Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Rīt Siguldā Baltijas kausa 2.posms un FIS sacensības kalnu slēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīt Siguldā Baltijas kausa 2.posms un FIS sacensības kalnu slēpošanā
BK 2.posmam viss ir gatavs. Foto: E.Lukšo, Infoski.lv

Rīt un parīt, 27. un 28.februārī, Siguldas kalnu slēpošanas trasē “Kaķīškalns” norisināsies Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, kas būs arī FIS ENL (Entry league) sacensības pieaugušajiem un junioriem, kuri sestdien un svētdien sacentīsies slalomā, bet trīs dažāda vecuma jauniešu grupām, kurām tas būs tikai Baltijas kausa posms, abas dienas ir paredzēts milzu slaloms.

Gandrīz četrus mēnešus pēc pirmā posma, kas notika Lietuvā slēgtajā hallē “Snow arena” Druskininkos, šajā nedēļas nogalē Baltijas kauss kalnu slēpošanā ar otro posmu turpināsies pie mums. Tā kā februāra mēnesī nebija sniega un aukstuma, tad ilgu laiku bija šaubas, vai otrais posms pie mums varēs notikt, bet pēdējā nedēļas laikā apstākļi ir uzlabojušies un arī personāls lielu darbu paveicis, tāpēc otrdien organizatoru komiteja pieņēma lēmumu, ka sacensības varēs notikt. Taču ne sākotnēji plānotajā Pilsētas trasē, bet gan netālu esošajā “Kaķīškalnā”, kur jau janvārī tika sapūsts pietiekamā daudzumā mākslīgais sniegs, kas spēja saglabāties pietiekamā līmenī, lai tur varētu sacensties kalnu slēpotāji.

Abas dienas rīta pusē pirmie sacensības uzsāks pieaugušo un junioru grupas pārstāvji, kas sacentīsies FIS ENL jeb Entry league līmeņa sacensībās, jo FIS sacensības pie mums nevar notikt dēļ reljefa, jo nav pietiekami liela augstuma starpība. Viņiem starts 1.braucienam paredzēts 10.20, bet pēcpusdienā, plkst. 14.20, kad trase jau būs sagatavota uz milzu slalomu, savas sacensības uzsāks jaunieši – U16, U14 un U12 grupu pārstāvji. Aptuveni divsimt dalībnieku no piecām valstīm plāno piedalīties Baltijas kausa otrajā posmā. Šobrīd jau ir reģistrējušies pāri par 150 kalnu slēpotājiem, kas pārstāv Baltijas valstis, kā arī Baltkrieviju un Krieviju, kuri arī iepriekš ir piedalījušies Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajās sacensībās – vai nu Latvijas kausa posmos vai arī Baltijas kausā.

Pirmajā Baltijas kausa posmā Lietuvā elitē uzvaras un lielāko daļu godalgu izcīnīja Latvijas kalnu slēpotāji, bet jauniešu grupās mūsējiem lielu daļu godalgoto vietu “atņēma” krievi, lietuvieši un baltkrievi, kuri arī šoreiz gribās uz mājām atvest kausus un diplomus. Ļoti motivēti būs ziemeļu kaimiņi igauņi, kur pirmajā posmā ne reizi netika trijniekā. Tā kā šajās brīvdienās “Kaķīškalnā” gaidāmas spraigas un interesantas sacensības. Pirmā posma uzvarētājus FIS ENL sacensībās Lietuvā mēs neredzēsim, jo Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna ir devušies uz Japānu, kur 28. un 29.februārī piedalīsies FEC jeb Tālo austrumu kausā, kas arī ir FIS sacensības. Tāpat nepiedalīsies pagājušā gada pirmo FIS sacensību Latvijā uzvarētāja Agnese Āboltiņa, kura trenējas un startē Norvēģijā. Toties būs lielākā daļa no Latvijas izlases dalībniekiem, sagādājot interesantu cīņu par uzvaru, kā tas bija janvāra beigās Latvijas kausa 1.posmā, kas arī bija FIS statusā.

     [+] [-]

, 2016-02-26 14:28, pirms 8 gadiem
2. posms februāra beigās.. Cik tad tur vispār ir plānoti posmi? 3?

     [+] [-]

, 2016-02-26 15:16, pirms 8 gadiem
KillerLoop rakstīja: 2. posms februāra beigās.. Cik tad tur vispār ir plānoti posmi? 3?
Jā, kopā ir 3 posmi. Pēdējais notiks marta vidū, Somijas kūrortā Pihē.