Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

FIS sacensības slalomā Kirunā mūsējie noslēdz ar divām 4.vietām

Ivars Bācis
Ivars Bācis

FIS sacensības slalomā Kirunā mūsējie noslēdz ar divām 4.vietām
L.Bondare. Tā jāturpina un sezonas laikā jāmēģina nopelnīt zem 30 FIS punktiem. Foto: Emīls Lukšo, Infoski.lv

Vakar Kirunā (Zviedrija) FIS sacensībās slalomā gan vīriešiem, gan sievietēm Latvijas pārstāvji Kristaps Zvejnieks un Liene Bondare ieguva ceturtās vietas, tikai pāris sekundes simtdaļām abiem pietrūkstot līdz godalgoto trijniekam. Toties rīdziniecei L.Bondarei prieku sagādāja jaunais punktu rekords – 35,04 FIS punkti.

Ceturtdien vakarā Zviedrijas ziemeļu pilsētā Kirunā tika aizvadīta otrā sacensību diena, kalnu slēpotājiem vēlreiz sacenšoties slaloma disciplīnā. Ja sievietēm sacentās tās pašas, kuras trešdien, tad vīriešiem konkurence bija mazinājusies, jo otrajā dienā nolēma nestartēt visaugstākā reitinga īpašnieks pasaules rangā (26.vieta) no visiem dalībniekiem un pasaules kausa posma 4.vietas ieguvējs Dominiks Štēle no Vācijas, kā arī viņa tautietis Antons Trammels (158.vieta) un labākais pēc reitinga no zviedriem Gustavs Lundbeks (103.vieta). Lai arī tas ir tikai simboliski, tomēr pirmo reizi no pēdējiem trim startiem Latvijas kalnu slēpotāji palika bez godalgotas vietas, lai arī bijām ļoti tuvu tam, pietrūkstot pāris sekundes simtdaļām. Taču svarīgāki par iegūtajām vietām ir nopelnītie FIS punkti, kas vienai izlases dalībniecei – Lieni Bondarei – sanāca labākie karjerā.

Otro sacensību dienu Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna neiesāka tik lieliski kā pirmo, kad bija pārliecinoši līderi pēc pirmā brauciena. Kristaps uzrādīja sesto laiku, trasi veicot 48,74 sekundēs un no līdera un pirmās dienas uzvarētāja Antona Kasmana (Zviedrija) atpaliekot 1,27 sekundes, taču tai pat laikā saglabājot ļoti labas izredzes uz godalgoto vietu, jo otrajā vietā esošais spānis mārupietim bija priekšā tikai par divām sekundes desmitdaļām. Arī otrajā braucienā Kristaps bija sestais, taču viņam izdevās pakāpties uz 4.vietu (+1,2 s) un nopelnīt 20,66 FIS punktus. Lai arī tas ir patālu no viņa labākajiem rādītājiem, tomēr starts pēdējā dienā un 4.vieta, tikai 0,03 sekundēm pietrūkstot līdz trijniekam, dos vajadzīgās emocijas pirms nedēļas nogalē paredzētā Eiropas kausa.

Žaks Gedra pēc 24.rezultāta uzrādīšanas pirmajā braucienā, kur tomēr līderim zaudēja salīdzinoši daudz (3,4 s), otrajā braucienā nefinišēja. Dāvim Zvejniekam neizdevās tikt pie rezultāta ceturtās sacensībās pēc kārtas, jo viņš izstājās pirmajā braucienā. Otro dienu pēc kārtas nepārspēts bija 23 gadus vecais zviedrs Kasmans, kas savu 22,5 FIS punktu reitingu pēc šīm divu dienu sacensībām Kirunā būs uzlabojis par 10 punktiem un pēc četru gadu “stāvēšanas faktiski uz vietas” veiks pamatīgu kāpienu slaloma rangā, no 250.vietas pietuvojoties pavisam tuvu simtniekam vai pat tajā iekļūstot.

Sievietēm otrās dienas sacensības sākās ar Leldes trešo (+0,47 s) un Lienes vienpadsmito (+1,8 s) laiku pirmajā braucienā. Lai arī siguldiete saglabāja labas izredzes ne tikai uz otro vietu, no kuras atpalika nieka trīs sekundes simtdaļas, bet arī uz uzvaru, tomēr L.Gasūna otrajā braucienā izstājās, un beigās negaidīti godalgotas vietas pretendentos iekļāvās L.Bondare, kaut arī pēc pirmā brauciena viņa pat no sešinieka atpalika gandrīz sekundi. Leldes un 4.vietā esošās zviedrietes nefinišēšana un vicelīderes baltkrievietes Marija Škanovas diskvalifikācija, kā arī pašas labais otrais brauciens, kur tika uzrādīts 2.laiks (+0,37 s), ļāva Lienei pakāpties uz ceturto vietu (+1,57 s), tikai 0,08 sekundēm pietrūkstot līdz trijniekam. Toties šo “pietrūkumu” kompensēja jauns punktu rekords, kas varēja būt vēl labāks, ja trešo rezultātu uzrādījusī Škanova, kuras reitings ir 17 FIS punkti, nebūtu kļūdījusies vienu vārtu izbraukšanā un nesaņemtu diskvalifikāciju.

Uzvaru svinēja 21 gadus vecā Zviedrijas vicečempione juniorēm Mete Aspa. Tikmēr pārsteidza cita zviedriete – 16 gadus vecā un pirmo sezonu FIS sacensībās startējusī “ātrā” Sāra jeb Sāra Raska (zviedru valodā “rask” nozīmē ātrs – aut.piez.), kura divu braucienu summā mūsu sportistei zaudēja trešdaļu sekundes, ieņemto 6.vietu un nopelnot 37 FIS punktus.

Rezultāti:
1) sievietes: FIS Race - Ladies' Slalom 24.11.2016
2) vīrieši: FIS Race - Men's Slalom 24.11.2016