Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka izcīna 60. vietu Pasaules kausa desmit kilometru brīvā stila slēpojumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Eiduka izcīna 60. vietu Pasaules kausa desmit kilometru brīvā stila slēpojumā
Patrīcija Eiduka. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien Somijā notiekošajā Pasaules kausa (PK) pirmajā posmā izcīnīja 60.vietu desmit kilometru brīvā stila slēpojumā.

Eiduka desmit kilometru distancē uzvarētājai Terēza Juheuga no Norvēģijas zaudēja divas minūtes un 44 sekundes. Otro vietu izcīnīja somiete Krista Parmakoski, kura bija lēnāka par 30,1 sekundi, bet bronzas medaļniece Natālija Ņeprajeva līderei zaudēja 44,4 sekundes.

Latvijas sportiste finišēja ar 60. ātrāko laiku starp 84 finišu sasniegušajām sportistēm un par šādu sniegumu nopelnīja 75,53 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktus. U23 konkurencē Eiduka uzrādīja 15. ātrāko laiku.

Tikmēr Indulis Bikše 15 kilometru distanci brīvajā stilā veica 41 minūtē un 16,1 sekundē, izcīnot 91. vietu starp 94 finišu sasniegušajiem sportistiem. Viņš uzvarētājam zaudēja gandrīz sešas minūtes, un šāds sniegums latvietim ļāva nopelnīt 69,55 FIS punktus.

Uzvaru izcīnīja soms Īvo Niskanens, kurš otrās vietas ieguvēju un Pasaules kausa pašreizējo līderi norvēģi Juhanesu Klēbo apsteidza par 13 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja Klēbo tautietis Emīls Iversens.

Eiduka piektdien sprinta kvalifikācijas sacensībās izcīnīja 75. vietu. Latviete 1,4 kilometrus garo distanci klasiskajā stilā veica trīs minūtēs un 23,37 sekundēs. Tikmēr Bikše šo pašu distanci veica trīs minūtēs un 3,05 sekundēs, uzrādot 99. rezultātu.

Eiduka Phjončhanas olimpiskajās spēlēs desmit kilometru distancē brīvajā stilā izcīnīja 44. vietu, sasniedzot visu laiku labāko Latvijas distanču slēpotāju rezultātu olimpiskajās spēlēs.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-30 15:10, pirms 4 gadiem
kaut kā nejūtu progresu. pašvaki starti, īpaši Indulim...

  +3 [+] [-]

, 2019-11-30 16:35, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: kaut kā nejūtu progresu. pašvaki starti, īpaši Indulim...
Un kādu progresu tu gribi? Tev ir nojausma kā pirms tam Eiduka ir startējusi Pasaules kausos? Viņai labākā vieta individuālā distancē līdz šim ir 57 un arī tā brīvajā stilā kas ir viņas top disciplīna. Klasikā līdz šim vispār nav startēts. Par Bikši piekrītu.
P.S. Kaut kas tur ar punktiem nav kārtībā. Oficiālā FIS lapā tie ir citādi.

     [+] [-]

, 2019-11-30 16:39, pirms 4 gadiem
Šodien nebija brīvā stila slēpojums.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-30 16:48, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Un kādu progresu tu gribi? Tev ir nojausma kā pirms tam Eiduka ir startējusi Pasaules kausos? Viņai labākā vieta individuālā distancē līdz šim ir 57 un arī tā brīvajā stilā kas ir viņas top disciplīna. Klasikā līdz šim vispār nav startēts. Par Bikši piekrītu.
P.S. Kaut kas tur ar punktiem nav kārtībā. Oficiālā FIS lapā tie ir citādi.
es atvainojos. izrādās , ka tas nebija brīvsolis. Letas deza palaista spirtacentra kopīpesiteriem...gaidīsim brīvsoli.

  +4 [+] [-]

, 2019-11-30 17:16, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: es atvainojos. izrādās , ka tas nebija brīvsolis. Letas deza palaista spirtacentra kopīpesiteriem...gaidīsim brīvsoli.
Tur vispār viss raksts faktiski ir ar vienām kļūdām. Nemaz pats virsrakstā nepamanīju ka ierakstīts brīvais solis. Likās pašsaprotami ka jābūt klasikai. Ne LETA, ne vēl jo vairāk sportacentrs nemaz nepārliecinās par rezultātiem, vietām, disciplīnām. Laikam svarīgāk ir kaut ko ierakstīt. Bēdīgs mums tas žurnālistikas līmenis. Bet tai pat laikā sportistus par tūristiem nosaukt viņiem nav ne mazāko sirdsapziņas pārmetumu. Lai gan paši ir vēl lielāki žurnālistikas tūristi.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-30 18:00, pirms 4 gadiem
boleks rakstīja: Tur vispār viss raksts faktiski ir ar vienām kļūdām. Nemaz pats virsrakstā nepamanīju ka ierakstīts brīvais solis. Likās pašsaprotami ka jābūt klasikai. Ne LETA, ne vēl jo vairāk sportacentrs nemaz nepārliecinās par rezultātiem, vietām, disciplīnām. Laikam svarīgāk ir kaut ko ierakstīt. Bēdīgs mums tas žurnālistikas līmenis. Bet tai pat laikā sportistus par tūristiem nosaukt viņiem nav ne mazāko sirdsapziņas pārmetumu. Lai gan paši ir vēl lielāki žurnālistikas tūristi.
Precīzi

  +1 [+] [-]

, 2019-11-30 22:13, pirms 4 gadiem
Par Eidukas startu - nav ne labi, ne slikti, normāls rezultāts, ņemot vērā, ka klasika šobrīd nav viņas stiprākais veids. Lai saprastu meitenes progresu, jo noteikti tāds ir, to liecināja pirmie starti Somijā un Zviedrijā, jāgaida 10km slidā ar atsevišķo startu.

     [+] [-]

, 2019-12-01 09:12, pirms 4 gadiem
timel rakstīja: Par Eidukas startu - nav ne labi, ne slikti, normāls rezultāts, ņemot vērā, ka klasika šobrīd nav viņas stiprākais veids. Lai saprastu meitenes progresu, jo noteikti tāds ir, to liecināja pirmie starti Somijā un Zviedrijā, jāgaida 10km slidā ar atsevišķo startu.
Nav nekas jāgaida! Jātrenējās!