā izvirzījās "Desire", Ņikitinas komanda bija otrā, bet Vasiļjeva vienība iekārtojās sestajā pozīcijā. Meiteņu ieskaitē pirms starta kā otrā kotējās Diāna Ņikitina, kura attaisnoja uz sevi liktās cerības un garajā programmā ar 107.47 punktiem ieņēma plānoto otro vietu, izvirzot savu komandu vadībā. Pēdējo artavu deva puiši, kur spēcīgais Latvijas pārstāvis Deniss Vasiļjevs garajā programmā ar 149.09 punktiem bija labākais un pacēla savu komandu no pēdējās uz trešo vietu. Ņikitinas komanda ieguva sudrabu. Starptautiskā slidošanas asociācija šoreiz gan nesteidzās apstiprināt sasniegtos personiskos rekordus - diezgan savdabīga situācija, jo šajā ziņā ir kaut kādas paražas, kas nav ietvertas publiski pieejamā regulējumā. Mūsējo rekordi tika apstiprināti 11. martā [vēlāka piebilde].

Kā jau ziņots, jaunatnes olimpisko spēļu individuālajās sacensībās Deniss Vasiļjevs izcīnīja sudraba medaļu, bet Diāna Ņikitina ierindojās piektajā pozīcijā. Starptautiskā slidošanas asociācija šonedēļ oficiāli apstiprināja jaunatnes spēlēs sasniegtos personiskos rekordus daiļslidošanā: Vasiļjevam 214.43 punkti (iepriekš bija 208.53), Ņikitinai 165.60 punkti (iepriekš bija 148.63). Denisa rekords pieaugušo Eiropas čempionātā dotu 10. vietu, bet Diānas rekords tur dotu pat 6. vietu.

Latvijas sportistu labākie rezultāti Norvēģijā

vietasportists (-te)sporta veids
1.Kristers Aparjodskamaniņu braukšana
2.Deniss Vasiļjevsdaiļslidošana
2.Diāna Ņikitinadaiļslidošana komandām
3.Deniss Vasiļjevsdaiļslidošana komandām
3.Kārlis Krūzbergsšorttreks komandām
4.Paula Kristiāna Lāceskeletons
4.Krists Netlausskeletons
5.Dārta Estere Zunteskeletons
5.Latvijas stafetes komandakamaniņu braukšana
5.Diāna Ņikitinadaiļslidošana

Izmantotie resursi:
goldenskate.com
isu.org

  +3 [+] [-]

, 2016-02-20 19:37, pirms 8 gadiem
Šobrīd izskatās pēc sudraba, ar to tad jau laicīgi apsveicu!

  +1 [+] [-]

, 2016-02-20 19:39, pirms 8 gadiem
Pēdējā kārtā Alijevs noteikti izraus zeltu, bet Ņikitinas ukrainis komandai dos sudrabu.

  +2 [+] [-]

, 2016-02-20 19:42, pirms 8 gadiem
atkal personīgais rekords?? tā neko.

  +3 [+] [-]

, 2016-02-20 21:57, pirms 8 gadiem
Vo, abiem arvien labāki rezultāti.
Tagad jāskata, ko atbildēs Angelīna...

  -1 [+] [-]

, 2016-02-20 23:03, pirms 8 gadiem
Vasiļjevs ar divām olimpiskajām medaļām. Nākamā pietura pč junioriem.