Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

K.Zvejnieks nenosargā pirmo vietu Slovākijas čempionātā slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

K.Zvejnieks nenosargā pirmo vietu Slovākijas čempionātā slalomā
K.ZVejnieks. Foto: Jānis Markvarts, Infoski.lv

Šodien Kouti (Čehijā) notikušajā Slovākijas čempionātā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā līderpozīcijas pēc pirmā brauciena nenosargāja Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks, kurš pēc otrā brauciena atkrita uz ceturto vietu, kas šajā spēcīgajā konkurencē tik un tā ir ļoti labs rezultāts. Uzvaru izcīnīja sezonas pirmajā pasaules kausa posmā 25.vietu ieguvušais čehs Krištofs Krizls, otrajā vietā atstājot pirms divām nedēļām pasaules kausa posmā trīsdesmitniekā tikušo slovēni Mihu Kuerneru, bet trijnieku noslēdza Soču Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvējs Adams Zampa no Slovākijas.

Vakar pēc Čehijas čempionāta slalomā šodien turpat Kouti tajā pašā trasē otro dienu pēc kārtas norisinājās sacensība slalomā, tikai šoreiz tās jau bija Slovākijas čempionāta ietvaros. Dalībnieku sastāvs sanāca faktiski tas pats kā vakar ar tiem pašiem vairākiem spēcīgajiem kalnu slēpotājiem ar reitingu zem 11 FIS punktiem, izņemot vienīgi pasaules čempionāta sestās vietas ieguvēju milzu slalomā itāli Roberto Nani, kurš vakar ieņēma otro vietu. Taču viņa vietā nāca vēl spēcīgāks slalomists ar 6 FIS punktu reitingu slovāks Adams Zampa. Bez čehiem, slovākiem un mūsējiem ... dalībnieku vidū bija pārstāvji arī no Austrijas, Slovēnijas, Horvātijas, Itālijas, Polijas, Lihtenšteinas un Nīderlandes.

Sacensības Kristaps sāka lieliski. Startējis ar otro numuru, viņš uzrādīja tobrīd labāko laiku – 46,50 sekundes, kuru pirmajā braucienā neviens tā arī neuzlaboja. Vistuvāk mūsu kalnu slēpotājam bija vakardienas uzvarētājs slovēnis Miha Kuerners, kurš atpalika 0,14 sekundes, bet 0,39 sekundes lēnāks bija trešā laika uzrādītājs horvāts Matejs Vidovičs. Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvējs un čempionāta rīkotāju slovāku galvenā cerība Adams Zampa uzrādīja tikai piekto rezultātu (+0,76 s).

Oto braucienu vislabāk veica Krizls ar Zampu, tomēr pārsvars pēc pirmā brauciena ļāva starp viņiem otrajā vietā iespraukties Miham Kuerneram. Pirmais trijnieks satilpa 0,11 sekundēs, Krizlam svinot uzvaru un aiz sevis 0,09 un 0,11 sekundes atstājot Kuerneru un Zampu. Kristapam Zvejniekam otrajā braucienā sanāca kļūdīties, un tas deva tikai 10.laiku, bet kopumā divu braucienu summā mārupietis noslīdēja uz ceturto vietu, no uzvarētāja atpaliekot pussekundi.

Sievietēm 12.rezultātu uzrādīja pirmo gadu junioros startējošā Elīna Nežborte, kura no uzvarētājas un pagājušā gada 26.vietas ieguvējas pasaules junioru čempionātā Gabrielas Capovas divu braucienu summā atpalika 11,31 sekundi. Pirmais brauciens Elīnai labāk padevās, jo tajā mazāk viņa zaudēja līderēm un arī uzrādīja 9.laiku.