Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Skandināvijas kauss jau piekto reizi Latvijā un otro Madonā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Skandināvijas kauss jau piekto reizi Latvijā un otro Madonā
Pagājušajā sezonā Skandināvijas kausā Jānis Paipals bija otrs labākais no latviešiem distancē aiz Raivja Zīmeļa. Foto: Infoski.lv

Nākamā gada 8. un 9. februārī Latvijā atkal norisināsies prestižais Skandināvijas kauss distanču slēpošanā. Nākošgad būs maza jubileja, jo mūsu valstī šāda augsta līmeņa distanču slēpošanas sacensības notiks piekto reizi, savukārt Madona Skandināvijas kausu uzņems otro gadu pēc kārtas, informē Latvijas Slēpošanas savienības portāls Infoski.

Skandināvijas kausa organizēšana sākās 2004.gada decembrī, bet mūsu valstī pirmo reizi viens no šī prestižā kausa posmiem tika noorganizēts 2008.gada janvārī, kad spēcīgos Ziemeļvalstu un igauņu slēpotājus mēs Rīgā varējām vērot sacenšamies sprinta distancē. Un kopš tā laika Latvijā otrās spēcīgākās sacensības distanču slēpošanā aiz Pasaules kausa notiek katru gadu. Pēc Rīgas divus gadus Skandināvijas kausa posmu uzņēma Sigulda, bet pagājušajā gadā organizētāja statusā kopā ar Latvijas Slēpošanas savienību debitēja Madona, kur Skandināvijas kausa posms notiks arī nākamajā gadā. Pavisam kopā sezonā ir pieci posmi, un mūsu valstī norisināsies priekšpēdējais ceturtais posms.

Madonā slēpošanas un biatlona komplekss „Smecersils” ir modernizēts un trasē veikti uzlabojumi, lai atbilstu starptautiskajām prasībām. Sacensības norisināsies divas dienas. Līdzīgi kā pagājušajā sezonā pirmajā dienā ir paredzēts sprints slidsolī, bet otrajā dienā distance (15km dāmām un 30km vīriem) brīvajā stilā. Vienīgā atšķirība ir tā, ka šoreiz distance būs ar masu startu. Starp citu tās būs vienīgās sacensības ar kopēju startu Skandināvijas kausā šajā sezonā. Pirmos divus gadus Latvijā notika vienas dienas sacensības (sprints), bet sākot ar 2010.gadu slēpotāji mūsu valsts organizētājā posmā sacenšas divas dienas – sprints + distance.

Galveno kodolu, kā jau pēc nosaukuma var noprast, veido pārstāvji no Skandināvijas valstīm – Norvēģijas un Zviedrijas, un arī pieskaitot Somiju, kas ir spēcīgākās nācijas distanču slēpošanā. Kaut arī pārsvarā tās startē ar otrajiem sastāviem, ņemot vērā šo valstu plašās rezerves ar ļoti labiem slēpotājiem, Skandināvijas kausa līmenis ir ļoti augsts. Pagājušajā gadā Madonā startēja ne tikai Skandināvijas valstu pārstāvji un igauņi, bet bija ieradušies tādi tāli ciemiņi kā austrālieši un amerikāņi. Latviju pārstāvēs visi vadošie slēpotāji gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, kā tas bija arī pagājušajā gadā.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-27 15:57, pirms 12 gadiem
Super, ka pie mums notiek tāda līmeņa mači. Vienīgi jačer, ka būs drīzumā sniegs, lai mūsējie var patrenēties, citādi ar tiem rezultātiem ne visai labi.